Sastāvdaļas:
15 ml kardamona pākšu, vislabāk - zaļās
2 apelsīni
2 klementīni
4 olu dzeltenumi
100 g Dansukker pūdercukura
500 ml saldā krējuma
50 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
Dekorēšanai:
1 apelsīns
100 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
60 g Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu
10 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 ml krējuma
Pagatavošana:
Kardamona pākstis sadrupina un izloba sēkliņas. Citrusaugļiem norīvē miziņas un izspiež sulu. Sulu, miziņas un kardamonu liek katliņā un uzvāra, līdz tilpums samazinās uz pusi. Liek malā atdzist. Olu dzeltenumus ar cukuru saputo, līdz veidojas gaisīgas putas. Krējumu un sīrupu uzvāra un maisot lēnām ielej putotajās olās. Tad maisījumam pievieno atdzisušo citrusaugļu sulu. Ielej maisījumu saldējuma mašīnā. Ja tādas nav, ielej maisījumu veidnē, to ieliek saldētavā uz piecām stundām, bet ik pēc pusstundas izņem un apmaisa.
Apelsīnu nomizo un sagriež smalkās strēmelītēs, ko liek sīrupā un pavāra, līdz apelsīns mīksts. Šokolādes pūdercukuru, vaniļas cukuru un krējumu samaisa un katliņā uzvāra. Saldējumu saliek glāzēs vai deserta trauciņos. Grezno ar apelsīna miziņu un pārslaka ar apelsīnu mērci.