200 g šokolādes
250 ml saldā krējuma
3 olas
500 ml piena
2 ēdamkarotes želatīna
100 g cukura
Pagatavošana:
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Baltumus saputo ar 3 ēdamkarotēm cukura. Uzvāra pienu, karstā pienā ar karoti liek olbaltumus, apvāra no abām pusēm pāris minūtes. Izvārītos olbaltumus izņem no piena. Pienam pieliek šokolādi, izkausē. Želatīnu izkausē ūdens peldē, pieliek šokolādes pienam, noliek aukstumā, lai atdziest. Saldo krējumu saputo ar atlikušo cukuru. Atdzisušajai želatīna masai pieliek izvārītos olbaltumus un putukrējumu, liek deserta traukos, atstāj aukstumā, lai sastingst.
Mērcei jāņogu sulai pielej ūdeni, pieliek cukuru, uzvāra, pieliek kartupeļu cieti, atdzesē.