Sastāvdaļas:
- ¼ glāze augu eļļas
- 500 g rīsu
- 750 g liellopu gulaša gabalu, vidēji mazi
- 2 lieli sīpoli, nomizoti un smalki sakapāti
- 180 g rīvētu burkānu, nomizoti un sarīvēti uz rupjās rīves
- 300 g tomātu pastas vai tomātu gabaliņu savā sulā
- 2 ēd.k. adžikas pulvera
- jūras sāls pēc garšas
- svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana:
- Rīsus mazgā zem krāna, līdz notek dzidrs ūdens.
- Katlā ielej olīveļļu un sakarsē. Gaļu samet karstā eļļā. Kad tā sāk cepties, pieliec sakapātus sīpolus. Kad tie pusgatavi, pievieno burkānus. Pieber sāli un piparus, samaisi.
- Palielini uguni. Uzber katlā noskalotos rīsus, pa virsu gaļai un burkāniem. Pielej ūdeni tā, lai virs rīsiem būtu 2 cm ūdens. Sabaksti ar karoti, lai ūdens tiek līdz apakšai. Pieber vēl daudz sāls. VAIRS NEMAISI un vāku katlam neliec.
- Kad ūdens sāk vārīties, uguni samazini līdz vidējai un vāri, līdz ūdens iztvaiko, bet, piespiežot ar karoti, vēl redz mitrumu.
- Tad savelc rīsus ar karoti piramīdā. Uzliec katlam vāku, vāri uz ļoti mazas uguns vēl 30 minūtes. Tad noņem no uguns un ļauj pastāvēt vēl 30 minūtes.
- Pēc laika pievieno tomātu pastu un adžiku, iemaisi; ja vēl nepieciešams, pievieno sāli un piparus. Uzsildi vēlreiz, lai ir karsts, un pasniedz.