22 Novembrī, Piektdiena
Sievietēm :

Ceļam galdā gailenes

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 1 Jūl 2010 , 06:57

Ceļam galdā gailenes

Gaileņu laiks ir klāt! Un tās ir tik gardas, ka šobrīd reti kurš ēdiens tām var stāties pretī. Gaileņu ēdienu receptes piedāvā restorāna "Raibais balodis" šefpavārs Andis Kārkliņš

Gaileņu krēmzupa ar saulespuķu cepurīti

Gatis Poikāns

4 porcijām nepieciešams:

200g gaileņu

1/2 sīpola

70g selerijas saknes

50ml baltvīna

150 ml buljona

200g saldā krējuma

Garšvielas pēc izvēles

Pagatavošana:

Katliņā apcep gailenes ar sīpoliem un selerijas sakni. Pievieno baltvīnu un buljonu un vāra uz lēnas uguns. Sakuļ visu viendabīgā masā, pievieno saldo krējumu, sāli, piparus un garšvielas pēc izvēles. Pasniedz ar apgrauzdētām saulespuķu sēklām.

Svaigu lapu salāti ar ceptām gailenēm un grauzdētu cūkgaļas krūtiņu

Gatis Poikāns

4 porcijām nepieciešams:

200 g salātu lapu (dažādu)

300 g gaileņu

40 ml olīveļļas

200 g cūkgaļas krūtiņas

1 ola

Pagatavošana:

Saplūkā salātu lapas un aplej nedaudz ar olīveļu. Gailenes apcep, kūpinātu cūkgaļas krūtiņu sagriež plānās šķēlītēs un krāsnī apgrauzdē.Visu servē uz šķīvja.

Dārzeņu rosti ar gailenēm un lauku krējumu

Gatis Poikāns

4 porcijām nepieciešams:

2 kartupeļi

1 neliels cukīnī

1 neliels burkāns

300 g gaileņu

200 g skābā krējuma

Garšvielas

Pagatavošana:

Uz rupjas rīves sarīvē kartupeļus, cukīnī un burkānus. Pievieno garšvielas un samaisa. No iegūtās masas veido plācenīšus un cep uz pannas. Pasniedz ar apceptām gailenēm un lauku krējumu.

Klasiskā gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un mazsālītiem gurķiem

Gatis Poikāns

4 porcijām nepieciešams:

400 g gaileņu

1/2 sīpola

80 g cūkgaļas krūtiņas

100 ml buljona

200 g saldā krējuma

Kartupeļi

Mazsālīti gurķi

Pagatavošana:

Gailenes apcep uz pannas ar sagrieztiem sīpoliem un cūkgaļas krūtiņu. Pievieno buljonu, saldo krējumu un garšvielas. Visu uzvāra. Ja ir vēlme, var iebiezināt ar apceptiem miltiem. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un mazsālītu gurķi.

Ar sēnēm pildīti kartupeļi, pasniegti ar ceptām liellopa filejas strēmelītēm majorāna mērcē

Gatis Poikāns

4 porcijām nepieciešams:

300 g gaileņu

6 kartupeļi

1/2 sīpola

100 g cūkgaļas krūtiņas

600 g liellopa filejas

200 ml saldā krējuma

50 g Parmezāna siera

Garšvielas, zaļumi

Pagatavošana:

Vārītus kartupeļus pārgriež uz pusēm un nedaudz izgrebj kartupeļa viduci. Apcep gailenes ar sīpoliem, cūkgaļas krūtiņu un zaļumiem un pilda izgrebtajos kartupeļos. Pārkaisa ar sarīvētu Parmezāna sieru un nedaudz apcep cepeškrāsnī. Liellopa fileju sagriež strēmelītēs un apcep uz pannas. Pievieno garšvielas un majorānu, pārlej ar saldo krējumu.Vāra, kamēr mērce sabiezē un servē uz šķīvja.

Labu apetīti!

IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 01 Jūlijā 2010

Skatīts : 1897 reizes

Avots : http://woman.delfi.lv/gimene/virtuve/celam-galda-gailenes.d?id=32776239

Birkas : sēnēm, sēnes, gailenes, ēdiens, gaileņu, sēņu

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
  • Pie "Laimas" pulksteņa pulcējas vairāk kā 2500 cilvēku

  • Vērmanes dārzā cilvēki atvadās no Jāņa Groduma

  • Znaroks paziņo sastāvu pasaules čempionātam

Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Ja kāds tev padod ziņu, ka viens vai otrs par tevi runā ļaunu, tad nevajag uzreiz sākt taisnoties; atbildi: "Viņš kā liekas, neko nav zinājis par citiem maniem trūkumiem, citādi viņš nebūtu minējis tikai šos."
-- Epiktets

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 22 Novembrī vēsturē

    Uz kā gatavojat ēst savās mājās?
    Atbildes: 77

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Eiduka prestižajā 'Tour de Ski' sasniedz karjeras labāko rezultātu slēpojumā klasiskajā stilā

    Наша команда искусных исполнителей приготовлена выдвинуть вам передовые системы утепления, которые не только гарантируют долговечную протекцию от холодильности, но и подарят вашему жилищу стильный вид.
    Мы эксплуатируем с современными строительными материалами, заверяя постоянный срок службы службы и превосходные решения. Изоляция наружных стен – это не только сокращение расходов на подогреве, но и ухаживание о окружающей природе. Экологичные инновации, каковые мы внедряем, способствуют не только личному, но и поддержанию природных ресурсов.
    Самое основное: <a href=https://ppu-prof.ru/>Утепление фасада дома снаружи цена</a> у нас стартует всего от 1250 рублей за м²! Это доступное решение, которое превратит ваш домик в истинный приятный корнер с минимальными затратами.
    Наши достижения – это не только изоляция, это образование пространства, в где каждый член символизирует ваш личный образ действия. Мы берем во внимание все твои потребности, чтобы преобразить ваш дом еще более дружелюбным и привлекательным.
    Подробнее на <a href=https://ppu-prof.ru/>ppu-prof.ru</a>
    Не откладывайте заботу о своем квартире на потом! Обращайтесь к экспертам, и мы сделаем ваш обиталище не только теплым, но и стильным. Заинтересовались? Подробнее о наших работах вы можете узнать на нашем сайте. Добро пожаловать в мир гармонии и стандартов.

    Komentē    ppu-prof_ea
    18 Janvārī 2024, 11:58
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV


    Gaileņu laiks ir klāt! Un tās ir tik gardas, ka šobrīd reti kurš ēdiens tām var stāties pretī. Gaileņu ēdienu receptes piedāvā restorāna "Raibais balodis" šefpavārs Andis Kārkliņš">