Sastāvdaļas:
- 200 g tumšās šokolādes, 70%
- 150 g sviesta, auksts, sagriezts kubiņos
- 150 g brūnā cukura, Demeraras
- 80 ml salda krējuma
- 4 vidējas olas
- nedaudz vaniļas ekstrakta
- 3 ēd.k. šķīstošās kafijas
- 30 g augstākā labuma kviešu miltu
Pagatavošana:
- Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Ietauko un izklāj ar cepamo papīru formu 23 cm vai 20 x 20 cm diametrā.
- Katliņā ielej ūdeni apmēram 3 cm, uzvāri. Kad ūdens burbuļo, nogriez pavisam mazu liesmu, liec virsū bļodu ar salauzītu šokolādi, kas atbalstās uz katla maliņām un nesaskaras ar ūdeni, tikai ar tvaiku. Kausē šokolādi, līdz tā izkususi.
- Tad pievieno cukuru un sviestu un maisot karsē, līdz cukurs gandrīz izkusis, palikuši tikai nedaudz cukura graudiņu. Pieber vaniļas ekstraktu un šķīstošo kafiju, samaisi.
- Pielej saldu krējumu un samaisi. Pieliec olas, atkal samaisi un pašās beigās pievieno miltus, kārtīgi iemaisi un lej visu formā.
- Liec krāsnī cepties augšas un apakšas režīmā 15 minūtes, ja vēlies nedaudz mīkstu vidu – ēšanai ar karotēm. Cep apmēram 20–25 minūtes, ja vēlies griezt gabalos. Ja ēdīsi ar karoti, tad labāk siltu; ja griezīsi gabalos, tad noteikti aukstu.