6 Decembrī , Sestdiena
Sievietēm :

Melleņu klimpas. Tīra klasika.

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 23 Jūl 2011 , 22:39

Melleņu klimpas. Tīra klasika.

Ir kaut kas ļoti mīļš un silts šajā mūžsenajā receptē, ko nevar ne īsti aprakstīt, ne vārdos izsacīt. Varbūt tās ir tik mīlīgas savā vienkāršībā. Vai varbūt liek atcerēties par vacomāti, kura manā bērnībā stāv virtuvē pie plīts un vāra piena zupu ar klimpām. Tikai retos gadījumos mani nācās piedabūt ēst ar ''tagad vienu karotīti par tēti'' paņēmienu, jo jebkāda veida zupas bija labi iekopts lauciņš, kurā līdz šim neviens man zināms nav viņu pārspējis. Bet varbūt melleņu ķīselis ir tik maigs un tik vasarīgas garšas pārpilns, ka mutē saskrien siekalas, jau par to iedomājoties vien.

Recepte:
5-6 porcijām

Klimpas
2 glāzes milti
1/4 tējk. cepampulveris
1/2 tējk. sāls
1 gl. piens
1 ola

Melleņu ķīselis
0,5l mellenes
1,2l ūdens
cukurs pēc garšas
2 ēdamk. kartupeļu ciete


Vidēja izmēra bļodā sakuļ olu un pienu. Atsevišķi sajauc miltus, cepampulveri un sāli, pakāpeniski pievieno miltu maisījumu mitrajām sastāvdaļām, nepārtraukti maisot, lai neveidojas kunkuļi. Mīklai jābūt samērā biezai. Ja šķiet, ka tā ir par šķidru, pievieno vēl miltus. Atsevišķā katlā uzvāra ūdeni un, kad tas sāk burbuļot, ar nelielu karotīti ūdenī pa vienai slidina nelielas mīklas bumbiņas. Jo rūpīgāk to dara, jo apaļākas veidojas klimpas. Katru klimpu vāra apmēram 2 minūtes, tad ar putukaroti ņem ārā un liek uz šķīvja vai uzreiz pagatavotajā melleņu ķīselī.

Pagatavo melleņu ķīseli. Mellenes ievieto katlā ar ūdeni un vāra, pievienojot cukuru pēc garšas. Ņem nost no plīts un nokāš tās caur metāla sietu. Tad liek atpakaļ uz uguns un turpina vārīt, pievienojot 3-4 tējkarotes kartupeļu cietes, līdz šķidrums sasniedzis tumīgu ķīseļa konsistenci.
Gatavās klimpas liek melleņu ķīselī, pasniedz, kamēr deserts vēl silts.


IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 23 Jūlijā 2011

Skatīts : 2376 reizes

Avots : http://skinnyzucchini.blogspot.com/2010/07/mellenu-klimpas-tira-klasika.html

Birkas : ķīseli, milti, zupu, ķīselis, klimpas, zupas, klimpām, літній сонцеворот, melleņu, mellenes

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
  • Kā sakārtot apkures sistēmu?

  • Pēteri Apini Abrenē notur par Latvijas spiegu

  • Olainē plūdu dēļ evakuētie cilvēki joprojām nav atgriezušies mājās

Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Vistālāk tiek tas, kas nepiekāpjas sev līdzīgajam, spēj saglabāt cieņu attieksmē pret stiprākajiem, un spēj palikt iecietīgs attieksmē pret neaizsargātajiem.
-- Tukidids

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 6 Decembrī vēsturē

    Vai jūtaties droši par savu darbavietu?
    Atbildes: 57

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Tieši jautājumi par attiecībām (1.daļa)

    Es nekad īsti neticu, ka jebkad varēšu atgūt savu vīru. Ar tempļa atkalapvienošanās risinājumu mīlestības burvestība atkal ir atjaunojusi mieru. Priecājos būt jūsu liecību lapā, lai dalītos savā laimē. Sazinieties ar viņu un dalieties savā liecībā. Sazinieties ar viņu, rakstot uz šo e-pastu ((egbedietakuta@gmail.com.)) vai rakstot viņam WhatsApp, zvanot uz šo tālruņa numuru +1(659)2027218

    Komentē    Seoyun Allis
    27 Novembrī 2025, 06:04
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV