15 Jūnijā, Svētdiena
Sievietēm :

Īsts ziemas ēdiens – koča

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 15 Feb 2011 , 06:14

Īsts ziemas ēdiens – koča

Ziemā labprāt ēdam siltus ēdienus, kas dod enerģiju un ilgstoši saglabā sāta sajūtu. Varam pamēģināt sen aizmirstu ēdienu, kas izmaksā maz, ir viegli pagatavojams un sātīgs – koču.

Vitamīni un minerālvielas

Grūbās, kas ir nolobīti, veseli vai šķelti miežu graudi, ir svarīgas minerālvielas mangāns, selēns un dzelzs. Aprēķināts, ka krūzīte grūbu cilvēkam dod 12% no rekomendētā ikdienas dzelzs daudzuma un 24% diētisko šķiedrvielu.

Daudzi no mums izvairās no taukiem, lai nedarītu pāri figūrai, tomēr pilnībā bez tiem nevaram iztikt. Dzīvnieku izcelsmes taukiem gan vajadzētu būt tikai nelielai ēdienkartes daļai. Arī speķī un krējumā ir vērtīgas taukskābes, tādēļ saprātīga šo produktu lietošana par ļaunu nenāks.

Sīpolos ir C, E un B grupas vitamīni. Tie saglabā vērtīgās vielas arī, ja tiek termiski apstrādāti. Sīpolloki satur vairāk C vitamīna, tādēļ sezonas laikā ieteicams lietot tos.

Ietekme uz veselību

Grūbas ir ļoti sātīgas, tāpēc tās nevar daudz apēst, tomēr tajās ir pietiekami šķiedrvielu, kas normalizē vēdera izeju. Grūbu lietošana uzturā labvēlīgi ietekmē ādas veselību un sirds darbību.

Tauki vajadzīgi, lai uzsūktos tajos šķīstošie vitamīni, tādēļ nedrīkst pilnībā atteikties no taukus saturošiem produktiem.

Izrādās, ka sīpoli veicina vielmaiņu, uzlabo apetīti un miegu, kā arī stiprina imūnsistēmu un samazina holesterīna līmeni asinīs. Sīpoli satur spēcīgas ēteriskās eļļas, kas iznīcina baktērijas.

Desertā – augļi

Ziemā droši varam izvēlēties arī svešzemju augļus, piemēram, granātābolus. Īpaši vērtīgas ir granātābola sēkliņas, tajās ir kalcijs, fosfors un kālijs. Granātābola sēkliņas ļoti labi garšo pievienotas salātiem.




Sastāvdaļas:
300 g grūbas
200 g žavēts speķis
2 sīpoli
2 l ūdens vai buljona
sāls
Gatavošana:
Speķi ar sīpoliem sagriež gabaliņos un apcepj uz pannas. Pannu liek uz uguns un uzkarsē. Uz pannas uzber grūbas un maisot apgrauzdē zeltaini brūnas. Tad katliņā, kuru var likt cepeskrāsnī, ieber vienu kārtu grūbu, uzliek smalki sagrieztu un ar sīpoliem apceptu speķi, atkal grūbas un speķi, nobeidz ar grūbām. Visu pārlej ar karstu sālsūdeni vai buljonu un cep bez maisīšanas maizes krāsnī vai cepeškrāsnī, pēc vajadzības lejot šķidrumu klāt. Gatavai kočai jābūt irdenai un pilnīgi sausai.

IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 15 Februārī 2011

Skatīts : 3375 reizes

Avots : http://www.tvnet.lv/sievietem/dzive/364007-ists_ziemas_ediens_koca

Birkas : koča, sātīgs, ēdiens, ēdienus, ķūķis, grūbas, ēdienu, ziemas, ēdam, ziemā

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
  • Tavs horoskops maijam

  • Sāls konservēšanai un citiem mērķiem

  • Uz Maskavu nosūtītas pirmās 'Baltijas markas' preces

Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Mīlestības un naida afektus vienmēr pavada labvēlība un dusmas.
-- Hjūms

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 15 Jūnijā vēsturē

    Vai jūsu paziņu lokā atrodas kāds, kurš nemaksā nodokļus?
    Atbildes: 49

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Pedavaju kreditu

    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..

    Komentē    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..
    15 Jūnijā 2023, 11:41
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV