15 Jūnijā, Svētdiena
Sievietēm :

Svētku kliņģeris ar dažādiem pildījumiem

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 16 Jūn 2011 , 17:10

Svētku kliņģeris ar dažādiem pildījumiem

Pēc šīs receptes kliņģeri esmu jau 5 reizes cepusi. Recepte ļoti viegla, mīkla draudzīga, viegli strādāt ar to. Arī kliņģera formu var izveidot, kādu vien vēlas, un tieši tāpat ir ar pildījumu - liekam, kas garšo.

Sastāvdaļas:

1. Sviests vai margarīns 100 g

2. Ola 1 gab paliela

3. Milti 500 g + vēl mīcot ap 1glāze

4. Piens 1 glāze (250ml)

5. Eļļa 50 ml

6. svaigais raugs 50 g

7. Cukurs 1/2 - 1 glāze

8. Rozīnes 150g

9. Viena citrona miziņa

10. Sāls 1/2 tējk.

11.1/2-1 tēj.k kurkuma

12. 1/2 tēj.k kardamons

Pagatavošana:

Raugu ieliek trauciņā, uzberam ap 1 ēd.k cukuru,,pa to laiku uzsildām pienu, siltu - ne karstu. Lejam bļodā pienu, pievienojam cukuru, sāli, olu un izmaisām, tad izmaisām pakusušo raugu līdz viendabīgai masai. Raugu pievienojam pienam, izmaisām. Izsijājam miltus kopā ar kurkumu un kardamonu, iemaisām piena/rauga bļodā.

Izkausējam sviestu/margarīnu, pielejam eļļu un visu šo lejam bļodā un iemīcam. Rozīnes pirms gatavošas aplejam ar verdošu ūdeni, tad tās nokāšam un apviļājam miltos. Rozīnes liekam mīklā. Citronam norīvējam miziņu un liekam mīklā. Visu izmīcam un liekam miltus tik, lai mīkla nelīp pie rokām. Mīklu liekam bļodā,pārklājam ar pārtikas plēvi, tad apsedzam ar dvieli un liekam uzsildītā ap 40 grādiem cepeškrāsnī, kas jau izslēgta. Raudzēju ap 40 minūtēm, tad izmīcu un lieku atpakaļ vēl raudzēties ap 40 minūtēm. Es skatījos, kad mīkla divas reizes palielinajās, tad gatavs.

Uzraudzēto mīklu izņēmu, izveidoju formu, pārsmērēju ar sakultu olu, pāri pārkaisīju drupačas, kas gatavojas sekojoši: Sasmalcināti rieksti, cukurs,milti, sviests, viss aptuveni vienādā daudzumā, sadrupināju drupačās un liku saldētavā, tad, kad sasalušas drupačas, tās var vieglāk pielikt pie kliņģera.

Cepu ap 180 grādos ap 30 minūtēm.

Gatavu, atdzisušu kliņģeri, pārgriezu horizontāli, iesmērēju ar pašas gatavotu rabarberu ievārījumu, tā bagātīgi .

Ievārījumu pagatavot ļoti vienkārši. Katliņā liekam sagrieztus rabarberus, pievienojam cukuru pēc garšas, vāram uz mazas uguns, ik pa laikam apmaisot, ja veidojas putas, tad noņemam. Kad rabarberi jau sākuši šķīst ārā, tad gatavs. Es sablenderēju, bet to var arī nedarīt. Man uz 0,5k g rabarberiem bija 3 ēd.k cukurs. Ievārījums sanāk paskābs, bet man tieši laikā, it sevišķi, ja jāpilda kūkās, kliņģeros, bulciņās.

Un tad vēl iesmērēju vārīto krēmu ar sasmalcinātiem riekstiem, arī tā bagātīgi.

Uz šo mīklas daudzumu būs nepieciešams 2 porcijas vārītā krēma, lūk recepte vienai porcijai:

-160ml piens

- 1 olas

-2 ēd.k cukurs

-2 ēd.k milti

-vaniļas cukurs pēc garšas

-50-100g sviests + 2 ēd.k pūdercukurs,ko var arī aizvietot ar cukuru

Ar putojamo slotiņu samaisam olu ar cukuru un vaniļu, tad pievienojam miltus, kārtīgi izmaisām. Uzsildam pienu, siltu pievienojam olu masai, izmaisām un liekam karsēties ūdens peldē. Nepārtraukti maisot, karsējam, līdz masa sabiezē un ir izveidojies krēms. Atdzisušam krēmam pievienojam iepriekšs saputotu sviestu un apceptus, sasmalcinātus riekstus.

Gatavu kliņģeri pārkaisīju ar pūdercukuru.

Pārlēju ar šokolādes glazūru:

-ap 50g šokolāde

-ap 1 ēd.k sviests

- ap 1 ēd.k saldais krējums

Visu kopā izkausējam, izmaisām, līdz viendabīgai masai un tad liekam maisiņā ar mazu caurumiņu un dekorējam. Šāda glazūra ir šķidra un ātri nesacietē, viegli dekorēt un labi notek, kas dod interesantu skatu.


Šīs ir dzimšanas dienas kliņģeris.
Pildīts ar rabarberu ievārījumu un vārīto krēmu.



Šis ir mīlestības kliņģeris. Pildīts ar pīlādžu,ābolu ievārījumu un vārīto krēmu.



Šis kliņģeris tapa kā ciema kukulis, dodoties ciemos. Pildīts tikai ar vārīto krēmu.



Šis bija Lieldienu kliņģeris, pildīts ar citrona krēmu.


Ļoti gards kliņģeris un nav tik sarežģīti pagatavot ar pašu rokām.


IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 16 Jūnijā 2011

Skatīts : 2997 reizes

Avots : http://www.mammamuntetiem.lv/articles/18351/svetku-klingeris-ar-dazadiem-pildijumiem/

Birkas : milti, pildījumu, kliņģera, pildījumiem, ola, svētku, kliņģeri, mīkla, kliņģeris, piens

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Audzinātājam pašam ir jābūt audzinātam.
-- Markss

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 15 Jūnijā vēsturē

    Kam šobrīd visvairāk būtu nepieciešama sociālā palīdzība?
    Atbildes: 55

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Pedavaju kreditu

    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..

    Komentē    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..
    15 Jūnijā 2023, 11:41
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV