27 Janvārī, Piektdiena
Sievietēm :

Iemīļoti deserti ar auzu pārslām

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 5 Dec 2022 , 13:26

Iemīļoti deserti ar auzu pārslām

Grauzdētas auzu pārslas kopā ar citiem iecienītiem produktiem ātri vien var pārvērst pasakainos desertos, kas iemīļoti jau daudzās paaudzēs. Pagatavo kādu gardumu arī sev un saviem mīļajiem.

Ābolu - auzu pārslu krēms ar ķīseli

Gaisīgs un gards rudens deserts.

Sastāvdaļas

Krēmam:

  • 6-7 āboli (~700 g veselā veidā)
  • 200 ml saldā krējuma
  • 80 g + 1 ēd.k cukura
  • 1/2 citrona sulas un miziņas
  • 40 g pilngraudu auzu pārslu
  • 45 g sviesta

Ķīselim:

  • 400 ml ogu sīrupa (vai šķidrāks ievārījums vai svaigas/saldētas ogas)
  • 400 ml ūdens
  • 2 tējk. kartupeļu cietes

Pagatavošana

45 min

1. Pagatavo ķīseli. Katliņā lej sīrupu (ievārījumu vai svaigas/saldētas ogas), pievieno ūdeni, karsē, līdz sāk vārīties. Kartupeļu cieti sajauc ar nelielu ūdens daudzumu, lēnā strūklā lej klāt ogu masai, maisot vāra līdz pirmajam burbulim, ņem nost un atstāj atdzist.

2. Gatavo krēmu. Ābolus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos, liek katliņā, pievieno 1/2 citrona sulu un miziņu, ēdamkaroti cukura un nedaudz ūdens (~80-90ml), liek uz lēnas uguns un sautē aptuveni 20 minūtes, ik pa brīdim apmaisot, līdz daļa ābolu izšķīdusi, daļa ir vēl mīkstos gabaliņos. Atstāj atdzist.

3. Pannā izkausē sviestu, pievieno 30g cukura, maisot karsē, līdz cukurs gandrīz izkusis. Pievieno auzu pārslas, samaisa un apcep auzu pārslas zeltaini brūnas. Atstāj pilnībā atdzist.

4. Traukā sakuļ saldo krējumu ar 50g cukura. Tad pievieno atdzisušo ābolu un auzu pārslu (nedaudz atliek malā dekorēšanai) masas, visu viegli samaisa. Liek ledusskapī uz 30 minūtēm nedaudz savilkties.

5. Kad krēms ievilcies, deserta traukos lej ķīseli, liek krēmu, virspusē uzber apgrauzdētās auzu pārslas. Pasniedz un bauda. Labu apetīti!

Auzu pārslu saldais ar putukrējumu

Sastāvdaļas

2 paciņas auzu pārslu (mazie iepakojumi)

  • 4 ēd. k. cukura
  • 200 ml saldā krējuma
  • Ogas vai augļi pēc izvēles

Pagatavošana

20 min

1. Uz pannas uzber auzu pārslas, apber ar cukuru, cep kamēr karamelizējušās.

2. Sakuļ saldo krējumu ar cukuru, līdz iegūst putukrējumu.

3. Deserta traukā kārtām liek - pārslas, putukrējumu un izvēlētās ogas vai augļus - atkarībā no iespējām un sezonas. Lai labi garšo!

Biezpiena krēms ar aveņu mērci un grauzdētām auzu pārslām

Un kā gan bez saldā ēdiena. Bez viņa nekā. Biezpiena krēms ar aveņu mērci un grauzdētām auzu pārslām.

Sastāvdaļas

  • 250 g biezpiens
  • cukurs
  • 250 g saldais krējums 35 %
  • vaniļas cukurs
  • krējuma stindzinātājs

Mērcei:

  • 150 g avene
  • 30 g mellene
  • cukurs
  • ūdens
  • kukurūzas ciete

Apbēršanai:

  • auzu pārslas
  • cukurs

Pagatavošana

40 min

1. 250 g biezpiena sablendē ar cukuru.

2. 250 g saldā krējuma 35 %, saputo ar cukuru, vaniļas cukuru un saldā krējuma stindzinātāju. Abus savieno kopā un labi sajauc.

3. Mērcei - 150 g avenes lieku mazā katliņā iekšā, vēl dažas mellenes. Klāt cukuru un vāra 5 minūtes.

4. Pievienoju nedaudz kukurūzas cietes. Ļauj atdzist.

5. Apgrauzdē pārslas - var ar cukuru, var bez tā.

6. Lej mērci bļodiņā, virsū krēmu un pārber ar pārslām. Lai labi garšo!

 

IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 05 Decembrī 2022

Skatīts : 22 reizes

Avots : https://receptes.tvnet.lv/7663162/iemiloti-deserti-ar-auzu-parslam

Birkas : deserts, krēms, auzu, desertos, pārslas, deserti, ķīseli

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
  • Kāpēc sievietes nekad neaizmirst par strīdu

  • Turcijas kalnos atrasts Noasa šķirsts?

  • Saules aktivitātes dēļ ziemas Eiropā kļūs aukstākas

Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
Visi smaidiņi
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Atmiņas - vienīgā paradīze no kurienes nevaram tikt padzīti.
-- Rihters

Cilvēki sajūsmā par "Midsomeras slepkavības" Bārnabija uzrunu latviešiem

  • Visi aktuālie video
  • 27 Janvārī vēsturē

    Cik daudz naudas mēnesī tērējat mobilā telefona sarunām?
    Atbildes: 73

    „Lai karš beigtos, Krievijai tas jāzaudē,” Davosas forumā teicis Vācijas kanclers Olafs Šolcs, „tāpēc mēs piegādāsim Ukrainai bruņojumu ciešā komunikācijā ar mūsu partneriem.” Šķiet, viens no cerīgākajiem paziņojumiem. Šodien Vācijā acīmredzot tiks apstiprināts jauns aizsardzības ministrs – Boriss Pistoriuss, kuru vieni dēvē par klasisko vācu sociāldemokrātu raudzes politiķi, citi raugās uz viņu ar piesardzību, tomēr atzīst, ka diez vai ministrs pieņems lēmumus, kas nebūs saskaņoti ar Šolca politisko pozīciju. Ja Šolca pozīcija ir tāda, kādu viņš parādīja Davosā, tad nacistiskās Krievijas noorganizētā šausmu nakts varētu iet uz rīta pusi.

    19 Janvārī 2023
    Elita Veidemane

    Hercoga Jēkaba iekšzemes ūdensceļu plāns

    Paldies par aizrādījumu - kļūme izlabota !

    Komentē    Admin
    28 Janvārī 2014, 18:31
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV