26 Aprīlī, Piektdiena
Sievietēm :

Sarkanbaltsarkani ēdieni svētku galdam

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 10 Nov 2010 , 12:38

Sarkanbaltsarkani ēdieni svētku galdam

18. novembris ir ne tikai oficiāla brīvdiena, bet arī Valsts svētki, kuru laikā palutināt sevi un savus mīļos ar skaistu un garšīgu cienastu!

Klasiska vistiņa ar ceptiem kartupeļiem
Sastāvdaļas:
vistas škinķīši
sinepes
majonēze
sāls, pipari, karijs
nedaudz eļļas
tomāti
svaigi gurķi
vārītas bietes
Pagatavošana:
Vistas šķiņķīšus sadala gabaliņos. Pievieno sinepes, majonēzi, garšvielas un marinē apmēram 2 stundas. Nomizo kartupeļus, apkaisa ar sāli un atstāj ievilkties apmēram 30minūtes. Uz cepešpannas vienā malā liek iemarinētos vistu šķiņķīšus, pārējā brīvā vietā kartupeļus. Pārlej ar nedaudz eļļas un ūdeni. Liek cepeškrāsnī un cep. Kad ūdens novārījies, vistas gabaliņus un kartupeļus pa brīžam pārlej ar tauciņiem un cep līdz vista ir ar garoziņu. Pasniedz ar tomātiem, svaigiem gurķīšiem vai šķēlītēs sagrieztām vārītām bietēm.

Kārtainie salāti
Sastāvdaļas:
bietes
burkāni
āboli
olas
ķiploki
sāls, cukurs, pipari
majonēze
etiķis
Pagatavošana:
Bietes sālsūdenī izvāra un atdzesē, tad sarīvē. Sarīvē arī burkānus un ābolus. Ķiplokus sasmalcina. Visu sajauc un pēc garšas pievieno sāli, cukuru, piparus un etiķi. Sagriež olas un sajauc ar majonēzi. Ņem neliela izmēra glāzes, tajās pirmo kārtu liek biešu maisījumu, tad olas ar majonēzi, tad atkal vienu kārtu ar bietēm. Svētku salāti ir gatavi!

Siļķe kažokā
Sastāvdaļas:
olas   
majonēze   
krējums   
sīpols   
marinētas siļķes   
burkāni   
sarkanā biete   
kartupeļi
sāls, pipari
lociņi dekorēšanai   
Pagatavošana:
Novāra dārzeņus, olas. Sagriež gabaliņos siļķi. Pagatavo mērci, ko klāt pa vidu dārzeņu kārtām: majonēze + krējums + smalki sagriezti sīpoli + sāls, pipari. Lielā, lēzenā šķīvī kārtu pa kārtai rīvē dārzeņus un ik pa pāris kārtām ieklāj sagatavoto mērci.

Klasiskā biežu zupa
Sastāvdaļas:
800 g gaļas buljona   
3 vidēja izmēra vārītas bietes   
300 g svaigi kāposti   
1 neliels burkāns   
pētersīļa sakne   
5 vidēji kartupeļi   
asā tomātu mērce   
lauru lapas, pipari, sāls   
ķiploki    
zaļumi   
skābs krējums
cukurs, citronskābe
Pagatavošana:
Karstam buljonam pievieno salmiņos sagrieztus burkānus, sasmalcinātas garšsaksnes, kubiņos sagrieztus kartupeļus un kāpostus. Kad dārzeņi mīksti, pievieno sakarsētas sarīvētas bietes ar aso tomātu mērci, sāli, piparus, cukuru, citronskābi, lauru lapu. Zupu uzvāra, pievieno sasmalcinātus ķiplokus. Pasniedz ar sasmalcinātiem zaļumiem, skābu krējumu.

Želeja Latvijai
Sastāvdaļas:
želatīns   
nedaudz vaniļas   
cukurs   
1 glāze piena   
Piena želeja:   
želatīns   
cukurs pēc garšas   
citrona miziņa    
kanēlis   
3 glāzes ūdens   
150 g dzērvenes    
Vaniļas mērce:   
1 l piena   
5 olu dzeltenumi   
vaniļa   
cukurs pēc garšas   
Pagatavošana:
Gatavojam dzērveņu želeju: dzērvenes nomazgā, izlasa, ieber verdošā ūdenī virt, pieliek kanēļa miziņu, pierīvē citrona miziņu, pavāra. Izspiež sulu, pieliek cukuru, atdzesē remdenu un pievieno uzbriedinātu želatīnu, samaisa. Želeju sadala divās daļās: vienu daļu salej stikla traukā, noliek aukstā vietā sagalēt; otru daļu želejas patur siltumā. Gatavojam piena želeju: pienu ar cukuru un vaniļu uzvāra un atdzesē remdenu, un pievieno sagatavoto želatīnu, samaisa. Pilnīgi atdzisušu lej pāri dzērveņu želejai. Želeju ieliek vēsumā sastingt. Kad tā sastingusi, tad to pārlej ar atlikušo dzērveņu želeju. Gatavojam vaniļas mērci: pienu ar vaniļu uzvara, olu dzeltenumus saputo ar cukuru, pielej dažas karotes verdoša piena, samaisa un pielej pārējam pienam, maisot uzkarsē (vārīt nedrīkst). Atdzesē, pasniedz mērces traukā pie Želejas Latvijai.

