1,5 kg sīpolu
200 g cukura
250 ml sarkanvīna
2 ēdamkarotes vīna etiķa
sāls
pipari
4 ēdamkarotes eļļas
2 daiviņas ķiploka
Pagatavošana:
Ievārījumam var izvēlēties jebkuru sīpolu šķirni. No sarkanajiem sīpoliem gatavots ievārījums būs maigāks. Sīpolus nomizo, pārgriež uz pusēm un sagriež plānos puslokos.
Katiņā uzkarsē eļļu, ieliek sīpolus, uzkaisa nedaudz sāls un piparus. Uz ļoti lēnas uguns karsē 25 minūtes. Tad sīpoliem pielej vīnu, etiķi (varat izmantot parasto vai arī balzametiķi), pieliek smalki sakapātu ķiploku un cukuru. Visu pavāra, līdz ievārījums sabiezē. Karstu pilda burciņās. Garšīgi pie gaļas, siera, karstmaizēm.
No dotā daudzuma sanāks apmēram puslitrs sīpolu ievārījuma.