10 vērtīgi padomi Lieldienu olu krāsošanai
Vispazīstamākais un tradicionālākais veids, kā Lieldienās krāsot olas, ir ar sīpolu mizām, kas ir ne vien pārbaudīta, bet arī efektīva metode. Un tomēr pastāv daudz un dažādi veidi, kā iegūt krāsainas olas, ņemot talkā citus, bet ne mazāk lētus un ērti pieejamus dabas materiālus, kā garšaugus, dārzeņus, ogas, tējas, graudaugus, utml.
Lieldienu ēdieni. Idejas Lieldienu galdam
Sagaidot pavasara svētkus – Lieldienas –, būtiski laikus padomāt ne vien par tradicionālajām aktivitātēm un galda noformējumu, bet arī pašiem ēdieniem. Visiem zināms, ka svētku mielastam jābūt bagātīgam, tomēr kas tad galu galā būtu jāliek galdā, lai mielasts izdotos nevainojams un izpelnītos ikviena ēdāja atzinību?
Lai cepetis izdotos nevainojams
Klasiski Ziemassvētkos tiek gatavots cūkgaļas cepetis. Lai tas izdotos sulīgs, mīksts un skaisti apbrūnināts, jāzina, kā to pareizi cept. Ar vērtīgiem padomiem, kā pagatavot nevainojamu cepeti, dalās restorāna Ferma saimnieks un šefpavārs MĀRIS ASTIČS.
Garšvielas, ko noteikti jāiekļauj Ziemsvētku ēdienos
Ziemassvētku smaržu un garšu rada garšvielas no visas pasaules – tās papildina gan jau labi zināmas un pārbaudītas ģimenes receptes, gan piešķir citādas svētku noskaņas nianses, izmēģinot pagatavot kādu jaunu ēdienu, tā pārsteidzot gan sevi, gan ciemiņus, būt radošiem virtuvē iedvesmo Paulig un Santa Maria mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa.
Rūtas Beirotes zirņu ABC: kas jāielāgo, tos pērkot, vārot un ēdot
Izvēlēties labus zirņus Ziemassvētku galdam nebūt nešķiet sarežģīti – ņemam lielākos no plaukta un nesam mājās. Kopumā – tā jau arī ir. Tomēr ir pāris lietu, ko varam ņemt vērā. Ar vērtīgiem ieteikumiem no zirņu iegādes brīža līdz pagatavošanai dalās zemnieku saimniecības "Zutiņi" saimniece Rūta Beirote.
Speķa pīrādziņu recepte no saimnieces Ilzes Briedes
Kas gan būtu Ziemassvētki bez mīkstiem, ar gardu pildījumu pildītiem speķa pīrādziņiem?
Uzkoda, no kuras grūti atteikties – cepti sīpolu gredzentiņi
Uzkoda, no kuras grūti atteikties – cepti sīpolu gredzentiņi
Rauga mīklas stiķi un niķi – lai cepot pīrāgus nekas nenoiet greizi
Dažkārt gadās, ka tikko izceptie speķa pīrādziņi ir cieti kā krams, mazi, nu – nekādi. Tā parasti notiek, ja kas greizi nogājis, gatavojot rauga mīklu.
Iemīļoti deserti ar auzu pārslām
Grauzdētas auzu pārslas kopā ar citiem iecienītiem produktiem ātri vien var pārvērst pasakainos desertos, kas iemīļoti jau daudzās paaudzēs. Pagatavo kādu gardumu arī sev un saviem mīļajiem.
Brūnas, zaļas, pat zilas - gatavojamies lielajai olu krāsošanai
Tā nedēļa ir klāt, kad augstu šūposimies un metīsimies raibu olu kaujās. Nemainīgi olu krāsošana sīpolu mizās ir iecienītākā metode, tomēr daba ir pilna krāsu, kuras varam izmantot, arī daiļojot Lieldienu galveno zvaigzni - oliņas.
Neskopojies ar sieru: karstmaizes lieliskām brokastīm
Kraukšķīga maizītes apakšiņa, bagātīgs pildījums un, protams, labi daudz siera - perfektas karstmaizes noslēpums. Ideju daudz, atliek realizēt!
« Atvērta lapa # 1 (no 30) » Materiāli : 1-12 (no 349) Šķirot