500 g miltu
2 tējkarotes sausā rauga
300 ml piena
3 ēdamkarotes cukura
0,5 tējkarotes sāls
100 g sviesta
1,5 l ūdens + 2 ēdamkarotes sodas
sezama sēklas
Pagatavošana:
Uzsilda pienu, iejauc sviestu, sāli, sauso raugu un cukuru. Visu samaisa un iemīca miltus, samīca mīklu. Mīklu apsedz ar pārtikas plēvi, lai neapkalst un atstāj uz 2 stundām uzrūgt. Tad no mīklas veido apaļas barankas, rūpīgi salipinot kopā mīklas galus.
Uzvāra ūdeni, tajā iejauc sodu, nogriež uguni, lai ūdens vārās lēni. Katru mīklas baranku iemet ūdenī uz 40 sekundēm apvārīt, vārīšanās laikā baranku apgriež, lai tā var apvārīties no visām pusē un piepūsties. Izņem no ūdens, notecina lieko ūdeni, liek uz plāts, apkaisa ar sezama sēklām (magonēm, ķimenēm, kanēli utt). Cep 180 grādos apmēram 30 minūtes.
Maizītes var ēst ar medu, ievārījumu, sviestu...