Sastāvdaļas:
8 gab. jaunie burkāni
16 gab. zaļie sparģeļi
3 gab. cukīni vai jaunie kabači
4 gab. sarkanie sīpoli
20 gab. šampinjoni
3 gab. baklažāni
300 g olīvas
300 g Parmas tipa siers
Mērcei:
150 gsarkanvīna etiķis
250 golīveļļa
sāls
pipari (ja tos lieto uzturā)
100 gbaziliks, oregano, timiāns
Pagatavošana:
- Sagatavo dārzeņus grilēšanai. Cukīni sagriez 5 mm šķēlēs vai garenās strēmelēs. Nomazgā, nomizo un garās šķēlēs sagriez burkānus. Nomizo sarkanos sīpolus un sagriez četrās daļās. Nomazgā un uz pusēm sagriez šampinjonus. Baklažānus sagriez ripiņās. Sparģeļus nomizo un noknieb apakšējos, sausos galus (ja izmanto mini sparģeļus, tad tas būs maziņš gabaliņš; ja izmantosi lielos sparģeļus, tad nolaužamais gabals varētu būt līdz pat 1 cm).
- Iepriekš savāri marinādi. Vispirms uzkarsētā katliņā ielej sarkanvīna etiķi un ātri uzvāri. Pievieno garšaugus, garšvielas un olīveļļu.
- Sakarsē grila restes, apsmērē ar eļļu un grilē dārzeņus. Sāc ar sīpoliem, tad turpini ar baklažāniem. Tad grilē šampinjonus, burkānus un sparģeļus.
- Kad produkti gatavi, tos pārlej ar sagatavoto mērci, to darot, kamēr dārzeņi karsti. Ja tavs grils ir mazs, tad jau gatavos dārzeņus ietin folijā, lai, kamēr grilējas citi, tie paliek silti. Dārzeņus kārto traukā. Sadrupini sieru un liec virsū kopā ar olīvām.