Kraukšķīga maizītes apakšiņa, bagātīgs pildījums un, protams, labi daudz siera - perfektas karstmaizes noslēpums. Ideju daudz, atliek realizēt!
Karstmaizes ar vārītām olām un sieru
Sastāvdaļas
- Baltmaize pēc izvēles
- 300-400 g siera (Krievijas, Holandes, u.c.)
- 3 vārītas olas
- Majonēze
- Zaļumi
Pagatavošana
20 min.
-
Uz mazās rīves sarīvē sieru un olas, sajauc.
-
Pievieno majonēzi, kā pie salātiem. Pievieno zaļumus (kas nu tajā brīdī ir pa rokai).
-
Pagatavoto masu 1cm kārtā uzziež uz maizes.
-
Pannu vēlams noklāt ar cepampapīru vai foliju.
-
Cep apmēram 10 minūtes - 150 - 170 grādos.
Karstās picmaizītes
Sastāvdaļas
- Baltmaize
- 200 g siera
- 3 skābēti gurķi
- Desa
- Majonēze
- 2 olas
- Tomātu kečups
- Sviests vai margarīns
Pagatavošana
30 min.
-
Baltmaizi sagriež, sarīvē sieru, sagriež gurķīšus un desu sīkos kubiņos. Sieru, desu, gurķus, olas, majonēzi, kečupu sajauc kopā.
-
Baltmaizes šķēlītēm apakšā uzsmērē nedaudz sviesta vai margarīna un virsējā pusē uzsmērē sagatavoto masu, un liek uz cepešpannas.
-
Cep cepeškrāsnī, kamēr maizītes ir zeltaini brūnas.
Gardās karstmaizes ar tomātiem un sieru
Sastāvdaļas
- 4 šķēle/s ciabatas
- 1 tomāts
- 100 g siera (es izmantoju Holandes)
- 2 cieti vārītas olas
- Zaļumi pēc izvēles
- Majonēze
Pagatavošana
25 min.
-
Sarīvē sieru un olas, pievieno zaļumus pēc saviem ieskatiem un visu sajauc ar majonēzi.
-
Tomātu sagriež šķēlītēs.
-
Uz maizes šķēļu apakšas uzsmērē nedaudz sviesta, liek uz pannas, virsū kārto tomātu šķēlītes un liek virsū siera cepurītes.
-
Cep maizītes iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādu karstumā, līdz siera cepurīte paliek brūnīga.
Sātīgās karstmaizes ar ķiploku
Karstmaizītes labas gan brokastīm, gan kā papildinājums kādai zupiņai!
Sastāvdaļas
- Baltmaize
- 150 g siera
- Mocarellas siers (nav obligāti)
- 100 g šķiņķa
- 1 tomāts
- 1 vārīta ola
- 1 /2 daiviņa ķiploka vai 1/2 sīpola
- 2 ēd. k. majonēzes vai krējuma
- Sāls pēc garšas
- Pipari pēc garšas
Pagatavošana
30 min.
-
Sieru sarīvē, ķiploku izspiež caur spiedi, pārējās sastāvdaļas sagriež mazos gabalos.
-
Visu sajauc ar krējumu vai majonēzi.
-
Kārto uz maizītēm un cep cepeškrāsnī 18 - 20 min. 190 C.
Gardā karstmaize ar salami desu
Sastāvdaļas
- Maize pēc izvēles
- Kečups vai tomātu mērce
- Majonēze
- Salami desa
- Tomāts
- Siers
Pagatavošana
15 min.
-
Sajauc kopā kečupu un majonēzi. Ar masu noziež maizīti.
-
Uz maizes liek virsū desu, rīvētu sieru un virspusē sagrieztus tomātus.
-
Liek cepeškrāsnī 200 grādos, līdz siers kārtīgi izkusis.
Karstmaizes ar vārītām olām un sieru
Sastāvdaļas
- Baltmaize pēc izvēles
- 300-400 g siera (Krievijas, Holandes, u.c.)
- 3 vārītas olas
- Majonēze
Pagatavošana
20 min.
-
Uz mazās rīves sarīvē sieru un olas, sajauc.
-
Pievieno majonēzi, kā pie salātiem. Pievieno zaļumus (kas nu tajā brīdī ir pa rokai).
-
Pagatavoto masu 1cm kārtā uzziež uz maizes.
-
Pannu vēlams noklāt ar cepampapīru vai foliju.
-
Cep apmēram 10 minūtes - 150 - 170 grādos.