15 Jūnijā, Svētdiena
Sievietēm :

Mērces visādiem gadījumiem

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 14 Okt 2010 , 10:12

Mērces visādiem gadījumiem

Jebkuru ēdienu daudz gardāku var padarīt paštaisītas mērces. Tās noderēs gan pamatēdieniem, gan desertiem.

Mango mērce

Sagriež mango gabaliņos un sablenderē. Mango mērcei pievieno sāli un aso čili, to var pasniegt pie zivju ēdieniem. Mango mērci bez sāls un čili lieto arī pie dažādiem desertiem.

Meža ogu mērce

Dažādas meža ogas sablenderē kopā ar cukuru. Ogu mērce lieliski derēs ar visparastāko plombīra saldējumu, īpaši noder pie dažādiem šokolādes desertiem.

Dzērveņu mērce

1 kg dzērveņu vāra 300 g ūdens. Tad caur sietu izberž, pievieno cukuru, citrona sulu un nedaudz kanēļa. Iebiezina ar kartupeļu cieti. Pasniedz ar dažādiem desertiem.

Ābolu mērce

6 ābolus nomizo, sagriež kubiņos un vāra katlā 200 ml ūdens. Pēc garšas pievieno kanēli un cukuru, kamēr āboli izvārījušies un veidojas mērces konsistence. Mērcei var pievienot nedaudz čilli, tad tā būs asa, un to varēs pasniegt ar gaļas ēdieniem. Ābolus var sajaukt ar dzērvenēm attiecībā 50:50 un vārīt, neļaujot ogām pilnībā izkust. Šī mērce labi saderēs ar putnu gaļas ēdieniem.

Pikantā medus mērce

3 ēdamkarotes medus + 10 g uz rupjās rīves sarīvēta ingvera, 1–2 tējk. citrona sulas un naža gals kanēļa. Visu samaisa un pasniedz ar saldējumu.

Apelsīnu asā mērce

Norīvē diviem apelsīniem miziņu, un augļus saspiež plaukstā, iztecina sulu. Salej katlā, pievieno cukuru vai medu,15 g sviesta, nedaudz brendija, un visu kopā uzvāra. Pasniedz pie plānajām pankūkām.

Mārrutku mērce salātiem

200 g saldā krējuma labi saputo un pievieno 80 g mārrutku. Tad pievieno uz smalkās rīves 150 g ābolu, sāli un cukuru pēc garšas. Pasniedz ar salātiem.

IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 14 Oktobrī 2010

Skatīts : 1758 reizes

Avots : http://www.tvnet.lv/sievietem/dzive/349496-merces_visadiem_gadijumiem

Birkas : ēdieniem, mērci, desertiem, ēdienu, mērces, gardāku, mērcei, mērce, pamatēdieniem

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
  • Kas jāzina par naglām?

  • Ar plostiem no Piedrujas līdz Rūjienai

  • Rīgā pasažieris ar gāzes pistoli izšauj uz autobusa kontrolieri

Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Kopā pie glāzes sēdošos par draugiem neuzskati, jo viņi - tavas glāzes, ne tavi, draugi.
-- Kei-Kavus

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 15 Jūnijā vēsturē

    Vai uzskatāt, ka klimata pārmaiņas var reāli apdraudēt Latviju?
    Atbildes: 50

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Pedavaju kreditu

    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..

    Komentē    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..
    15 Jūnijā 2023, 11:41
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV