Recepte šāda:
Ņem ingvera sakni (~ 300 gr), notīra no mizas. (Jāņem tāda, kas ir gaiša un svaiga). Sagriež gabaliņos.
Tad ņem citronus ap 300 grami vai trīs vidējus, un kārtīgi zem tekoša ūdens nomazgā, noberž mizu, un tad noslauka kārtīgi dvielī. (P.S. To daru, jo mūsu veikalos pārdotie citroni ir diezgan apsmidzināti ar ķimikālijām, lai nebojātos. Ideāli, ja ir iespēja dabūt ekoloģiskos citronus). Sagriež daiviņās ar visu mizu. Ja ir sēklas - tās izņem.
Abas sastāvdaļas samaļ gaļas mašīnā. Masai piejauc klāt ~ 300 grami medus. Kārtīgi izmaisa, sapilda burciņās.
Šādu masu var uzglabāt kādu laiku ledusskapī.
Lieto:
- No rīta tukšā dūšā pa kārtīgai tējkarotei;
- vai ieliek tējkaroti krūzē un uzlej novārītu, padzesētu ūdeni - un dzer kā tēju (ap 30 - 40 grādi);
- vai arī liek klāt kā piedevu zāļu tējām, melnai tējai vai zaļajai tējai. Garšo, kā būtu citrona šķēlīte pielikta.
Ceru, ka kādam noderēs šī recepte, un būs labs līdzeklis, lai pārvarētu vīrusu un baciļu laiku :))))