14 Jūnijā, Sestdiena
Sievietēm :

Tomāti želejā. Klasika

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 24 Aug 2011 , 21:14

Tomāti želejā. Klasika

Tomāti želejā nevienam no mums nav sveši, un tā ir klasiku klasika, kuru ik pa laikam sagribas. Ja vēlies interesantāku garšu, vari pievienot čili piparus, timiāna zariņu vai plānās šķēlītēs sagrieztus ķiplokus.

Sastāvdaļas:

  • 1 kg tomātu, sagriezti 5 mm šķēlēs
  • ½ kg nomizotu sīpolu, sagriezti 5 mm šķēlēs
  • 1 ēdamkarote melno piparu graudiņu
  • 5 lauru lapas
  • 2 ēd.k. sāls
  • 2 ēd.k. baltā cukura
  • 1 ēd.k. 9 % etiķa
  • 25 g želatīna
  • 1400 ml auksta ūdens

Pagatavošana:

  1. Tomātus sagriez un kopā ar sīpolu šķēlēm kārto burciņā.
  2. Želatīnu uzbriedini aukstā ūdenī. Tikmēr katliņā uzvāri ūdeni, sāli, cukuru, lauru lapas un piparu graudiņus. Kad karsts, pašu beidzamo pievieno etiķi. Noņem katliņu no uguns un marinādē izšķīdini želatīnu. 
  3. Lej marinādi burkās pie tomātiem tā, lai katrā burciņā sanāktu pa lauru lapai un vairākiem piparu graudiņiem. Ja izmanto kādu no papildu garšvielām, tās kārto burciņā pa virsu. Skaties, lai marināde nosegtu tomātus. 
  4. Katlā uz pamatnes liec dvieli, pa virsu stāvus burkas un pielej katlu ar ūdeni teju līdz burku malām. Šādi pasterizē 80 grādu karstā ūdenī aptuveni 10 minūtes. Pēc pasterizēšanas burciņas negāz otrādi.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv


IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 24 Augustā 2011

Skatīts : 3025 reizes

Avots : http://woman.delfi.lv/gimene/virtuve/tomati-zeleja-klasika.d?id=40265913

Birkas : piparu, Sīpolu, ķiplokus, tomāti, etiķa, lauru, tomātus, želejā, piparus, tomātu

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
  • Pie "Laimas" pulksteņa pulcējas vairāk kā 2500 cilvēku

  • 9 trakas kāzu tendences

  • Makšķerniekiem: maijs ir līdaku mēnesis

Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Nekas tā nedara sirdi iecietīgu, kā savas vainas apziņa, nekas - tiek cietsirdīgu, kā sava taisnīguma apziņa.
-- Talmuds

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 14 Jūnijā vēsturē

    Cik daudz naudas mēnesī tērējat mobilā telefona sarunām?
    Atbildes: 74

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Pedavaju kreditu

    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..

    Komentē    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..
    15 Jūnijā 2023, 11:41
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV


    Tomāti želejā nevienam no mums nav sveši, un tā ir klasiku klasika, kuru ik pa laikam sagribas. Ja vēlies interesantāku garšu, vari pievienot čili piparus, timiāna zariņu vai plānās šķēlītēs sagrieztus ķiplokus.">