Drēgnais rudens un ziema ir īstais laiks, lai ķertos pie siltas tējas tases un to pilnīgā mierā arī izbaudītu. Bet kā tā nonāk līdz mūsu krūzēm un kā tā tiek audzēta tējas dzimtenē Ķīnā? Lūk, foto!
Piemājas dārziņā ieaugusī un noplūktā piparmētra vai saišķītis ar pļavā salasītajām tējas zālēm stipri atšķiras no tā, kādos daudzumos to audzē Ķīnā. Šī valsts tiek atzīta par īstu tējas zemi un ierindojas topu virsotnē tējas ražošanā.
Tieši tāpēc ne velti daudzus Ķīnas lauku apgabalus klāj tējas zāļu plantācijas. Kā minēts "Daily Mail", ķīnieši tējas iedala vairākos veidos un, atkarībā no tās augšanas un kopšanas īpatnībām, ražu ievāc dažādos laikos. Tagad pienācis "oolong" tējas paveida ražas laiks un ļaudis čakli ievāc rudens tēju ar nosaukumu "Tieguanyin". Šo tēju, kā skaidro "Daily Mail", var pagatavot līdz pat septiņām reizēm, kamēr tā zaudē savu garšu.
Tējas ražas novākšanas laiks Ķīnā
![]() | |
Citas bildes šajā galerijā | |
IESKATIES!
|
Materiāls publicēts sadarbībā ar portālu Ievietots : 10 Oktobrī 2018 Skatīts : 1860 reizes Birkas : |
Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais ! | |
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus. | |
Komentāru noformēšana |