6 Decembrī , Sestdiena
Sievietēm :

Šķīstošās kafijas un šokolādes saldējums

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 17 Mai 2011 , 09:52

Šķīstošās kafijas un šokolādes saldējums

Nekas nav labāks par paštaisītu saldējumu (nu vienīgi ja nesacenšas ar labākajiem itāļu saldējumiem). Jo tad zini, kas tajā ir – cik labas olas un piens. Turklāt pievieno tādas garšas, kas tev patīk. Šoreiz – kafija ar šokolādi, klasisks un ļoti aromātisks salikums.

Sastāvdaļas:

  • 800 ml piena
  • 1,5 vaniļas pākstis
  • 160 g baltā cukura
  • 9 olu dzeltenumi
  • 2 ēd.k. šķīstošās kafijas
  • 100 g melnās šokolādes, smakos gabaliņos

Pagatavošana:

  1. Katliņā lej pienu. Pievieno vaniļas pāksti un liec uz mazas uguns sildīties. Visu laiku uzmani, jo, līdzko liekas, ka piens sāks burbuļot, tas no liesmas jāņem nost.
  2. Kamēr sildās piens, puto olu dzeltenumus ar cukuru, lai izveidojas nedaudz gaisīgāka masa. Tā ir laba, kad, paceļot putojamo slotiņu, no tās bļodā notekošā masa veido nelielas, vismaz 3 sekundes paliekošas līnijas.
  3. Olu dzeltenumiem lēnām lej klāt karsto pienu, visu laiku ar putojamo slotiņu olas aktīvi maisot. Ātrā maisīšana ir ļoti svarīga, lai olas nesarautos kunkuļos no strauji pievienotā karstuma.
  4. Kad viss piens iemaisīts, tad masu lej atpakaļ katlā. Katlu liec uz mazas liesmas un aktīvi ar koka karoti maisi, līdz mērce ieguvusi tādu konsistenci, ka, apgriežot koka karotes aizmugurējo daļu un pa to novelkot ar pirkstu, paliek ļoti skaidra un tīra līnija. Tas varētu prasīt aptuveni 7-10 minūtes, bet tomēr tas ir jājūt pašam, jo daudz kas atkarīgs no katla un plīts virsmas un liesmas veida (gāze uzkarst ātrāk nekā elektriskā virsma). Galvenais - visu laiku maisīt, lai olas nesarauj kunkuļos.
  5. Kad liekas, ka mērce ir gatava, tad to pārlej tīrā traukā un pievieno šokolādi kopā ar šķīstošo kafiju. Samaisi. Ļauj mirkli pastāvēt un atkal samaisi, jo šokolādei vajadzīgs laiks, lai tā izkustu. Uzliec traukam vāku un ieliec atkal aukstā ūdens peldē, lai pilnībā atdziest.
  6. Kad mērce auksta, liec to saldējuma mašīnā un gatavo pēc ražotāja norādījumiem (saldē apmēram 30 minūtes). Tad pārliec citā traukā ar vāku un to liec saldētavā uz vēl 1-2 h.
  7. Pasniedz vafeļu glāzītēs.

IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 17 Maijā 2011

Skatīts : 1758 reizes

Avots : http://woman.delfi.lv/gimene/virtuve/article.php?id=38537203

Birkas : saldējumu, paštaisītu, olas, kafijas, šokolādi, šokolādes, kafija, saldējumiem, pienu, saldējums

(1 Balss)
"Ziņu Spice" rekomendē
Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Galu galā viss cilvēkiem apnīk, pat tas, kas viņus sākotnēji sajūsminājis.
-- Labrijērs

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 6 Decembrī vēsturē

    Kas ir vissvarīgākais Tavā dzīvē?
    Atbildes: 128

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Tieši jautājumi par attiecībām (1.daļa)

    Es nekad īsti neticu, ka jebkad varēšu atgūt savu vīru. Ar tempļa atkalapvienošanās risinājumu mīlestības burvestība atkal ir atjaunojusi mieru. Priecājos būt jūsu liecību lapā, lai dalītos savā laimē. Sazinieties ar viņu un dalieties savā liecībā. Sazinieties ar viņu, rakstot uz šo e-pastu ((egbedietakuta@gmail.com.)) vai rakstot viņam WhatsApp, zvanot uz šo tālruņa numuru +1(659)2027218

    Komentē    Seoyun Allis
    27 Novembrī 2025, 06:04
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV


    Nekas nav labāks par paštaisītu saldējumu (nu vienīgi ja nesacenšas ar labākajiem itāļu saldējumiem). Jo tad zini, kas tajā ir – cik labas olas un piens. Turklāt pievieno tādas garšas, kas tev patīk. Šoreiz – kafija ar šokolādi, klasisks un ļoti aromātisks salikums.">