2 olas
0,5 tējkarotes sāls
1 ēdamkarote cukura
50 g sviesta
500 g skābā krējuma
4 - 5 glāzes miltu
1 tējkarote cepampulvera
eļļa cepšanai
ievārījums
Pagatavošana:
Mīkstam sviestam pieliek cukuru un sāli, samaisa, iemaisa olas, skābo krējumu, tējkaroti cepampulvera un miltus. Mīca mīklu. Miltus lieciet tik daudz, lai iznāk viegli izrullējama, ne pārāk cieta mīkla. Mīklu rullē plāni, izrullēto plāksni vairākkārtīgi saloka, rullē atkal. Tā atkārto 3 reizes. Tad mīklu ietin plēvē, liek ledusskapī uz 2 stundām. Mīklu izrullē 5 mm biezu, ar glāzi izspiež apļus (5 - 7 cm diametrā). Apļus vāra sakarsētā eļļā. Gatavus pilda ar ievārījumu, izmantojot konditorejas uzgali. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.