15 Jūnijā, Svētdiena
Sievietēm :

Šokolādīgais gardums ar kafiju

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 11 Jūl 2011 , 17:46

Šokolādīgais gardums ar kafiju

Ar kafijas brauniju ir tā – vari cept mazāku laiku, tā ka vidus vēl ir nedaudz mīksts, un kopā ar ģimeni, draugiem vai mīļoto ēst no vienas pannas. Vari izcept ilgāk un pasniegt, sagrieztu gabaliņos. Izvēle tava, bet jebkurā gadījumā garšo lieliski.

Sastāvdaļas:

  • 200 g tumšās šokolādes, 70%
  • 150 g sviesta, auksts, sagriezts kubiņos
  • 150 g brūnā cukura, Demeraras
  • 80 ml salda krējuma
  • 4 vidējas olas
  • nedaudz vaniļas ekstrakta
  • 3 ēd.k. šķīstošās kafijas
  • 30 g augstākā labuma kviešu miltu

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Ietauko un izklāj ar cepamo papīru formu 23 cm vai 20 x 20 cm diametrā.
  2. Katliņā ielej ūdeni apmēram 3 cm, uzvāri. Kad ūdens burbuļo, nogriez pavisam mazu liesmu, liec virsū bļodu ar salauzītu šokolādi, kas atbalstās uz katla maliņām un nesaskaras ar ūdeni, tikai ar tvaiku. Kausē šokolādi, līdz tā izkususi.
  3. Tad pievieno cukuru un sviestu un maisot karsē, līdz cukurs gandrīz izkusis, palikuši tikai nedaudz cukura graudiņu. Pieber vaniļas ekstraktu un šķīstošo kafiju, samaisi.
  4. Pielej saldu krējumu un samaisi. Pieliec olas, atkal samaisi un pašās beigās pievieno miltus, kārtīgi iemaisi un lej visu formā.
  5. Liec krāsnī cepties augšas un apakšas režīmā 15 minūtes, ja vēlies nedaudz mīkstu vidu – ēšanai ar karotēm. Cep apmēram 20–25 minūtes, ja vēlies griezt gabalos. Ja ēdīsi ar karoti, tad labāk siltu; ja griezīsi gabalos, tad noteikti aukstu.

IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 11 Jūlijā 2011

Skatīts : 2356 reizes

Avots : http://woman.delfi.lv/gimene/virtuve/sokoladigais-gardums-ar-kafiju.d?id=39506251

Birkas : šokolādes, kafiju, šokolādi, kafijas, olas, brauniju, cept, miltu, cep, vaniļas

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
  • Kā stirnu māte savu bērnu aizstāvēja

  • Saldus iedzīvotāji slīgst zivju smakā

  • Pasažieru lidmašīna piedzīvo 4600 metru lielu kritienu, 17 cietušie

Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Daudz diskutē par labas audzināšanas mērķiem. Pirmais, ko es no tās prasītu - protams, ir arī daudzi citi mērķi - nebūt par pērkamu cilvēku.
-- Ruso

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 15 Jūnijā vēsturē

    Vai jūtaties droši par savu darbavietu?
    Atbildes: 57

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Pedavaju kreditu

    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..

    Komentē    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..
    15 Jūnijā 2023, 11:41
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV


    Ar kafijas brauniju ir tā – vari cept mazāku laiku, tā ka vidus vēl ir nedaudz mīksts, un kopā ar ģimeni, draugiem vai mīļoto ēst no vienas pannas. Vari izcept ilgāk un pasniegt, sagrieztu gabaliņos. Izvēle tava, bet jebkurā gadījumā garšo lieliski.">