Ekvadora ir slavena ar savām rožu plantācijām. Pērn šī Andu kalnu valsts eksportēja ziedus 600 miljonu ASV dolāru vērtībā. Ēdamās rozes gan pagaidām ietver tikai vienu procentu no šīs summas. Tās tiek audzētas ekoloģiski tīros rajonos, un audzēšanas procesā netiek izmantoti pesticīdi. Turklāt ziedi izrādās arī vērtīgi, jo satur kalciju un C vitamīnu.
Kā atzīst plantāciju īpašnieki - kaut gan šādu delikatešu audzēšana esot visai dārgs process, ziedu audzētāji ir pārliecināti, ka visi ieguldījumi drīz atmaksāsies, jo pasūtījumi pienākot no visas pasaules.
Salātus un desertus, kas gatavoti no rozēm, jau sākuši pasniegt restorāni no Ņujorkas līdz pat Barselonai. Viņu vidū arī par pērnā gada labāko restorānu atzītais "El Bulli" un vietējais ekvadoriešu restorāns "Zazu". Tā īpašnieks atminas neskaitāmus gadījumus, kad cilvēki pēc ēdiena pasniegšanas jautā – vai to var ēst. Uz to viņš parasti atbild, ka var, ja vien rozes nav izrautas no vāzes.
Uz jautājumu, kā tad ziedi garšo, apmeklētāji parasti atbildot, ka neparasti, bet patīkami. Ārpus restorāna rozes var nobaudīt arī pašās plantācijās. Tur tagad sākuši rīkot speciālas ēšanas ekskursijas.