22 Novembrī, Piektdiena
Sievietēm :

Pašgatavotas ēdamas dāvanas Ziemassvētkos

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 19 Dec 2011 , 17:16

Pašgatavotas ēdamas dāvanas Ziemassvētkos

Tuvojoties Ziemassvētkiem, arvien vairāk prātā sāk riņķot doma – ko šogad dāvināt visiem mīļajiem? Būsim pamanījušas, ka pēdējos gados arvien populārākas kļūst pašu gatavotas dāvanas, tajā skaitā arī dažādi ēdamie našķi. Tie rada ne vien īpašas emocijas, bet izdodas īpaši gardi, jo gatavoti ar svētku sajūtu.

Ja ievārījuma burciņa uzdāvināta jau pagājušajā gadā, te būs pāris jaunas idejas, kuras var noderēt katrai, kas svētkos grib iepriecināt kādu ar simbolisku, bet mīļu dāvanu.

Jūsu iedvesmai atlasījām 5 receptes, kas ir patiešām neticami vienkārši pagatavojamas, jo nesatur vairāk par 5 sastāvdaļām, tajā pašā laikā – izsmalcinātas un gardas!

Saldumu karalienes – trifeles


Tās kusīs mutē gan bērniem, gan pieaugušajiem. Vislabākais, ka neskatoties uz šo konfekšu izsmalcināto garšu, ir pieejamas arī ļoti vienkāršas trifeļu receptes, kā šī:

Nepieciešams:
1 paciņa cepumu (piemēram, "Selgas")
1 bundža iebiezinātā piena ar cukuru
6 ēdamkarotes kakao
sarīvēta šokolāde vai smalcināti rieksti

No pirmajām trim sastāvdaļām jāizveido viendabīga masa, no kā saveļ bumbiņas. Pēc tam tās apviļā rīvētā šokolādē, smalcinātos riekstos, kokosriekstu skaidiņās vai tumšajā (rūgtajā) kakao pulverī. Apviļātās bumbiņas uz laiku ievieto ledusskapī un tad kārto glītā trauciņā vai kastītē dāvanai.

Melnās plūmes šokolādē

Ļoti juteklisks kārums garšas kārpiņām, jo sastāv no tik dažādiem komponentiem – maģiskās šokolādes, brendija lāses, plūmēm un riekstiem.

Nepieciešams:
200 g žāvētas plūmes
brendijs/ liķieris
100 g lazdu rieksti/mandeles
150 g tumšā/piena šokolāde

Plūmes pārlej ar nelielu daudzumu brendija vai liķiera un atstāj uz vairākām stundām, lai garša ievelkas. Pēc tam katras plūmes vidū iespiež riekstu vai mandeli.

Izkausē šokolādi, atsevišķi tumšo un gaišo. Mērcē plūmes šokolādē, kārto skaistā traukā un ievieto ledusskapī, līdz šokolāde sastingst.

Marinēts siers burciņās


Šādi pasniegts siers ne tikai labi izskatās un garšo, bet apdāvinātājam noderēs kā lieliska delikatese garajiem ziemas vakariem vai svētku galdam.

Marinēta siera receptei nepieciešams nenogatavināts siers ("Mocarella", "Mālpils") vai cita veida siers – pusmīksts vai pusciets. Tāds, lai nejūk ārā, bet ir pietiekami mīksts, lai tajā labi ievilktos garšvielu marināde.

Nepieciešams:
500 g siera uz 1 litra tilpumu
olīveļļa tādā daudzumā, lai pilnībā pārklātu sieru
mazliet etiķis pēc garšas
piestā smalcinātas garšvielas un garšaugi pēc ieskatiem

Sagatavo marinādi no olīveļļas un etiķa, līdz eļļa iegūst pavisam neuzmācīgu etiķa noti. Sieru sagriež kubiciņos, pilda burciņā, un pamīšus liek piestā smalcinātas garšvielas (lai labāk izdalās garšas): čilli vai smaržīgos piparus, saberztu koriandru, papriku, timiāna vai rozmarīna zariņus, ķiplokus vai baziliku. Pārlej ar marinādi. Dekorēta burciņa būs apetīti rosinoša dāvana!

