4 porcijām nepieciešams:
200g gaileņu
1/2 sīpola
70g selerijas saknes
50ml baltvīna
150 ml buljona
200g saldā krējuma
Garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana:
Katliņā apcep gailenes ar sīpoliem un selerijas sakni. Pievieno baltvīnu un buljonu un vāra uz lēnas uguns. Sakuļ visu viendabīgā masā, pievieno saldo krējumu, sāli, piparus un garšvielas pēc izvēles. Pasniedz ar apgrauzdētām saulespuķu sēklām.
Svaigu lapu salāti ar ceptām gailenēm un grauzdētu cūkgaļas krūtiņu
4 porcijām nepieciešams:
200 g salātu lapu (dažādu)
300 g gaileņu
40 ml olīveļļas
200 g cūkgaļas krūtiņas
1 ola
Pagatavošana:
Saplūkā salātu lapas un aplej nedaudz ar olīveļu. Gailenes apcep, kūpinātu cūkgaļas krūtiņu sagriež plānās šķēlītēs un krāsnī apgrauzdē.Visu servē uz šķīvja.
Dārzeņu rosti ar gailenēm un lauku krējumu
4 porcijām nepieciešams:
2 kartupeļi
1 neliels cukīnī
1 neliels burkāns
300 g gaileņu
200 g skābā krējuma
Garšvielas
Pagatavošana:
Uz rupjas rīves sarīvē kartupeļus, cukīnī un burkānus. Pievieno garšvielas un samaisa. No iegūtās masas veido plācenīšus un cep uz pannas. Pasniedz ar apceptām gailenēm un lauku krējumu.
Klasiskā gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un mazsālītiem gurķiem
4 porcijām nepieciešams:
400 g gaileņu
1/2 sīpola
80 g cūkgaļas krūtiņas
100 ml buljona
200 g saldā krējuma
Kartupeļi
Mazsālīti gurķi
Pagatavošana:
Gailenes apcep uz pannas ar sagrieztiem sīpoliem un cūkgaļas krūtiņu. Pievieno buljonu, saldo krējumu un garšvielas. Visu uzvāra. Ja ir vēlme, var iebiezināt ar apceptiem miltiem. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un mazsālītu gurķi.
Ar sēnēm pildīti kartupeļi, pasniegti ar ceptām liellopa filejas strēmelītēm majorāna mērcē
4 porcijām nepieciešams:
300 g gaileņu
6 kartupeļi
1/2 sīpola
100 g cūkgaļas krūtiņas
600 g liellopa filejas
200 ml saldā krējuma
50 g Parmezāna siera
Garšvielas, zaļumi
Pagatavošana:
Vārītus kartupeļus pārgriež uz pusēm un nedaudz izgrebj kartupeļa viduci. Apcep gailenes ar sīpoliem, cūkgaļas krūtiņu un zaļumiem un pilda izgrebtajos kartupeļos. Pārkaisa ar sarīvētu Parmezāna sieru un nedaudz apcep cepeškrāsnī. Liellopa fileju sagriež strēmelītēs un apcep uz pannas. Pievieno garšvielas un majorānu, pārlej ar saldo krējumu.Vāra, kamēr mērce sabiezē un servē uz šķīvja.
Labu apetīti!