5 Jūlijā , Sestdiena
Sievietēm :

Turku zirņu un kāpostu zupa

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 14 Apr 2011 , 17:02

Turku zirņu un kāpostu zupa

Šī zupa varētu būt labas atvadas ziemai, bet tikpat labi jauns sākums vasarai. Pavadot ziemu, turku zirņi kopā ar rudens ražas kāpostiem. Sagaidot vasaru – ar jaunajiem kāpostiem. Kaperi dod citu garšu, tāpēc centies tos noteikti pievienot.

Sastāvdaļas

  • 55 g turku zirņu
  • 40 g sīpola, nomizots un ļoti smalki sakapāts
  • 20 g ķiploku, smalki sakapāti
  • 500 g kāpostu, sagriezti strēmelēs
  • 130 g kartupeļu, nomizoti un sagriezti vidēji lielos kubiņos
  • 2 l vistas gaļas buljona
  • 4 timiāna zariņi
  • ¼ tējkarotes ķimeņu
  • ¼ tējkarotes fenheļa
  • 2 lauru lapas
  • ½ tējkarotes balto piparu graudu, saberzti piestiņā
  • 170 g Briseles kāpostu, pārgriezti uz pusēm
  • 2 ēd.k. kaperu

Pagatavošana:

  1. Zirņus uz nakti iemērc aukstā ūdenī.
  2. Katlā sakarsē eļļu, pievieno sīpolus un ķiplokus. Uz mazas liesmas sautē četras minūtes. Tad pievieno kartupeļus, zirņus, kāpostus un buljonu. Pievieno visas garšvielas. Ļauj, lai uzvārās. Nogriez mazu liesmiņu, vāri, līdz turku zirņi un kāposti ir gandrīz gatavi. 10 minūtes pirms beigām pievieno Briseles kāpostus.
  3. Kad viss gatavs, pievieno 2 ēdamkarotes kaperu. Iemaisi. Pasniedz, uzberot smalki sakapātas dilles, pētersīļus un plānās šķēlītēs sagrieztu Parmas sieru.

Recepte - Signe Meirāne


IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 14 Aprīlī 2011

Skatīts : 1337 reizes

Avots : http://www.tvnet.lv/sievietem/dzive/373685-turku_zirnu_un_kapostu_zupa

Birkas : zirņus, zirņu, kāposu, zirņi, kāpostiem, turku, uzvārās, zupa, buljonu

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Netikums cilvēkiem kaitē tikai laiku pa laikam, netikuma ārējās pazīmes viņam kaitē no rīta līdz vakaram. Šķiet, ka labāk būt nekaunīgam īstenībā nekā būt ar nekauņas izskatu: tas, kuram ir nekaunīgs raksturs, apvaino šad un tad; tas, kuram ir nekaunīgs izskats, apvaino vienmēr.
-- Līsijs

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 5 Jūlijā vēsturē

    Kas ir vissvarīgākais Tavā dzīvē?
    Atbildes: 128

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Pedavaju kreditu

    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..

    Komentē    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..
    15 Jūnijā 2023, 11:41
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV