14 Jūnijā, Sestdiena
Sievietēm :

Grilēta dārzeņu plate ģimenes galdam

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 13 Jūn 2011 , 16:03

Grilēta dārzeņu plate ģimenes galdam

Vasara ir dārzeņu laiks, tāpēc atliek aiziet uz tirgu, nopirkt dažādus dārzeņus un tos grilēt. Lai dārzeņi sanāktu aromātiski un sulīgi, tos papildini ar mērci, un tev būs ideāla piedeva gan gaļas, gan zivju ēdieniem, kā arī salātiem.

Sastāvdaļas:

8 gab. jaunie burkāni                         
16 gab. zaļie sparģeļi                          
3 gab. cukīni vai jaunie kabači       
4 gab. sarkanie sīpoli                       
20 gab. šampinjoni                           
3 gab. baklažāni                             
300 g olīvas                                   
300 g Parmas tipa siers              

Mērcei:

150 gsarkanvīna etiķis                   
250 golīveļļa                                   
sāls
pipari (ja tos lieto uzturā)        
100 gbaziliks, oregano, timiāns       

Pagatavošana:

  1. Sagatavo dārzeņus grilēšanai. Cukīni sagriez 5 mm šķēlēs vai garenās strēmelēs. Nomazgā, nomizo un garās šķēlēs sagriez burkānus. Nomizo sarkanos sīpolus un sagriez četrās daļās. Nomazgā un uz pusēm sagriez šampinjonus. Baklažānus sagriez ripiņās. Sparģeļus nomizo un noknieb apakšējos, sausos galus (ja izmanto mini sparģeļus, tad tas būs maziņš gabaliņš; ja izmantosi lielos sparģeļus, tad nolaužamais gabals varētu būt līdz pat 1 cm).
  2. Iepriekš savāri marinādi. Vispirms uzkarsētā katliņā ielej sarkanvīna etiķi un ātri uzvāri. Pievieno garšaugus, garšvielas un olīveļļu.
  3. Sakarsē grila restes, apsmērē ar eļļu un grilē dārzeņus. Sāc ar  sīpoliem, tad turpini ar baklažāniem. Tad grilē šampinjonus, burkānus un sparģeļus.
  4. Kad produkti gatavi, tos pārlej ar sagatavoto mērci, to darot, kamēr dārzeņi karsti. Ja tavs grils ir mazs, tad jau gatavos dārzeņus ietin folijā, lai, kamēr grilējas citi, tie paliek silti. Dārzeņus kārto traukā. Sadrupini sieru un liec virsū kopā ar olīvām.

IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 13 Jūnijā 2011

Skatīts : 1691 reizi

Avots : http://woman.delfi.lv/gimene/virtuve/grileta-darzenu-plate-gimenes-galdam.d?id=39055224

Birkas : ēdieniem, mērci, dārzeņu, grilēt, plate, dārzeņus, grilēta, sulīgi, aromātiski, dārzeņi

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
  • Klijas – palīgs visiem

  • VID brīvdienās ķerstīs nodokļa nemaksātājus?

  • Kas jāzina par naglām?

Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Dievs bija apmierināts ar sevis radīto, un tieši tas ir šausmīgi.
-- Batlers S.

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 14 Jūnijā vēsturē

    Kā rūpējaties par ugunsdrošību mājās?
    Atbildes: 19

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Pedavaju kreditu

    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..

    Komentē    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..
    15 Jūnijā 2023, 11:41
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV


    Vasara ir dārzeņu laiks, tāpēc atliek aiziet uz tirgu, nopirkt dažādus dārzeņus un tos grilēt. Lai dārzeņi sanāktu aromātiski un sulīgi, tos papildini ar mērci, un tev būs ideāla piedeva gan gaļas, gan zivju ēdieniem, kā arī salātiem.">