Sastāvdaļas:
- 2 ēd.k. olīveļļas
- 240 g konservētu pupiņu, bet vari izmērcēt un izvārīt pats
- 10 g sviesta
- 100 g svaigu spinātu (nesezonā izmanto saldētus)
- 5 g ķiploka, ļoti smalki sakapāts
- 30 g skāba krējuma
zivij:
- 160 g zandarta filejas, sagriezta 2 gabalos
- jūras sāls
- svaigi malti melnie pipari
- 2 ēd.k. olīveļļas
- 10 g sviesta
Pagatavošana:
- Pannā sakarsē eļļu un sviestu, ieber pupiņas, ļauj pacepties 5 minūtes. Tad pievieno spinātus un sakapātus ķiplokus un uzliec vāku. Ļauj pacepties vēl 2 minūtes.
- Tikmēr otrā pannā sakarsē eļļu ar sviestu un liec cepties zivi no abām pusēm. Cep uz lielas uguns, lai veidojas kraukšķīga garoziņa. Zivs cepšanas ilgums atkarīgs no fileju biezuma, bet nepārcep, lai zivs nav sausa.
- Kad spināti sasautējušies, pievieno tiem skābu krējumu un viegli iemaisi. Pasniedz, šķīvī liekot pupiņas ar spinātiem un pa virsu – zivs filejas.
Recepte - Signe Meirāne