Ļoti garšīgs un viegli pagatavojams ēdiens, sātīgs un aromātisks!
Pagatavošanas laiks: 40-50 minūtes
Sarežģītība: vienkārši
Sastāvdaļas
100 g pētersīļu zaļumu
3-4 ēdamkarotes citrona sulas
300 g laša
450 g kartupeļu
5 ēdamkarotes olīveļļas
4 ēdamkarotes saulespuķu eļļas
100 g piparmētru
Pustējkarote paprikas pulvera
1 tējkarote cukura
Sāls pēc garšas
Pustējkarote maltu melno piparu
Pagatavošana
1. Kartupeļus rūpīgi nomazgā, var nomizot. Sagriež prāvos gabalos.
2. Cepeškrāsni sakarsē līdz 250 grādiem.
3. Kartupeļus apslaka ar eļļu, pārkaisa ar sāli un pipariem, liek cepeškrāsnī uz 20 minūtēm.
4. Sagriež piparmētras un pētersīļus. Zaļumus liek traukā, pievieno olīveļļu, papriku, cukuru, sajauc. Pēc tam pievieno citrona sulu un sāli. Visu sablendē.
5. Pēc 20 minūtēm pārlej kartupeļus ar gatavo mērci un turpina cept vēl aptuveni 7 minūtes.
6. Zivij izņem asakas, sagriež mazos gabaliņos, pievieno kartupeļiem, samaisa. Atstāj cepeškrāsnī vēl uz 5 minūtēm.
Labu apetīti!