Bezalkoholisks svētku dzēriens
Sastāvdaļas:
kāds sarkanais sīrups
gāzēts ūdens
nedaudz dzērveņu vai kokteiļu ķiršu

Pagatavošana:
Glāzēs lej pa 3 ēdamkarotēm sīrupa, virsū gāzēto ūdeni. Katrā glāzē iemet pāris dzērvenes vai ķiršus. Dzēriens gatavojams īsi pirms pasniegšanas.


Priecīgus svētkus!

IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 10 Novembrī 2010

Skatīts : 2933 reizes

Avots : http://www.mammamuntetiem.lv/articles/11123/sarkanbaltsarkani-edieni-svetku-galdam/

Birkas : galdam, valsts, ēdieni, svētku, svētki, novembris, zupa, cienastu, dzēriens

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Netikums cilvēkiem kaitē tikai laiku pa laikam, netikuma ārējās pazīmes viņam kaitē no rīta līdz vakaram. Šķiet, ka labāk būt nekaunīgam īstenībā nekā būt ar nekauņas izskatu: tas, kuram ir nekaunīgs raksturs, apvaino šad un tad; tas, kuram ir nekaunīgs izskats, apvaino vienmēr.
-- Līsijs

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 26 Aprīlī vēsturē

    Vai jūs atbalstītu tautas vēlētu prezidentu?
    Atbildes: 61

    „Lai karš beigtos, Krievijai tas jāzaudē,” Davosas forumā teicis Vācijas kanclers Olafs Šolcs, „tāpēc mēs piegādāsim Ukrainai bruņojumu ciešā komunikācijā ar mūsu partneriem.” Šķiet, viens no cerīgākajiem paziņojumiem. Šodien Vācijā acīmredzot tiks apstiprināts jauns aizsardzības ministrs – Boriss Pistoriuss, kuru vieni dēvē par klasisko vācu sociāldemokrātu raudzes politiķi, citi raugās uz viņu ar piesardzību, tomēr atzīst, ka diez vai ministrs pieņems lēmumus, kas nebūs saskaņoti ar Šolca politisko pozīciju. Ja Šolca pozīcija ir tāda, kādu viņš parādīja Davosā, tad nacistiskās Krievijas noorganizētā šausmu nakts varētu iet uz rīta pusi.

    19 Janvārī 2023
    Elita Veidemane

    Eiduka prestižajā 'Tour de Ski' sasniedz karjeras labāko rezultātu slēpojumā klasiskajā stilā

    Наша команда искусных исполнителей приготовлена выдвинуть вам передовые системы утепления, которые не только гарантируют долговечную протекцию от холодильности, но и подарят вашему жилищу стильный вид.
    Мы эксплуатируем с современными строительными материалами, заверяя постоянный срок службы службы и превосходные решения. Изоляция наружных стен – это не только сокращение расходов на подогреве, но и ухаживание о окружающей природе. Экологичные инновации, каковые мы внедряем, способствуют не только личному, но и поддержанию природных ресурсов.
    Самое основное: <a href=https://ppu-prof.ru/>Утепление фасада дома снаружи цена</a> у нас стартует всего от 1250 рублей за м²! Это доступное решение, которое превратит ваш домик в истинный приятный корнер с минимальными затратами.
    Наши достижения – это не только изоляция, это образование пространства, в где каждый член символизирует ваш личный образ действия. Мы берем во внимание все твои потребности, чтобы преобразить ваш дом еще более дружелюбным и привлекательным.
    Подробнее на <a href=https://ppu-prof.ru/>ppu-prof.ru</a>
    Не откладывайте заботу о своем квартире на потом! Обращайтесь к экспертам, и мы сделаем ваш обиталище не только теплым, но и стильным. Заинтересовались? Подробнее о наших работах вы можете узнать на нашем сайте. Добро пожаловать в мир гармонии и стандартов.

    Komentē    ppu-prof_ea
    18 Janvārī 2024, 11:58
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV