Skatīt pievienoto video (autors : Katrīna Krīgere)
1 ½ kg miltainu kartupeļu, 400gr žāvētas cauraugušas cūkgaļas ( vislabāk der krūtiņa ), 3 sīpolus, 2 olas, ½ - ¾ glāzes piena, 2 – 4 ēdamkarotes kviešu miltu, pēc garšas sāli, piedevu "Vegeta” un sasmalcinātas ķimenes, augu eļļu cepšanai.
1. Kamēr nomizoti kartupeļi vārās sālsūdenī, uz pannas apcep sīpolu ar kubiņos sagrieztu gaļu.
2. Nokāstos kartupeļus ar stampiņu saspaida biezenī, pielejot karstu pienu. Biezenis nedrīkst būt šķidrs.
3. Kartupeļu masā iejauc apcepto gaļu kopā ar taukvielām, iesit olas un samaisa.
4. Pievieno garšvielas un miltus – tik daudz, lai izveidotos bieza masa. ( Precīzas miltu proporcijas katra namamāte apgūst praksē : katrā konkrētajā gadījumā tiek izmantotas lielākas vai mazākas olas; vairāk vai minimālāk cepoties izdalās gaļas tauki; arī miltiem ir atšķirīgas piebriešanas īpašības ).
5. No iegūtās masas ar rokām vai karoti veido un uz pannas sakarsētā eļļā cep plācenīšus ar brūnu, kraukšķīgu garoziņu un mīkstu vidu. Uzmanību : ja kartupeļu masa būs pārāk šķidra, tā izplūdīs un plācenīši sastāvēs tikai no garozas !