Grauzdētas auzu pārslas kopā ar citiem iecienītiem produktiem ātri vien var pārvērst pasakainos desertos, kas iemīļoti jau daudzās paaudzēs. Pagatavo kādu gardumu arī sev un saviem mīļajiem.
Ābolu - auzu pārslu krēms ar ķīseli
Gaisīgs un gards rudens deserts.
Sastāvdaļas
Krēmam:
- 6-7 āboli (~700 g veselā veidā)
- 200 ml saldā krējuma
- 80 g + 1 ēd.k cukura
- 1/2 citrona sulas un miziņas
- 40 g pilngraudu auzu pārslu
- 45 g sviesta
Ķīselim:
- 400 ml ogu sīrupa (vai šķidrāks ievārījums vai svaigas/saldētas ogas)
- 400 ml ūdens
- 2 tējk. kartupeļu cietes
Pagatavošana
45 min
1. Pagatavo ķīseli. Katliņā lej sīrupu (ievārījumu vai svaigas/saldētas ogas), pievieno ūdeni, karsē, līdz sāk vārīties. Kartupeļu cieti sajauc ar nelielu ūdens daudzumu, lēnā strūklā lej klāt ogu masai, maisot vāra līdz pirmajam burbulim, ņem nost un atstāj atdzist.
2. Gatavo krēmu. Ābolus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos, liek katliņā, pievieno 1/2 citrona sulu un miziņu, ēdamkaroti cukura un nedaudz ūdens (~80-90ml), liek uz lēnas uguns un sautē aptuveni 20 minūtes, ik pa brīdim apmaisot, līdz daļa ābolu izšķīdusi, daļa ir vēl mīkstos gabaliņos. Atstāj atdzist.
3. Pannā izkausē sviestu, pievieno 30g cukura, maisot karsē, līdz cukurs gandrīz izkusis. Pievieno auzu pārslas, samaisa un apcep auzu pārslas zeltaini brūnas. Atstāj pilnībā atdzist.
4. Traukā sakuļ saldo krējumu ar 50g cukura. Tad pievieno atdzisušo ābolu un auzu pārslu (nedaudz atliek malā dekorēšanai) masas, visu viegli samaisa. Liek ledusskapī uz 30 minūtēm nedaudz savilkties.
5. Kad krēms ievilcies, deserta traukos lej ķīseli, liek krēmu, virspusē uzber apgrauzdētās auzu pārslas. Pasniedz un bauda. Labu apetīti!
Auzu pārslu saldais ar putukrējumu
Sastāvdaļas
2 paciņas auzu pārslu (mazie iepakojumi)
- 4 ēd. k. cukura
- 200 ml saldā krējuma
- Ogas vai augļi pēc izvēles
Pagatavošana
20 min
1. Uz pannas uzber auzu pārslas, apber ar cukuru, cep kamēr karamelizējušās.
2. Sakuļ saldo krējumu ar cukuru, līdz iegūst putukrējumu.
3. Deserta traukā kārtām liek - pārslas, putukrējumu un izvēlētās ogas vai augļus - atkarībā no iespējām un sezonas. Lai labi garšo!
Biezpiena krēms ar aveņu mērci un grauzdētām auzu pārslām
Un kā gan bez saldā ēdiena. Bez viņa nekā. Biezpiena krēms ar aveņu mērci un grauzdētām auzu pārslām.
Sastāvdaļas
- 250 g biezpiens
- cukurs
- 250 g saldais krējums 35 %
- vaniļas cukurs
- krējuma stindzinātājs
Mērcei:
- 150 g avene
- 30 g mellene
- cukurs
- ūdens
- kukurūzas ciete
Apbēršanai:
- auzu pārslas
- cukurs
Pagatavošana
40 min
1. 250 g biezpiena sablendē ar cukuru.
2. 250 g saldā krējuma 35 %, saputo ar cukuru, vaniļas cukuru un saldā krējuma stindzinātāju. Abus savieno kopā un labi sajauc.
3. Mērcei - 150 g avenes lieku mazā katliņā iekšā, vēl dažas mellenes. Klāt cukuru un vāra 5 minūtes.
4. Pievienoju nedaudz kukurūzas cietes. Ļauj atdzist.
5. Apgrauzdē pārslas - var ar cukuru, var bez tā.
6. Lej mērci bļodiņā, virsū krēmu un pārber ar pārslām. Lai labi garšo!