15 Jūnijā, Svētdiena
Sievietēm :

"Kartupeļu rukši" - ātri un vienkārši

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 18 Feb 2011 , 17:25

"Kartupeļu rukši" - ātri un vienkārši

Rakstniece un publiciste Monika Zīle iesaka vienkāršu recepti, kā pagatavot neparastu un gardu maltīti no kartupeļiem.

Skatīt pievienoto video (autors : Katrīna Krīgere)

1 ½ kg miltainu kartupeļu, 400gr žāvētas cauraugušas cūkgaļas ( vislabāk der krūtiņa ), 3 sīpolus, 2 olas, ½ - ¾ glāzes piena, 2 – 4 ēdamkarotes kviešu miltu, pēc garšas sāli, piedevu "Vegeta” un sasmalcinātas ķimenes, augu eļļu cepšanai.
1. Kamēr nomizoti kartupeļi vārās sālsūdenī, uz pannas apcep sīpolu ar kubiņos sagrieztu gaļu.
2. Nokāstos kartupeļus ar stampiņu saspaida biezenī, pielejot karstu pienu. Biezenis nedrīkst būt šķidrs.
3. Kartupeļu masā iejauc apcepto gaļu kopā ar taukvielām, iesit olas un samaisa.
4. Pievieno garšvielas un miltus – tik daudz, lai izveidotos bieza masa. ( Precīzas miltu proporcijas katra namamāte apgūst praksē : katrā konkrētajā gadījumā tiek izmantotas lielākas vai mazākas olas; vairāk vai minimālāk cepoties izdalās gaļas tauki; arī miltiem ir atšķirīgas piebriešanas īpašības ).
5. No iegūtās masas ar rokām vai karoti veido un uz pannas sakarsētā eļļā cep plācenīšus ar brūnu, kraukšķīgu garoziņu un mīkstu vidu. Uzmanību : ja kartupeļu masa būs pārāk šķidra, tā izplūdīs un plācenīši sastāvēs tikai no garozas !

IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 18 Februārī 2011

Skatīts : 2228 reizes

Avots : http://www2.la.lv/lat/latvijas_avize/video_sizeti/aktuali/?doc=3745

Birkas : plācenīšus, biezenis, gaļu, rukši, kartupeļu, kartupeļi, cūkgaļas, kartupeļiem, maltīti, rakstniece

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
  • Latvijas iedzīvotāji var palikt bez aptiekām

  • Skaistuma kods

  • Pirmā vizīte pie ginekologa...

Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Apstāklim, ka ticīgais ir laimīgāks par skeptiķi, nav lielāks svars par to, ka piedzēries ir laimīgāks par skaidrā esošo.
-- Šovs

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 15 Jūnijā vēsturē

    Vai jūtaties droši par savu darbavietu?
    Atbildes: 57

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Pedavaju kreditu

    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..

    Komentē    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..
    15 Jūnijā 2023, 11:41
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV


    1 ½ kg miltainu kartupeļu, 400gr žāvētas cauraugušas cūkgaļas ( vislabāk der krūtiņa ), 3 sīpolus, 2 olas, ½ - ¾ glāzes piena, 2 – 4 ēdamkarotes kviešu miltu, pēc garšas sāli, piedevu "Vegeta” un sasmalcinātas ķimenes, augu eļļu cepšanai.
    ">