24 Aprīlī, Trešdiena
Sievietēm :

Šķīstošās kafijas un šokolādes saldējums

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 17 Mai 2011 , 09:52

Šķīstošās kafijas un šokolādes saldējums

Nekas nav labāks par paštaisītu saldējumu (nu vienīgi ja nesacenšas ar labākajiem itāļu saldējumiem). Jo tad zini, kas tajā ir – cik labas olas un piens. Turklāt pievieno tādas garšas, kas tev patīk. Šoreiz – kafija ar šokolādi, klasisks un ļoti aromātisks salikums.

Sastāvdaļas:

  • 800 ml piena
  • 1,5 vaniļas pākstis
  • 160 g baltā cukura
  • 9 olu dzeltenumi
  • 2 ēd.k. šķīstošās kafijas
  • 100 g melnās šokolādes, smakos gabaliņos

Pagatavošana:

  1. Katliņā lej pienu. Pievieno vaniļas pāksti un liec uz mazas uguns sildīties. Visu laiku uzmani, jo, līdzko liekas, ka piens sāks burbuļot, tas no liesmas jāņem nost.
  2. Kamēr sildās piens, puto olu dzeltenumus ar cukuru, lai izveidojas nedaudz gaisīgāka masa. Tā ir laba, kad, paceļot putojamo slotiņu, no tās bļodā notekošā masa veido nelielas, vismaz 3 sekundes paliekošas līnijas.
  3. Olu dzeltenumiem lēnām lej klāt karsto pienu, visu laiku ar putojamo slotiņu olas aktīvi maisot. Ātrā maisīšana ir ļoti svarīga, lai olas nesarautos kunkuļos no strauji pievienotā karstuma.
  4. Kad viss piens iemaisīts, tad masu lej atpakaļ katlā. Katlu liec uz mazas liesmas un aktīvi ar koka karoti maisi, līdz mērce ieguvusi tādu konsistenci, ka, apgriežot koka karotes aizmugurējo daļu un pa to novelkot ar pirkstu, paliek ļoti skaidra un tīra līnija. Tas varētu prasīt aptuveni 7-10 minūtes, bet tomēr tas ir jājūt pašam, jo daudz kas atkarīgs no katla un plīts virsmas un liesmas veida (gāze uzkarst ātrāk nekā elektriskā virsma). Galvenais - visu laiku maisīt, lai olas nesarauj kunkuļos.
  5. Kad liekas, ka mērce ir gatava, tad to pārlej tīrā traukā un pievieno šokolādi kopā ar šķīstošo kafiju. Samaisi. Ļauj mirkli pastāvēt un atkal samaisi, jo šokolādei vajadzīgs laiks, lai tā izkustu. Uzliec traukam vāku un ieliec atkal aukstā ūdens peldē, lai pilnībā atdziest.
  6. Kad mērce auksta, liec to saldējuma mašīnā un gatavo pēc ražotāja norādījumiem (saldē apmēram 30 minūtes). Tad pārliec citā traukā ar vāku un to liec saldētavā uz vēl 1-2 h.
  7. Pasniedz vafeļu glāzītēs.

IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 17 Maijā 2011

Skatīts : 1640 reizes

Avots : http://woman.delfi.lv/gimene/virtuve/article.php?id=38537203

Birkas : saldējumu, paštaisītu, olas, kafijas, šokolādi, šokolādes, kafija, saldējumiem, pienu, saldējums

(1 Balss)
"Ziņu Spice" rekomendē
Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Neatzīties savos grēkos - nozīmē tos vairot.
-- Tolstojs

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 24 Aprīlī vēsturē

    Vai uzskatāt, ka klimata pārmaiņas var reāli apdraudēt Latviju?
    Atbildes: 49

    „Lai karš beigtos, Krievijai tas jāzaudē,” Davosas forumā teicis Vācijas kanclers Olafs Šolcs, „tāpēc mēs piegādāsim Ukrainai bruņojumu ciešā komunikācijā ar mūsu partneriem.” Šķiet, viens no cerīgākajiem paziņojumiem. Šodien Vācijā acīmredzot tiks apstiprināts jauns aizsardzības ministrs – Boriss Pistoriuss, kuru vieni dēvē par klasisko vācu sociāldemokrātu raudzes politiķi, citi raugās uz viņu ar piesardzību, tomēr atzīst, ka diez vai ministrs pieņems lēmumus, kas nebūs saskaņoti ar Šolca politisko pozīciju. Ja Šolca pozīcija ir tāda, kādu viņš parādīja Davosā, tad nacistiskās Krievijas noorganizētā šausmu nakts varētu iet uz rīta pusi.

    19 Janvārī 2023
    Elita Veidemane

    Eiduka prestižajā 'Tour de Ski' sasniedz karjeras labāko rezultātu slēpojumā klasiskajā stilā

    Наша команда искусных исполнителей приготовлена выдвинуть вам передовые системы утепления, которые не только гарантируют долговечную протекцию от холодильности, но и подарят вашему жилищу стильный вид.
    Мы эксплуатируем с современными строительными материалами, заверяя постоянный срок службы службы и превосходные решения. Изоляция наружных стен – это не только сокращение расходов на подогреве, но и ухаживание о окружающей природе. Экологичные инновации, каковые мы внедряем, способствуют не только личному, но и поддержанию природных ресурсов.
    Самое основное: <a href=https://ppu-prof.ru/>Утепление фасада дома снаружи цена</a> у нас стартует всего от 1250 рублей за м²! Это доступное решение, которое превратит ваш домик в истинный приятный корнер с минимальными затратами.
    Наши достижения – это не только изоляция, это образование пространства, в где каждый член символизирует ваш личный образ действия. Мы берем во внимание все твои потребности, чтобы преобразить ваш дом еще более дружелюбным и привлекательным.
    Подробнее на <a href=https://ppu-prof.ru/>ppu-prof.ru</a>
    Не откладывайте заботу о своем квартире на потом! Обращайтесь к экспертам, и мы сделаем ваш обиталище не только теплым, но и стильным. Заинтересовались? Подробнее о наших работах вы можете узнать на нашем сайте. Добро пожаловать в мир гармонии и стандартов.

    Komentē    ppu-prof_ea
    18 Janvārī 2024, 11:58
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV


    Nekas nav labāks par paštaisītu saldējumu (nu vienīgi ja nesacenšas ar labākajiem itāļu saldējumiem). Jo tad zini, kas tajā ir – cik labas olas un piens. Turklāt pievieno tādas garšas, kas tev patīk. Šoreiz – kafija ar šokolādi, klasisks un ļoti aromātisks salikums.">