14 Jūnijā, Sestdiena
Sievietēm :

Kā pareizi pagatavot kafiju?

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 1 Feb 2011 , 19:54

Kā pareizi pagatavot kafiju?

Lai kafiju saglabātu svaigu un aromātisku, tā jāuzglabā hermētiski noslēgtā iepakojumā un papildus jāievieto slēgtā traukā. Citi glabāšanai izmanto ledusskapi. Ražotāju ieteikums – izlietot atvērtu kafijas paciņu divu nedēļu laikā.

Svarīgi izvēlēties pareizo malumu konkrētajai kafijas pagatavošanas metodei. Tas, kāds būs kafijas izvilkums, stiprums, atkarīgs no maluma, ūdens un kafijas attiecības proporcijām un laika, cik ilgi kafija bijusi saskarē ar ūdeni. Jo īsāks pagatavošanas cikls, jo smalkāks malums vajadzīgs, un otrādi.

Pagatavošanas metodei nepiemērots malums var padarīt kafiju rūgtu, pārmērīgi stipru vai arī vāju un bezgaršīgu.

- Piemēram, gatavojot kafiju automātā, piemērots būtu vidējs malums, uzlejot kafiju tieši krūzītē – smalkāks malums, gatavojot kafiju espreso kafijas automātos – ļoti smalks malums, bet, izmantojot kafijas spiedkannu – rupjāks malums.

- Vienmēr izmantojiet tikai tīrus traukus!

- Izmantojiet svaigu ūdeni. Tas veido līdz 98% kafijas tases satura, un ūdens kvalitāte būtiski ietekmē garšu.

Ieteicamais kafijas daudzums uz 150 ml tasīti ir 6 grami.

- Nelietojiet vārošu ūdeni! Vispiemērotākā temperatūra kafijas pagatavošanai ir 92 – 96 grādi. Uzlejot kafiju zemākā temperatūrā, tā būs pliekana un negaršīga. Augstākā temperatūrā gatavotā kafija kļūst rūgta.

- Lai pilnībā izbaudītu bagātīgo garšu un smaržu, kafija jādzer uzreiz.

- Lai saglabātu kafiju siltu, to vēlams pārliet termosā, nevis uzsildīt atdzisušu kafiju.

Plašs  lietojums

- Kafiju var dzert katra iecienītajā manierē, pagatavotu tieši pēc paša receptes.

- Tā izmantojama dažādos karstos un aukstos dzērienos, kokteiļos.

- Kafija tiek izmantota kā pārtikas krāsviela dažādu krēmu un citu izstrādājumu iekrāsošanai, papildinot tos ar specifisko kafijas garšu un aromātu.

- Arī pašu kafijas dzērienu var papildināt pavisam ātri ar dažādu garšvielu piedevām, liķiera, piena, putukrējuma, medus pievienošanu.


IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 01 Februārī 2011

Skatīts : 1741 reizi

Avots : http://www.tvnet.lv/sievietem/dzive/364005-ka_pareizi_pagatavot_kafiju

Birkas : kafijas, hermētiski, kafiju, aromātisku, malums, kafija, aromāts, ūdeni, kokteiļos, krūzītē

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
  • Kā pieskatīt klimatu: jādalās ar ilgtspējīgo enerģiju

  • Krievijā stājas spēkā "sausais likums"

  • Interneta atkarība

Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Ticu tāpēc, ka tas ir absurds.
-- Tertuliāns

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 14 Jūnijā vēsturē

    Kas ir vissvarīgākais Tavā dzīvē?
    Atbildes: 128

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Pedavaju kreditu

    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..

    Komentē    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..
    15 Jūnijā 2023, 11:41
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV