21 Decembrī, Svētdiena
Sievietēm :

Tomāti želejā. Klasika

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 24 Aug 2011 , 21:14

Tomāti želejā. Klasika

Tomāti želejā nevienam no mums nav sveši, un tā ir klasiku klasika, kuru ik pa laikam sagribas. Ja vēlies interesantāku garšu, vari pievienot čili piparus, timiāna zariņu vai plānās šķēlītēs sagrieztus ķiplokus.

Sastāvdaļas:

  • 1 kg tomātu, sagriezti 5 mm šķēlēs
  • ½ kg nomizotu sīpolu, sagriezti 5 mm šķēlēs
  • 1 ēdamkarote melno piparu graudiņu
  • 5 lauru lapas
  • 2 ēd.k. sāls
  • 2 ēd.k. baltā cukura
  • 1 ēd.k. 9 % etiķa
  • 25 g želatīna
  • 1400 ml auksta ūdens

Pagatavošana:

  1. Tomātus sagriez un kopā ar sīpolu šķēlēm kārto burciņā.
  2. Želatīnu uzbriedini aukstā ūdenī. Tikmēr katliņā uzvāri ūdeni, sāli, cukuru, lauru lapas un piparu graudiņus. Kad karsts, pašu beidzamo pievieno etiķi. Noņem katliņu no uguns un marinādē izšķīdini želatīnu. 
  3. Lej marinādi burkās pie tomātiem tā, lai katrā burciņā sanāktu pa lauru lapai un vairākiem piparu graudiņiem. Ja izmanto kādu no papildu garšvielām, tās kārto burciņā pa virsu. Skaties, lai marināde nosegtu tomātus. 
  4. Katlā uz pamatnes liec dvieli, pa virsu stāvus burkas un pielej katlu ar ūdeni teju līdz burku malām. Šādi pasterizē 80 grādu karstā ūdenī aptuveni 10 minūtes. Pēc pasterizēšanas burciņas negāz otrādi.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv


IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 24 Augustā 2011

Skatīts : 3048 reizes

Avots : http://woman.delfi.lv/gimene/virtuve/tomati-zeleja-klasika.d?id=40265913

Birkas : piparu, Sīpolu, ķiplokus, tomāti, Ледяной континент, lauru, tomātus, Lisconti, piparus, tomātu

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
  • Nogalināts pie Polijas prezidenta lidmašīnas uzņemtā video autors

  • Studenti cenšas saspiesties autobusā

  • Deflācijas temps nedaudz samazinājies

Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Apziņa par sliktu rīcību mūs nomoka nevis uzreiz pēc tam, kad šī rīcība izdarīta, bet tad, kad pēc ilga laika to atceries, jo tā neizgaist no atmiņas.
-- Ruso

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 21 Decembrī vēsturē

    Uz kā gatavojat ēst savās mājās?
    Atbildes: 77

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Tieši jautājumi par attiecībām (1.daļa)

    Es nekad īsti neticu, ka jebkad varēšu atgūt savu vīru. Ar tempļa atkalapvienošanās risinājumu mīlestības burvestība atkal ir atjaunojusi mieru. Priecājos būt jūsu liecību lapā, lai dalītos savā laimē. Sazinieties ar viņu un dalieties savā liecībā. Sazinieties ar viņu, rakstot uz šo e-pastu ((egbedietakuta@gmail.com.)) vai rakstot viņam WhatsApp, zvanot uz šo tālruņa numuru +1(659)2027218

    Komentē    Seoyun Allis
    27 Novembrī 2025, 06:04
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV


    Tomāti želejā nevienam no mums nav sveši, un tā ir klasiku klasika, kuru ik pa laikam sagribas. Ja vēlies interesantāku garšu, vari pievienot čili piparus, timiāna zariņu vai plānās šķēlītēs sagrieztus ķiplokus.">