22 Novembrī, Piektdiena
Sievietēm :

Marinējam šašliku paši!

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 17 Jūn 2011 , 21:47

Marinējam šašliku paši!

Jāņos latviešiem pierasts ēst paštaisītu Jāņu sieru un dzert pašbrūvētu Jāņu alu, bet pēdējā laikā par tik pat neatņemamu sastāvdaļu, manuprāt, ir kļuvis arī ne tik latviskais šašliks. Taču tā nu tas ir, un pāris dienas pirms svētkiem ir jāķeras pie gaļas iemarinēšanas, lai Jāņos šašliks sanāktu makten gards. Galu galā, pašrocīgi marinēta šī gaļa ir daudz gardāka nekā veikalā pirkta.

Sāls, pipari, lauru lapas, etiķa esence un sīpoli - šī ir visvienkāršākā un tradicionālākā šašlika marinādes pagatavošanas recepte. Taču, ja Jāņos gribās ko īpašāku, tad man piedāvājumā ir dažas šašliku marinēšanas receptes.

Šašliks minerālūdenī


Nepieciešams:
kg gaļa, gāzēts minerālūdens, sojas mērce, sīpoli, šašlika garšvielu maisījums, sāls.
Pagatavošana:
sagriež gaļu gabaliņos un pārlej to ar minerālūdeni. Atstāj uz pusstundu iesūkties. Pēc tam minerālūdeni nolej un pievieno sojas mērci, sagrieztus sīpolus un garšvielas. Visu samaisa, pievienojot nedaudz sāli. Ļauj visam ievilkties pāris stundas un var cept.

Cūkgaļas šašliks tomātu sulā


Nepieciešams:
kg cūkgaļa, majonēze, tomātu sula, karijs, sāls, pipari, garšaugi, čilli pēc vēlēšanās.
Pagatavošana:
Sagriež cūkgaļu nelielos gabaliņos. Samaisa pārējās sastāvdaļas un iegūtajā mērcītē iecilā gaļas gabaliņus. Šajā marinādē gaļa jātur dažas stundas un tā ir gatava cepšanai.

Cūkgaļas šašliks ar majonēzi un sinepēm


Nepieciešams:
kg cūkgaļa, majonēze, ķiploks, citrons, šašlika garšvielu maisījums, sojas mērce un sinepes.
Pagatavošana:
Sagriež cūkgaļu nelielos gabalos. Marinādei, vispirms, samaisa majonēzi ar saspiestu ķiploku, piespiež citrona sulu, pievieno šašlika kopējo garšvielu, pielej nedaudz sojas mērces, pievieno sinepes. Visu samaisa un iegūtajā marinādē iecilā sagrieztos gaļas gabaliņus. Atstāj marinēties pāris stundas un gatavs cepšanai.

Cūkgaļas šašliks ar alu


Nepieciešams:
kg cūkgaļa, kečups, majonēze, dilles, pētersīļi, sīpols, citrons, citas garšvielas, 0,5 litrus alus
Pagatavošana:
Sagriež cūkgaļu nelielos gabaliņos. Sākumā liek traukā pa kārtām - vispirms gaļa, tad zaļumi, sīpoli, atkal gaļa utt. Pa virsu uzspiež kečupu, majonēzi, uzber garšvielas, pielej alu. Tad ņem un visu rūpīgi samaisa. Pārgriež uz pusēm citronu. Pus citronam izspiež sulu un pieliek klāt marinādei, otru pusi sagriež šķēlītes un iemaisa. Šo vislabāk gatavot iepriekšējā dienā, lai nākamajā to varētu cept un tas būtu labi iemarinējies.

Vistas šašliks apelsīnu sulas marinādē


Nepieciešams:
kg vistas gaļa, apelsīnu sula, medus, čilli, sāls.
Pagatavošana:
Sagriež vistas gaļu nelielos gabaliņos, pārlej ar apelsīnu sulu, pievieno nedaudz medu, čilli un sāli. Samaisa visu un ļauj tam ievilkties uz dienu. Gatavs cepšanai.

Šašliks citrona un bazilika marinādē


Nepieciešams:
kg gaļa, divi citroni, baziliks, sīpoli, sāls, pipari.
Pagatavošana:
Sagriež gaļu gabaliņos, uzlej tai virsū no diviem citroniem izspiestu sulu, pieliek sagrieztu baziliku un sīpolus. Atstāj uz dienu vai divām ievilkties.

Šašliks adžikas marinādē


Nepieciešams:
kg gaļa, sīpoli, sinepes, adžika, zaļumi.
Pagatavošana:
Sagriež gaļu nelielos gabalos un pievieno tai visas sastāvdaļas. Cik daudz ņemt katru sastāvdaļu - katra gaumes jautājums. Gatavo marinādi ar gaļas gabaliņiem atstāj vēsā vietā ievilkties. Gaļa ir gatava cepšanai jau nākamajā dienā.