Čilli pikantā želeja

To varētu saukt arī par aso ievārījumu, kuru var izmantot pie gaļas vai siera ēdieniem. Sarkanīgā krāsā, pikanta un neierasta – būs laba dāvana gardēdim vai asu ēdienu cienītājam.

Nepieciešams:
150 g sarkano čilli piparu – ar izņemtu kātiņu un sēklām
150 g iztīrītas sarkanās paprikas
600 ml baltvīna vai ābolu etiķa
1 kg ievārījuma cukura

Čilli pākstis rupji sakapā vai sasmalcina blenderī, rupjā režīmā kopā ar paprikas gabaliņiem. Katliņā lej etiķi, kam pievieno cukuru un uzvāra. Tad pievieno blenderēto piparu masu un vāra 10 minūtes.

Pirms pildīšanas burciņās ļauj masai nedaudz sarecēt, lai vienmērīgi pamaisītu piparu plēksnītes. No šīs receptes sanāks vairākas burciņas (dāvanas).

Bazilika pesto delikatese


Pesto mērce tradicionāli ir nākusi no Itālijas, taču ir iecienīta, mazliet eksotiska piedeva ēdieniem arī pie mums. To var pielietot ļoti plaši, un, ja mājās ir blenderis, tās pagatavošana ir ļoti vienkārša.

Nepieciešams:
150 g bazilika
50 g ciedru riekstu (var aizvietot ar valriekstiem)
100 g sarīvēta "Parmezāna" siera
300 ml olīveļļas
sāls

Visas sastāvdaļas liek blenderī, pamazām lejot klāt olīveļļu. Masu samaļ viendabīgu, gandrīz līdz krēmveida konsistencei. Jau gatavo masu pilda miniatūrās burciņās.

Dzīvīgi zaļās krāsas un piedevas statusa dēļ tā būs lielisks dāvanas kompanjons sārtajai čilli želejai!
Svetkulaiks.lv , Foto: Publicitātes foto

IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 19 Decembrī 2011

Skatīts : 2246 reizes

Avots : http://www.svetkulaiks.lv/lv/articles/view/92/3676

Birkas : dāvināt, svētku, pašgatavotas, našķi, Ziemassvētkiem, ēdamie, ēdamas, dāvanas, Ziemassvētkos

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
  • TVNET intervija: Artis Volfs

  • Zelta cena pietuvojas visu laiku augstākajam līmenim

  • Izdots «O!Kartes Akadēmija» CD albums «Krāsaini sapņi»

Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Nevis apstākļi rada cilvēku, bet gan cilvēks - apstākļus.
-- Dizraeli

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 22 Novembrī vēsturē

    Vai jūtaties droši par savu darbavietu?
    Atbildes: 57

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Eiduka prestižajā 'Tour de Ski' sasniedz karjeras labāko rezultātu slēpojumā klasiskajā stilā

    Наша команда искусных исполнителей приготовлена выдвинуть вам передовые системы утепления, которые не только гарантируют долговечную протекцию от холодильности, но и подарят вашему жилищу стильный вид.
    Мы эксплуатируем с современными строительными материалами, заверяя постоянный срок службы службы и превосходные решения. Изоляция наружных стен – это не только сокращение расходов на подогреве, но и ухаживание о окружающей природе. Экологичные инновации, каковые мы внедряем, способствуют не только личному, но и поддержанию природных ресурсов.
    Самое основное: <a href=https://ppu-prof.ru/>Утепление фасада дома снаружи цена</a> у нас стартует всего от 1250 рублей за м²! Это доступное решение, которое превратит ваш домик в истинный приятный корнер с минимальными затратами.
    Наши достижения – это не только изоляция, это образование пространства, в где каждый член символизирует ваш личный образ действия. Мы берем во внимание все твои потребности, чтобы преобразить ваш дом еще более дружелюбным и привлекательным.
    Подробнее на <a href=https://ppu-prof.ru/>ppu-prof.ru</a>
    Не откладывайте заботу о своем квартире на потом! Обращайтесь к экспертам, и мы сделаем ваш обиталище не только теплым, но и стильным. Заинтересовались? Подробнее о наших работах вы можете узнать на нашем сайте. Добро пожаловать в мир гармонии и стандартов.

    Komentē    ppu-prof_ea
    18 Janvārī 2024, 11:58
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV