22 Novembrī, Piektdiena
Sievietēm :

Iemīļoti deserti ar auzu pārslām

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 5 Dec 2022 , 13:26

Iemīļoti deserti ar auzu pārslām

Grauzdētas auzu pārslas kopā ar citiem iecienītiem produktiem ātri vien var pārvērst pasakainos desertos, kas iemīļoti jau daudzās paaudzēs. Pagatavo kādu gardumu arī sev un saviem mīļajiem.

Ābolu - auzu pārslu krēms ar ķīseli

Gaisīgs un gards rudens deserts.

Sastāvdaļas

Krēmam:

  • 6-7 āboli (~700 g veselā veidā)
  • 200 ml saldā krējuma
  • 80 g + 1 ēd.k cukura
  • 1/2 citrona sulas un miziņas
  • 40 g pilngraudu auzu pārslu
  • 45 g sviesta

Ķīselim:

  • 400 ml ogu sīrupa (vai šķidrāks ievārījums vai svaigas/saldētas ogas)
  • 400 ml ūdens
  • 2 tējk. kartupeļu cietes

Pagatavošana

45 min

1. Pagatavo ķīseli. Katliņā lej sīrupu (ievārījumu vai svaigas/saldētas ogas), pievieno ūdeni, karsē, līdz sāk vārīties. Kartupeļu cieti sajauc ar nelielu ūdens daudzumu, lēnā strūklā lej klāt ogu masai, maisot vāra līdz pirmajam burbulim, ņem nost un atstāj atdzist.

2. Gatavo krēmu. Ābolus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos, liek katliņā, pievieno 1/2 citrona sulu un miziņu, ēdamkaroti cukura un nedaudz ūdens (~80-90ml), liek uz lēnas uguns un sautē aptuveni 20 minūtes, ik pa brīdim apmaisot, līdz daļa ābolu izšķīdusi, daļa ir vēl mīkstos gabaliņos. Atstāj atdzist.

3. Pannā izkausē sviestu, pievieno 30g cukura, maisot karsē, līdz cukurs gandrīz izkusis. Pievieno auzu pārslas, samaisa un apcep auzu pārslas zeltaini brūnas. Atstāj pilnībā atdzist.

4. Traukā sakuļ saldo krējumu ar 50g cukura. Tad pievieno atdzisušo ābolu un auzu pārslu (nedaudz atliek malā dekorēšanai) masas, visu viegli samaisa. Liek ledusskapī uz 30 minūtēm nedaudz savilkties.

5. Kad krēms ievilcies, deserta traukos lej ķīseli, liek krēmu, virspusē uzber apgrauzdētās auzu pārslas. Pasniedz un bauda. Labu apetīti!

Auzu pārslu saldais ar putukrējumu

Sastāvdaļas

2 paciņas auzu pārslu (mazie iepakojumi)

  • 4 ēd. k. cukura
  • 200 ml saldā krējuma
  • Ogas vai augļi pēc izvēles

Pagatavošana

20 min

1. Uz pannas uzber auzu pārslas, apber ar cukuru, cep kamēr karamelizējušās.

2. Sakuļ saldo krējumu ar cukuru, līdz iegūst putukrējumu.

3. Deserta traukā kārtām liek - pārslas, putukrējumu un izvēlētās ogas vai augļus - atkarībā no iespējām un sezonas. Lai labi garšo!

Biezpiena krēms ar aveņu mērci un grauzdētām auzu pārslām

Un kā gan bez saldā ēdiena. Bez viņa nekā. Biezpiena krēms ar aveņu mērci un grauzdētām auzu pārslām.

Sastāvdaļas

  • 250 g biezpiens
  • cukurs
  • 250 g saldais krējums 35 %
  • vaniļas cukurs
  • krējuma stindzinātājs

Mērcei:

  • 150 g avene
  • 30 g mellene
  • cukurs
  • ūdens
  • kukurūzas ciete

Apbēršanai:

  • auzu pārslas
  • cukurs

Pagatavošana

40 min

1. 250 g biezpiena sablendē ar cukuru.

2. 250 g saldā krējuma 35 %, saputo ar cukuru, vaniļas cukuru un saldā krējuma stindzinātāju. Abus savieno kopā un labi sajauc.

3. Mērcei - 150 g avenes lieku mazā katliņā iekšā, vēl dažas mellenes. Klāt cukuru un vāra 5 minūtes.

4. Pievienoju nedaudz kukurūzas cietes. Ļauj atdzist.

5. Apgrauzdē pārslas - var ar cukuru, var bez tā.

6. Lej mērci bļodiņā, virsū krēmu un pārber ar pārslām. Lai labi garšo!

 

IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 05 Decembrī 2022

Skatīts : 167 reizes

Avots : https://receptes.tvnet.lv/7663162/iemiloti-deserti-ar-auzu-parslam

Birkas : deserts, krēms, auzu, desertos, pārslas, deserti, ķīseli

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Vīns - visu grēku aizsākums.
-- Muhameds

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 22 Novembrī vēsturē

    Vai jūsu paziņu lokā atrodas kāds, kurš nemaksā nodokļus?
    Atbildes: 49

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Eiduka prestižajā 'Tour de Ski' sasniedz karjeras labāko rezultātu slēpojumā klasiskajā stilā

    Наша команда искусных исполнителей приготовлена выдвинуть вам передовые системы утепления, которые не только гарантируют долговечную протекцию от холодильности, но и подарят вашему жилищу стильный вид.
    Мы эксплуатируем с современными строительными материалами, заверяя постоянный срок службы службы и превосходные решения. Изоляция наружных стен – это не только сокращение расходов на подогреве, но и ухаживание о окружающей природе. Экологичные инновации, каковые мы внедряем, способствуют не только личному, но и поддержанию природных ресурсов.
    Самое основное: <a href=https://ppu-prof.ru/>Утепление фасада дома снаружи цена</a> у нас стартует всего от 1250 рублей за м²! Это доступное решение, которое превратит ваш домик в истинный приятный корнер с минимальными затратами.
    Наши достижения – это не только изоляция, это образование пространства, в где каждый член символизирует ваш личный образ действия. Мы берем во внимание все твои потребности, чтобы преобразить ваш дом еще более дружелюбным и привлекательным.
    Подробнее на <a href=https://ppu-prof.ru/>ppu-prof.ru</a>
    Не откладывайте заботу о своем квартире на потом! Обращайтесь к экспертам, и мы сделаем ваш обиталище не только теплым, но и стильным. Заинтересовались? Подробнее о наших работах вы можете узнать на нашем сайте. Добро пожаловать в мир гармонии и стандартов.

    Komentē    ppu-prof_ea
    18 Janvārī 2024, 11:58
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV