22 Novembrī, Piektdiena
Sievietēm :

Kas tītenim vēderā?

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 14 Mar 2011 , 16:20

Kas tītenim vēderā?

Garšīgs un sātīgs ēdiens ir kāpostu tīteņi, kurus var gatavot dažādās variācijās. Ja tīteņu iznāk par daudz, nav liela bēda, jo tos pusgatavus var likt saldētavā un pietaupīt citai ēdienreizei. Tradicionāli tīteņus gatavo ar kāpostu lapām, taču var izmantot arī galda biešu jeb mangolda lapas, Ķīnas un Savojas kāposta lapas.

Kāpostu tīteņi ar asumiņu

1 kāpostgalva, 200 g rīsu, 500 g maltās gaļas, 1 liels sīpols, 2 ķiploka daiviņas, 1 burkāns, sviests, augu eļļa, sāls, pipari, selerijas sakne, tomātu mērce, čili pipars.

Kāpostgalvu liek ūdenī, apvāra, lai var atdalīt lapas. Vārītus rīsus sajauc ar malto gaļu, rīvētu burkānu, sviestā apceptu sīpolu un ķiplokiem, pieliek sāli un piparus. Masu tin kāposta lapās, tīteņus apcep eļļā, liek katlā kārtās, pievieno sagrieztu selerijas sakni, čili pipara gabaliņu, tomātu pastu, pārlej ar ūdeni, kurā blanšējāt kāposta lapas. Sautē aptuveni stundu.

Sēņu tīteņi

1 kg sēņu, 2 sīpoli, 1 gl krējuma, 1 neliela kāpostgalva, 3 ēd.k. tomātu pastas, sāls, pipari, 1 ēd.k. miltu, 2 ēd.k. sviesta.

Svaigas sēnes sīki sagriež, novāra sālsūdenī, atdzesē un kopā ar sīpoliem apcep eļļā. Kāpostu lapas blanšē verdošā ūdenī 2-3 min., tin lapās pildījumu, liek katlā, pārlej ar mērci un sautē cepeškrāsnī 20-25 min. Mērcei miltus apcep sviestā, pievieno 1 ēdamk. krējuma, tomātu pastu, sāli un piparus pēc garšas, visu uzvāra.

Tīteņi ar maltu vistas gaļu un rīsiem

200 g maltas vistas gaļas, 150 g vārītu rīsu, 8 blanšētas Savojas kāpostu lapas, 10 g pētersīļu, sāls, pipari pēc garšas, 2 daiviņas ķiploka, timiāns, 1 sīpols, eļļu cepšanai, 2 lauru lapas, 100 g saldā krējuma.

Mērcei: 400 g tomātu savā sulā, 2 daiviņas ķiploka, 1 sīpols, eļļu cepšanai, 100 g mandeļu, kaltēts baziliks, 1/2 ēd. k. cukura, sāls, pipari pēc garšas.

Apcep sīpolus un ķiplokus. Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus, sasmalcinātus zaļumus, apceptus sīpolus un ķiplokus, vārītus rīsus. Visu samaisa un pilda blanšētās Savojas kāpostu lapās, satin un uz pannas apcep no abām pusēm. Liek katlā vārīties ūdeni, kuram pievieno pastu, saldo krējumu, lauru lapas, timiānu, koriandra sēklas, sāli un piparus. Liek iekšā tīteņus un uz mazas uguns sautē 40 min.

Mērcei apcep sīpolus, ķiplokus, pieber klāt grauzdētas, sasmalcinātas mandeles. Lej klāt sablendētus tomātus, pievieno garšvielas. Visu uz lēnas uguns vāra 15 min.

Dārzeņu tīteņi

1 sīpols, lauru lapa, vidēji liela kāpostgalva, 0,5 kg kartupeļu, 0,5 kg burkānu, 2 ēd.k. eļļas, sāls, pipari, skābs krējums, 5 piparu graudiņi, zaļumi, glāze dārzeņu buljona, siers pārkaisīšanai.

Kāpostam gar kacenu veic dziļus iegriezumus. Kāpostu karsē vārošā ūdenī, līdz virsējās lapas maina krāsu un atdalās no kāpostgalvas. Burkānus, kartupeļus un sīpolu notīra. Burkānus un kartupeļus sarīvē uz rupjas rīves, sīpolus un zaļumus sasmalcina. Sīpolus apcep pannā sakarsēta eļļā, tad pievieno sarīvētus burkānus, kartupeļus un sautē 5 min. Iemaisa zaļumus, samaltos piparus. Masu ietin kāposta lapās. Tīteņus kārto cepamajā traukā, pārlej ar karstu buljonu, pievieno pipara graudiņus un lauru lapu. Tīteņus sautē cepeškrāsnī 30 min. 180 grādu temperatūrā. Tad pārkaisa ar sieru un karsē vēl 5 min. Gatavos tīteņus pasniedz ar skābu krējumu un zaļumiem.

Ķīnas kāpostu tīteņi

3 galviņas Ķīnas kāpostu, 1 kg maltās gaļas, 2 sīpoli, 2 bundžas sagrieztu tomātu savā sulā, 200 g saldā krējuma, 50 g diļļu, 3 olas, 400 g rīsu, 100 g sviesta.

Kāpostus sadala pa lapām un noplaucē verdošā ūdenī 5 minūtes. Maltai gaļai pievieno sakapātu sīpolu, sāli, piparus un sasmalcinātas dilles, olas un vārītus rīsus, visu sajauc. Gatavo masu tin kāpostu lapās, liek cepešpannā un pārlej ar mērci. Mērcei katliņā apcep sakapātus sīpolus, pievieno tomātus savā sulā un uzvāra, pasautē 20 min., tad pievieno saldo krējumu un sablenderē. Pēc garšas pievieno sāli, piparus un nedaudz cukura. Tīteņus cep cepeškrāsnī 40 min. 200 grādos.

Sēņu un siera tīteņi mangolda lapās

400 g sēņu, 150 g siera, sāls, pipari pēc garšas, timiāns, dilles, 10 g sojas mērces, 1 sīpols, 2 daiviņas ķiploka, 8 mangolda lapas (ziemā biešu lapas var nopirkt tirgū vai lielveikalos), eļļa cepšanai.

Mērcei: 150 g sviesta, 50 g baltvīna, 1 ola, tabasko, sāls, muskatrieksts pēc garšas.

Sēnes, sīpolus un ķiplokus apcep. Sieru sarīvē uz rupjās rīves un samaisa kopā ar sēnēm, dillēm, sāli, pipariem. Pilda blanšētās mangolda lapās (kā tīteņus) un liek vārīties sālsūdenī aptuveni 5 min. Mērcei karstā ūdens peldē izkausē sviestu, pielej klāt baltvīnu. Pieliek garšvielas, maisot pievieno olu dzeltenumu, turpina maisīt, līdz mērce sabiezē.

Kāpostu tīteņi ar zivīm

600 g mencas filejas, 12 kāposta lapas, 80 g speķa, 2 sīpoli, 1,5 gl sausa baltvīna, 4 tējk. malta majorāna, 1 tējk. citrona sulas, sarkanie maltie pipari, sāls.

Kāposta lapas blanšē verdošā ūdenī. Zivi sagriež šķēlēs, uzber sāli, piparus, majorānu. Zivi satin kāposta lapās. Speķi sagriež kubiņos, sajauc ar sakapātiem sīpoliem un karsē pāris minūtes uz pannas, liek katlā. Tīteņus kārto uz speķa, aplej ar glāzi ūdens, vīna, apšļaksta ar citronu sulu un sautē zem vāka 15 minūtes uz lielas uguns.

Tīteņi ar lēcām un maltu jēra gaļu

200 g maltas jēra gaļas, 150 g vārītu zaļo lēcu, 8 blanšētas kāpostu lapas, 5 g pētersīļu, 5 g piparmētru, sāls, pipari pēc garšas, 2 daiviņas ķiploka, 1 sīpols, timiāns, eļļa cepšanai, 1 ēd. k. tomātu pastas, 2 lauru lapas, 1 tējk. koriandra sēklu, krējums, zaļumi.

Apcep sīpolus un ķiplokus. Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus, zaļumus, lēcas, apceptos sīpolus un ķiplokus. Visu samaisa un pilda blanšētās kāpostu lapās, satin un uz pannas apcep no abām pusēm. Liek katlā vārīties ūdeni. Ūdenim pievieno tomātu pastu, lauru lapas, timiānu, koriandra sēklas, sāli un piparus. Liek iekšā tīteņus un uz mazas uguns sautē 40 min. Pasniedz ar krējumu.


IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 14 Martā 2011

Skatīts : 1287 reizes

Avots : http://www.tvnet.lv/sievietem/dzive/369599-kas_titenim_vedera

Birkas : kāposta, ēdiens, tīteņus, kāpostu, tīteņu, ēdienreizei, tīteņi, kāpostgalva, tītenim

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Nevis vārdi sāpina, bet gan apvainotāja nekaunība un augstprātība.
-- Vasilijs Lielais

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 22 Novembrī vēsturē

    Vai Jums ir problēmas ar kredītsaistībām?
    Atbildes: 42

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Eiduka prestižajā 'Tour de Ski' sasniedz karjeras labāko rezultātu slēpojumā klasiskajā stilā

    Наша команда искусных исполнителей приготовлена выдвинуть вам передовые системы утепления, которые не только гарантируют долговечную протекцию от холодильности, но и подарят вашему жилищу стильный вид.
    Мы эксплуатируем с современными строительными материалами, заверяя постоянный срок службы службы и превосходные решения. Изоляция наружных стен – это не только сокращение расходов на подогреве, но и ухаживание о окружающей природе. Экологичные инновации, каковые мы внедряем, способствуют не только личному, но и поддержанию природных ресурсов.
    Самое основное: <a href=https://ppu-prof.ru/>Утепление фасада дома снаружи цена</a> у нас стартует всего от 1250 рублей за м²! Это доступное решение, которое превратит ваш домик в истинный приятный корнер с минимальными затратами.
    Наши достижения – это не только изоляция, это образование пространства, в где каждый член символизирует ваш личный образ действия. Мы берем во внимание все твои потребности, чтобы преобразить ваш дом еще более дружелюбным и привлекательным.
    Подробнее на <a href=https://ppu-prof.ru/>ppu-prof.ru</a>
    Не откладывайте заботу о своем квартире на потом! Обращайтесь к экспертам, и мы сделаем ваш обиталище не только теплым, но и стильным. Заинтересовались? Подробнее о наших работах вы можете узнать на нашем сайте. Добро пожаловать в мир гармонии и стандартов.

    Komentē    ppu-prof_ea
    18 Janvārī 2024, 11:58
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV