1,5 kg cūkgaļas kakla karbonādes
½ burciņas sinepju
6 ķiploku daiviņas
2 ēdamkarotes sāls
3 ēdamkarotes eļļas
300 ml sarkanvīna
5 burkāni
Pagatavošana:
Cepetim iegriež ādu, lai veidotos rūtiņas, ierīvē ar ķiploku, nelielus ķiploka gabaliņus ieliek gaļā iegriezuma vietās. No sāls, sarkanvīna un eļļas pagatavo marinādi, kurā patur cepeti vismaz 30 minūtes. Cepeti izņem no marinādes, apsmērē ar sinepēm. Cepamtraukā ieliek uz pusēm pārgrieztus burkānus, uz tiem liek gaļu, pārlej ar marinādi. Cep 180 grādos, ik pa laikam aplaista ar cepeša sulu. Cep 1,5 stundas, pēc 40 minūtēm cepeti apgriež, cepšanas pēdējā pusstundā gaļu apsedz ar foliju. Pasniedz ar kartupeļiem, sautētiem kāpostiem un dārzeņiem.