2 nelieli cukinī
2 baklažāni
2 paprikas
2 nelieli sīpoli
1 fenhelis
1 galviņa ķiploka
125 g cietā siera
25 g melno olīvju
25 g ciedru riekstu
baziliks
salvija
timiāns
olīveļļa
sāls
pipari
ķiršu etiķis
Pagatavošana:
Baklažānu sagriež gabaliņos, apkaisa ar sāli un atstāj 30 minūtes. Tad radušos sulu nosusina ar papīra salveti.
Cepampannā liek sagrieztus cukinī, papriku, baklažānus, fenheli un sīpolus. Pārkaisa ar timiānu,salviju, sāli, nedaudz uzlej olīveļļu.
Ķiploka daiviņai nogriež galu, apkaisa ar sāli, uzlej olīveļļu un ietin folijā. Dārzeņus un ķiploku cep 230 grādos 40 minūtes.
Mērcei olīveļļu sajauc ar ķiršu etiķi, sāli, sasmalcinātu baziliku un sasmalcinātu cepto ķiploku.
Izceptos dārzeņus pārlej ar mērci, pārkaisa ar rīvētu cieto sieru (var izmantot arī Mozzarella), olīvēm un ciedru riekstiem. Pasniedz ar siltu maizi.