Medicīnas zinātņu profesors Jaroslavs Roškovskis uzskata, ka karstvīnam piemīt tādas pašas baktericīdās īpašības, kā sarkanajam vīnam.
Karstvīnu ieteicams lietot saaukstēšanās, plaušu karsoņa, bronhīta un gripas gadījumos. Profesors uzskata, ka karstvīns lieliski noderēs arī pēcslimības periodā, kad pacientam nepieciešams atgūt fizisko un psihisko spēku.
Atcerēsimies, ka karstvīna un stiprā alkohola (šnabja) iedarbība uz organisma imunitāti ir diametrāla pretēja. Šnabis samazina oraganisma imunitāti, bet karstvīns ir dabisks bioģeneratos, kas atjauno zaudētos spēkus un paaugstina organisma pretošanās spēju. Karstvīns organismu bagātina ar dažādiem mikroelementiem, B grupas vitamīniem un aminoskābēm.
Nepieciešams atcerēties, ka regulāra karstvīna lietošana nevar aizstāt vizīti pie ārsta, kad tā nepieciešama.
Vienkārša recepte karstvīna pagatavošanai:
Pudele sarkanā vīna,
2 kanēļa standzinas,
2 krustnagliņas,
1 smaržīgais pipars,
1
ingvera šķēlīte,
2 citrona sķēlītes,
2 apelsīna sķēlītes,
2
ēdamkarotes medus.
Vīnu lej katliņā, pievieno garšvielas un silda uz lēna uguns, līdz parādās pirmie burbulīši. Tad tūlīt katliņu ņem nost un vīnu lej krūzītēs. Uz jūsu veselību!