Nepieciešams:
250 ml tīrkultūras
100 ml piena
25 g rauga
70 g augu eļļas
sāls
2 ēdamakrotes medus
0,5 tējkarotes koriandra
4 - 5 glāzes miltu
3 olas
magones
Pagatavošana:
Raugu sajauc ar nelielu piena daudzumu. Tīrkultūrai pieliek 2 olas, medu, augu eļļu, pienu, sāli, koriandru, raugu, samaisa, iemīca miltus. Mīklai jābūt vijīgai, ne īpaši cietai. Miltus lieciet uzmanīgi, to daudzums atkarīgs no miltu briedīguma. Kad mīkla samīcīta, apsedziet to un nolieciet uz pāris stundām siltā vietā. Tad mīklu sadaliet trijās daļās, katru daļu izveltnējiet garā desā. Visus mīklas gabalu galus salipiniet kopā un sapiniet bizi, beigās mīklas galus atkal salipiniet kopā. Mīklas bizi lieciet uz ietaukotas plāts un ļaujiet siltā vietā uzrūgt apmēram stundu. Tad pārsmērējiet klaipiņu ar olu un apkaisiet ar magoņu (sezama) sēklām. Cep 180 grādos 35 minūtes.