Sastāvdaļas:
- 200 g ķiploku (190 g – nomizoti)
- 350 ml olīveļļas
- 1 tējk. jūras sāls
- 1 čili pāksts
- 7 bazilika lapas
- 7 piparmētru lapas
- 2 pētersīļa kāti
Rezultāts:
- Trīs 150 ml burciņas
Pagatavošana:
- Ķiplokiem notīri mizas un izgriez ārā visas vietas, kas liekas aizdomīgas, – gan saknīti, gan galiņu, gan kādu plankumiņu, ja tāds gadās. Sagriez ķiploku daivas 2 vai 3 daļās.
- Liec visus ķiplokus blenderī, pielej pusi eļļas, pieliec sāli un blenderē, līdz veidojas vienmērīga masa. Tad pielej klāt vēl 1/3 eļļas, sablenderē atkal un pielej vēl pārējo eļļu, un vēlreiz sablenderē.
- Ja vēlies trīs dažādus veidus, tad visu masu sadali 3 daļās, vienu atstāj bez piedevām, otrai pievieno čili, trešajai daļai pievieno sakapātu baziliku, pētersīļus un piparmētru un katru daļu atsevišķi sablenderē.
- Sapildi mazās burciņās un liec vēsumā. Var lietot uzreiz.