Sastāvdaļas:
400 g cepumi 'Austiņas'
pēc garšas avenes
1 l piens
2 gab. vaniļas pudiņa maisījums
200 g sviests
12 stundas
Sarežģītība: viegli
Pasniegt nākamajā dienā
Ko darīt, ja kārojas pašgatavotu Napoleonkūku, bet mājās nav cepeškrāsns un draugu virtuvi izmantot nav ne laika, ne gribēšanas? Noderēs šī recepte, kuru uzgājām interneta dzīlēs, pārbaudījām savā virtuvē un atzinām par labu esam!
Šis ir pavisam slinkais variants, kurā izmantojam cepumus "Austiņas" un veikalos nopērkamo vaniļas pudiņa maisījumu. Tā kā gan cepumi, gan vaniļas pudiņš ir ļoti saldi, garšas līdzsvaram papildinājām kūku ar svaigām avenēm. Rezultāts – izcils!
Protams, ja vēlies gatavot vārīto krēmu pati, seko, piemēram, šīm norādēm.
1 Vispirms gatavo krēmu. Uzkarsē pienu ar cukuru, pievieno vaniļas pudiņa maisījumu un vāri atbilstoši ražotāja norādījumiem uz iepakojuma.
2 Gatavo masu atdzesē līdz istabas temperatūrai un sakul ar mīkstu sviestu.
3 Ķeries pie kūkas kārtošanas. Veidnē izliec austiņu cepumu kārtu, pārsmērē ar krēmu.
4 Virs krēma kārto avenes, kurām pa virsu – atkal austiņcepumu kārtu.
5 Turpini ar krēmu, avenēm, cepumiem. Kā pēdējā kārta ir krēms.
6 Atlikušos cepumus smalki sadrupini un pārkaisi kūkas augšpusi. Liec vēsumā un ļauj krēmam sasūkties cepumu kārtās. Vēlams – uz nakti.
Tas arī viss, lai labi garšo!