1 ziedkāposts
1 brokolis
400 g burkānu
400 g jauno kartupeļu
200 g zaļo zirnīšu
500 g maltās gaļas
2 ēdamkarotes miltu
500 ml piena
ēdamkarote sviesta
1 sīpols
200 g siera
muskatrieksts
sāls
pipari
Pagatavošana:
Burkānus, brokoli un ziedkāpostu vāra ūdenī pusmīkstus - apmēram 10 minūtes. Jaunos kartupeļus izvēlās mazus, nomazgā.
Sīpolu sagriež smalki, apcep sviestā, pieliek malto gaļu, apcep, uzber miltus, apcep. Maltai gaļai pielej pienu, pieliek muskatriekstu, sāli un piparus, nedaudz pavāra, lai mērce sabiezē.
Cepamtraukā liek sagrieztu ziedkāpostu un brokoli ( sagriež ziedkopās), lielos gabalos sagrieztus burkānus (jaunos burkānus, kuri nav lieli, var likt veselus), jaunos kartupeļus, pārkaisa ar zirņiem, pārlej ar mērci. Virsū uzkaisa rīvētu sieru. Trauku pārsedz ar foliju, cep 190 grādos 25 minūtes, pēdējās 10 minūtes foliju noņem, lai siers apbrūnē.