500 g liellopu steika gaļas
2 daiviņas ķiploka
olīveļļa
timiāns
sāls
pipari
Pagatavošana:
Gaļu sagriež steika gabalos ( apmēram 4 gabali), apslaka ar
olīveļļu, pieliek timiānu, sāli, piparus, labi sajauc, lai marināde
apklāj gaļu no visām pusēm. Trauku apsedz ar pārtikas plēvi, liek
ledusskapī uz nakti.
Pirms cepšanas gaļu ar papīra dvieli nedaudz nosusina, uz sausas pannas steiku apcep no visām pusēm, lai gaļu apņem brūna garoziņa. Jācep uz lielas liesmas ātri, lai tikai apcep plānā kārtiņā. Cepešpannā ieklāj cepampapīru, liek apcepto steiku, uzkaisa sāli un piparus, cep 230 grādos 10 minūtes ( 7 minūtes, ja vēlaties asiņaināku steiku).
Ja cepat uz grila, tad iepriekš uz pannas apcept nav nepieciešams. Cepiet 5 minūtes no katras puses.
Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem, lapus salātiem, ceptiem sīpoliem.