500 ml piena
1 kg miltu
50 g rauga
200 g sviesta
200 g cukura
3 olu dzeltenumi
200 g rozīņu
kardamons
safrāns
vaniļas cukurs
sāls
150 g riekstu
pūdercukurs pārkaisīšanai
ola pārziešanai
Pagatavošana:
Raugu samaisa ar 1 tējkaroti cukura un pāris karotēm ūdens, ļauj uzrūgt.
Pienu uzsilda, iemaisa divas trešdaļas miltu, raugu, pusi cukura, ar karstu pienu pārlietas garšvielas, samīca mīklu, apsedz un liek siltumā uzrūgt. Sviestu saputo ar cukuru, vaniļas cukuru un olu dzeltenumiem, iemīca uzrūgušajā mīklā, pieliek rozīnes, sāli un atlikušos miltus, samīca. No mīklas veido kliņģeri, liek uz plāts, kura pārklāta ar cepampapīru, uzraudzē (varat cept arī keksa formā). Kliņģeri pārziež ar sakultu olu, apkaisa ar riekstiem vai mandeļu skaidiņām, cep 180 grādos, līdz gatavs. Pērkaisa ar pūdercukuru.