Pavasarī, kad laiks ārā ir viltīgs un neprognozējams kā bites un kādu
klepu ar iesnām, nerunājot nemaz par vīrusiem, saķert ir vieglāk par
vieglu, jāpievēršas ķiploku ēšanai. Šī ir lieliska recepte, kā nu jau
lēnām savīstošos pagājušā gada ražas ķiplokus pārvērst krēmīgā, pikantā
un veselīgā masā, ko pievienot gan gaļai, gan zivij, gan maizītēm,
dārzeņiem un visam, ko vēlies.
Sastāvdaļas:
Sastāvdaļas:
- 200 g ķiploku (190 g – nomizoti)
- 350 ml olīveļļas
- 1 tējk. jūras sāls
- 1 čili pāksts
- 7 bazilika lapas
- 7 piparmētru lapas
- 2 pētersīļa kāti
Rezultāts:
- Trīs 150 ml burciņas
Pagatavošana:
- Ķiplokiem notīri mizas un izgriez ārā visas vietas, kas liekas aizdomīgas, – gan saknīti, gan galiņu, gan kādu plankumiņu, ja tāds gadās. Sagriez ķiploku daivas 2 vai 3 daļās.
- Liec visus ķiplokus blenderī, pielej pusi eļļas, pieliec sāli un blenderē, līdz veidojas vienmērīga masa. Tad pielej klāt vēl 1/3 eļļas, sablenderē atkal un pielej vēl pārējo eļļu, un vēlreiz sablenderē.
- Ja vēlies trīs dažādus veidus, tad visu masu sadali 3 daļās, vienu atstāj bez piedevām, otrai pievieno čili, trešajai daļai pievieno sakapātu baziliku, pētersīļus un piparmētru un katru daļu atsevišķi sablenderē.
- Sapildi mazās burciņās un liec vēsumā. Var lietot uzreiz.