10 vērtīgi padomi Lieldienu olu krāsošanai
Vispazīstamākais un tradicionālākais veids, kā Lieldienās krāsot olas, ir ar sīpolu mizām, kas ir ne vien pārbaudīta, bet arī efektīva metode. Un tomēr pastāv daudz un dažādi veidi, kā iegūt krāsainas olas, ņemot talkā citus, bet ne mazāk lētus un ērti pieejamus dabas materiālus, kā garšaugus, dārzeņus, ogas, tējas, graudaugus, utml.
Lieldienu ēdieni. Idejas Lieldienu galdam
Sagaidot pavasara svētkus – Lieldienas –, būtiski laikus padomāt ne vien par tradicionālajām aktivitātēm un galda noformējumu, bet arī pašiem ēdieniem. Visiem zināms, ka svētku mielastam jābūt bagātīgam, tomēr kas tad galu galā būtu jāliek galdā, lai mielasts izdotos nevainojams un izpelnītos ikviena ēdāja atzinību?
Ko ēst vai ko neēst, lai dzīvotu ilgāk
Vai brīdis pēc gadu mijas ir īstais laiks, lai pievērstos veselīga uztura ieteikumiem? Jā - ir pārliecināti speciālisti, jo tieši tagad daudzi izvērtē savus un ģimenes ieradumus un prātā ir jaunas ar veselību un labāku dzīvi saistītas apņemšanās. Tāpēc sertificētā uztura speciāliste "Veselības centru apvienībā" Anita Baumane un "Mēness aptiekas" farmaceite Linda Fevraļeva atgādina vairākas ar uzturu saistītas veselībai īpaši nozīmīgas patiesības.
5 veselības problēmas, kas saasinās, ja mājoklī ir pārāk sauss gaiss
Nedz labsajūtai, nedz veselībai par labu nenāk pārāk sauss gaiss, kas ir apkures sezonas neatņemams pavadonis. Precīzai gaisa mitruma mērīšanai lieto higrometrus, taču arī tad, ja šādu ierīču mājās nav, mēs ļoti labi jūtam, ka telpā ir sauss gaiss, - par to signalizē pašsajūta: kļūst sausa āda, pastiprināti elektrizējas mati, bieži parādās sausuma sajūta mutē un skrāpēšanās kaklā, jo sevišķi no rīta pēc pamošanās.
Lai cepetis izdotos nevainojams
Klasiski Ziemassvētkos tiek gatavots cūkgaļas cepetis. Lai tas izdotos sulīgs, mīksts un skaisti apbrūnināts, jāzina, kā to pareizi cept. Ar vērtīgiem padomiem, kā pagatavot nevainojamu cepeti, dalās restorāna Ferma saimnieks un šefpavārs MĀRIS ASTIČS.
Amarillis – pirmais, kas sajūt pavasari. Kā kopt šo skaisto augu, lai tas ziedētu ilgāk?
Puķes uz palodzes pirmās sajūt, ka diena kļūst garāka, saulaināka un gaisā virmo pavasaris. Pirmais par to liecina hipeastrs jeb atpazīstams arī ar amariļļa vārdu.
Kā atrast tērpu Jaungadam?
Piemeklēt tērpu Jaungadam nav nemaz tik viegls uzdevums. Piedāvājums veikalos ir liels, bet ko tieši izvēlēties – skaidrs nav! Nu tad sāksim!
Garšvielas, ko noteikti jāiekļauj Ziemsvētku ēdienos
Ziemassvētku smaržu un garšu rada garšvielas no visas pasaules – tās papildina gan jau labi zināmas un pārbaudītas ģimenes receptes, gan piešķir citādas svētku noskaņas nianses, izmēģinot pagatavot kādu jaunu ēdienu, tā pārsteidzot gan sevi, gan ciemiņus, būt radošiem virtuvē iedvesmo Paulig un Santa Maria mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa.
Rūtas Beirotes zirņu ABC: kas jāielāgo, tos pērkot, vārot un ēdot
Izvēlēties labus zirņus Ziemassvētku galdam nebūt nešķiet sarežģīti – ņemam lielākos no plaukta un nesam mājās. Kopumā – tā jau arī ir. Tomēr ir pāris lietu, ko varam ņemt vērā. Ar vērtīgiem ieteikumiem no zirņu iegādes brīža līdz pagatavošanai dalās zemnieku saimniecības "Zutiņi" saimniece Rūta Beirote.
Speķa pīrādziņu recepte no saimnieces Ilzes Briedes
Kas gan būtu Ziemassvētki bez mīkstiem, ar gardu pildījumu pildītiem speķa pīrādziņiem?
Uzkoda, no kuras grūti atteikties – cepti sīpolu gredzentiņi
Uzkoda, no kuras grūti atteikties – cepti sīpolu gredzentiņi
Kādēļ gadu gaitā mēs zaudējam draugus
Sievietēm » Ģimenes pavards
6 Dec 2022 , 19:41Draugi mums parādās jau bērnudārzā, skolas sākumklasēs. Pakāpeniski viņu kļūst arvien vairāk, sociālais loks paplašinās un sasniedz savu virsotni ap 25-30 gadu vecumu. Pēc šīs atzīmes sakari sāk rukt, un draugu skaits samazinās vidēji par 38 procentiem, par to vēsta divi dažādi pētījumi par draudzību, ko atspoguļo "Researchgate".
« Atvērta lapa # 1 (no 64) » Materiāli : 1-12 (no 761) Šķirot