14 Jūnijā, Sestdiena
Sievietēm :

Pildīti dārzeņi Provansas gaumē

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 15 Aug 2011 , 11:15

Pildīti dārzeņi Provansas gaumē

Lai gan visbiezāk šos dārzeņus pasniedz ar rīsiem, tie paši par sevi jau ir lielisks un sātīgs ēdiens. Arī veselīgs, īpaši ja izmantosi kvalitatīvu gaļu, ko vai nu palūgsi samalt svaigi, tavā acu priekšā, vai malšanu veiksi pats, jo tikai tā tu zināsi, kādas kvalitātes un treknuma gaļa ir samalta.

Sastāvdaļas:

  • 4 vidēja lieluma tomāti
  • 4 cukīni
  • 4 kartupeļi
  • 2 sīpoli
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 2 tomāti
  • 100 g baltmaizes
  • 400 g maltas liellopu gaļas
  • 2 olas dzeltenumi
  • piens
  • pētersīļi
  • baziliks
  • sāls
  • malti pipari

Pagatavošana:

  1. Sagatavo dārzeņus. Tomātiem nogriez augšējo daļu, iztīri mīkstumu, ieber sāli un uzglabā tos sietā, lai notecinātu lieko šķidrumu. Cukīni pārgriez uz pusēm visā garumā, iztīri mīkstumu ar sēklām un to nemet ārā, bet uzglabā. Notīri kartupeļus, pārgriez uz pusēm un izgreb tiem vidu (saglabā atlikumus). Ja nepieciešams, visiem dārzeņiem vari nogriezt "plakanu dibenu", lai tie stabili stāvētu. Kartupeļu atlikumus sasmalcini kopā ar cukīni atlikumiem.
  2. Sagatavo pildījumu: iemērc baltmaizi pienā. Blanšē tomātus: ar nazi iegriez tomāta augšējā un apakšējā daļā, iemērc tos verdošā ūdenī un tad strauji ledus ūdenī. Nomizo tomātus. Sasmalcini.
  3. Sasmalcini sīpolus, ķiplokus, pētersīļus un baziliku. Apcep tos pannā, pievienojot mazliet olīveļļas. Pievieno divus sasmalcinātus tomātus, kā arī sasmalcinātos kartupeļus un cukīni. Apcep brūnus. Pievieno pienā izmērcēto baltmaizi, bet vispirms izspied no tās lieko šķidrumu. Pievieno malto gaļu. Ja nepieciešams, pievieno mazliet buljona. Turpini cept uz uguns vēl 5 min, tad noņem no uguns un pievieno sāli, piparus. Var pievienot arī mazliet kanēļa (pēc garšas). Beigās pievieno divus olu dzeltenumus. Samaisi.
  4. Pildi dārzeņus: ar izcepto masu pildi sākumā iztīrītos un sagrieztos dārzeņus (tomātus, kartupeļus, cukīni). Uzliec tos uz ieeļļotas pannas un pannā ielej glāzi ūdens vai buljona. Pārkaisi ar rīvmaizi un liec cepties krāsnī (uz „6" vai 180°C) apmēram 20-30 min. Dārzeņu gatavību var pārbaudīt, iedurot tajos naža galu.
  5. Pasniedz dārzeņus kopā ar cepšanas laikā radušos mērci. Visbiežāk šos pildītos dārzeņus pasniedz ar rīsiem.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv


IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 15 Augustā 2011

Skatīts : 1390 reizes

Avots : http://woman.delfi.lv/archive/article.php?id=40106331

Birkas : gaļu, rīsiem, tomāti, ēdiens, kartupeļi, dārzeņus, veselīgs, gaļa, pildīti, dārzeņi

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Katra apmierināta vajadzība pierimst, bet katrs apmierināts grēks pieņemas spēkā.
-- Amiels

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 14 Jūnijā vēsturē

    Uz kā gatavojat ēst savās mājās?
    Atbildes: 77

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Pedavaju kreditu

    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..

    Komentē    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..
    15 Jūnijā 2023, 11:41
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV


    Lai gan visbiezāk šos dārzeņus pasniedz ar rīsiem, tie paši par sevi jau ir lielisks un sātīgs ēdiens. Arī veselīgs, īpaši ja izmantosi kvalitatīvu gaļu, ko vai nu palūgsi samalt svaigi, tavā acu priekšā, vai malšanu veiksi pats, jo tikai tā tu zināsi, kādas kvalitātes un treknuma gaļa ir samalta.">