400 g makaronu
400 g maltās gaļas
500 g tomātu
1 sīpols
eļļa
sāls
pipari
2 ķiploka daiviņas
100 g siera
baziliks
Pagatavošana:
Makaronus izvāra sālsūdenī. Sīpolus apcep eļļā, pieliek malto gaļu, apcep. Gaļai pieliek sasmalcinātu ķiploku, sāli, piparus. Tomātus aplej ar verdošu ūdeni, tad pārlej ar aukstu ūdeni, nomizo, sagriež nelielos gabaliņos. Cepšanas beigās gaļai pieliek sagrieztos tomātus. Apcep nedaudz, lai no tomātiem izdalās sula.
Ietaukotā cepamtraukā liek pusi no vārītajiem makaroniem, tad pusi no maltās gaļas. Gaļu pārkaisa ar sasmalcinātu baziliku. Atkal liek makaronu kārtu, tad gaļu, baziliku, pārkaisa ar rīvētu sieru. Cep 200 grādos 25 - 30 minūtes, līdz siers apbrūnējis.