Vistas šašliks armēņu gaumē


Nepieciešams:
kg vistas fileja, melnie, pipari, sīpols, sviests.
Pagatavošana:
Vistu sagriež nelielos gabaliņos, saberž ar sāli un pipariem. Tādu liek uz oglēm cepties. Pa laikam pārlej ar izkausētu sviestu.

Vistas šašliks ar zemesriekstiem


Nepieciešams:
kg vistas gaļas, sāļie zemesrieksti, ķiploks, malts ingvers, vīna etiķis, sojas mērce, eļļa.
Pagatavošana:
Sagriež nelielos gabaliņos vistas fileju. Virtuves kombainā ieliek divas ķiploka daiviņas, 200 g sāļos zemesriekstus, pustējkaroti malta ingvera, divas ēdamkarotes etiķa, sojas mērci. To visu kārtīgi samaļ. Pievieno nedaudz eļļas. Pusi riekstu mērces uzlej uz sagrieztās vistas filejas, pārējo noglabā pasniegšanai ar jau izceptiem šašlikiem. Šajā marinādē gaļa jāmarinē aptuveni stundu vai divas un tā būs gatava cepšanai.

Padoms #1: Parasti gaļu marinē vismaz diennakti, tāpēc arī tiek uzskatīts, ka šašlika pagatavošana ir ļoti laikietilpīgs process. Taču patiesībā, piemēram, vistas filejas šašlika marinēšanai pietiks ar pusstundu līdz 40 minūtēm, cūkgaļai – ar vienu līdz divām stundām. Sarkanajai gaļai (liellopam vai jēram) gaļa garšo ļoti labi pati par sevi, tāpēc pat nav nepieciešamības aizrauties ar intensīvām marinādēm – pietiks ar maigu un klasisku garšu, piemēram, kadiķogām, ķiplokiem, sīpoliem vai garšaugiem.

Padoms #2: Garšīgāki un vieglāk pagatavojami būs nevis lieli gabali, bet sīkāk sagriezti. Ja gatavo cūkgaļas šašliku, pielūko, lai gaļa būtu ar speķīti – bez tā šašliks nebūs pietiekami sulīgs.

Tā kā katram garšas kārpiņas atšķiras, tad arī marinādi vēlams taisīt pēc gaumes jautājuma. Katrai marinādei ir vēl neskaitāmas variācijas, tādēļ nav jābaidās eksperimentēt ar sastāvdaļām. Galvenais, lai pašam garšo, tad arī nekas greizi nevar sanākt. Labu apetīti un lai izdodas!


IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 17 Jūnijā 2011

Skatīts : 2017 reizes

Avots : http://epadomi.lv/virtuve/jaunumi/20062011-marinejam_sasliku_pasi

Birkas : iemarinēšanas, Jāņos, Jāņu, marinējam, šašlika, šašliks, gaļas, ēst, gaļa, šašliku

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
  • Tipiskās avārijas Ķīnā

  • "Latvenergo" lietā kopā septiņi aizturētie

  • Zinātnieki atraduši pasaulē garāko kukaini

Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Labāk domāt pirms rīcības, nekā pēc tam.
-- Demokrīts

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 22 Novembrī vēsturē

    Kā rūpējaties par ugunsdrošību mājās?
    Atbildes: 19

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Eiduka prestižajā 'Tour de Ski' sasniedz karjeras labāko rezultātu slēpojumā klasiskajā stilā

    Наша команда искусных исполнителей приготовлена выдвинуть вам передовые системы утепления, которые не только гарантируют долговечную протекцию от холодильности, но и подарят вашему жилищу стильный вид.
    Мы эксплуатируем с современными строительными материалами, заверяя постоянный срок службы службы и превосходные решения. Изоляция наружных стен – это не только сокращение расходов на подогреве, но и ухаживание о окружающей природе. Экологичные инновации, каковые мы внедряем, способствуют не только личному, но и поддержанию природных ресурсов.
    Самое основное: <a href=https://ppu-prof.ru/>Утепление фасада дома снаружи цена</a> у нас стартует всего от 1250 рублей за м²! Это доступное решение, которое превратит ваш домик в истинный приятный корнер с минимальными затратами.
    Наши достижения – это не только изоляция, это образование пространства, в где каждый член символизирует ваш личный образ действия. Мы берем во внимание все твои потребности, чтобы преобразить ваш дом еще более дружелюбным и привлекательным.
    Подробнее на <a href=https://ppu-prof.ru/>ppu-prof.ru</a>
    Не откладывайте заботу о своем квартире на потом! Обращайтесь к экспертам, и мы сделаем ваш обиталище не только теплым, но и стильным. Заинтересовались? Подробнее о наших работах вы можете узнать на нашем сайте. Добро пожаловать в мир гармонии и стандартов.

    Komentē    ppu-prof_ea
    18 Janvārī 2024, 11:58
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV