Nepieciešams:
400g pupiņu
500g žāvētu ribiņu
6 kartupeļi
2 burkāni
eļļa cepšanai
sīpols
2 daiviņas ķiploka
2 paprikas
2 ēdamkarotes tomātu pastas
pipari
sāls
skābs krējums
Pagatavošana:
Pupiņas iemērc ūdenī uz nakti. Ribiņas liek aukstā ūdenī, pieliek pupiņas un vāra. Burkānus sarīvē, papriku sakriež strēmelēs, sīpolus sagriež smalki. Sakarsētā eļļā liek sīpolus, apcep, pieliek burkānus, apcep, beigās pievieno papriku. Kad pupiņas jau gandrīz gatavas, zupai pieliek apceptos dārzeņus, kiploka daiviņas, piparus un kubiņos sagrieztus kartupeļus. Vāra, līdz kartupeļi mīksti, beigās pieliek tomātu pastu un sāli pēc garšas. Gaļu no ribiņām sagriež gabaliņos un pieliek zupai. Pasniedz ar skābo krējumu.