17 Jūnijā, Otrdiena
Sievietēm :

Plovs ar liellopa gaļu

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 24 Mar 2011 , 19:22

Plovs ar liellopa gaļu

Šīs receptes pamats nāk no manas mammas, kas viņai ir vienīgā recepte, pierakstīta vecajā kladē, sadaļā "Gaļa". Šis gan ir atvasinājums, kas tapa, kad man nebija aitas gaļas un tik ļoti gribējās pielikt nesen nopirkto adžiku.

Sastāvdaļas:

  • ¼ glāze augu eļļas
  • 500 g rīsu
  • 750 g liellopu gulaša gabalu, vidēji mazi
  • 2 lieli sīpoli, nomizoti un smalki sakapāti
  • 180 g rīvētu burkānu, nomizoti un sarīvēti uz rupjās rīves
  • 300 g tomātu pastas vai tomātu gabaliņu savā sulā
  • 2 ēd.k. adžikas pulvera
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana:

  1. Rīsus mazgā zem krāna, līdz notek dzidrs ūdens.
  2. Katlā ielej olīveļļu un sakarsē. Gaļu samet karstā eļļā. Kad tā sāk cepties, pieliec sakapātus sīpolus. Kad tie pusgatavi, pievieno burkānus. Pieber sāli un piparus, samaisi.
  3. Palielini uguni. Uzber katlā noskalotos rīsus, pa virsu gaļai un burkāniem. Pielej ūdeni tā, lai virs rīsiem būtu 2 cm ūdens. Sabaksti ar karoti, lai ūdens tiek līdz apakšai. Pieber vēl daudz sāls. VAIRS NEMAISI un vāku katlam neliec.
  4. Kad ūdens sāk vārīties, uguni samazini līdz vidējai un vāri, līdz ūdens iztvaiko, bet, piespiežot ar karoti, vēl redz mitrumu.
  5. Tad savelc rīsus ar karoti piramīdā. Uzliec katlam vāku, vāri uz ļoti mazas  uguns vēl 30 minūtes. Tad noņem no uguns un ļauj pastāvēt vēl 30 minūtes.
  6. Pēc laika pievieno tomātu pastu un adžiku, iemaisi; ja vēl nepieciešams, pievieno sāli un piparus. Uzsildi vēlreiz, lai ir karsts, un pasniedz.

IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 24 Martā 2011

Skatīts : 1406 reizes

Avots : http://woman.delfi.lv/gimene/virtuve/plovs-ar-liellopa-galu.d?id=37576679

Birkas : gaļu, vārīties, rīsus, liellopu, liellopa, plovs, cepties, gaļai

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
  • Latvijā vakar novērota ziemeļblāzma

  • Minerālūdens ražotājs: ūdens pircēji tiek muļķoti

  • Strauji savairojušies odi

Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Ateisms - dažu gudru cilvēku netikums, māņticība - muļķu netikums.
-- Voltērs

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 17 Jūnijā vēsturē

    Cik daudz naudas mēnesī tērējat mobilā telefona sarunām?
    Atbildes: 74

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Pedavaju kreditu

    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..

    Komentē    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..
    15 Jūnijā 2023, 11:41
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV


    Šīs receptes pamats nāk no manas mammas, kas viņai ir vienīgā recepte, pierakstīta vecajā kladē, sadaļā "Gaļa". Šis gan ir atvasinājums, kas tapa, kad man nebija aitas gaļas un tik ļoti gribējās pielikt nesen nopirkto adžiku.">