16 Jūnijā, Pirmdiena
Sievietēm :

Kabaču uzvaras gājiens

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 4 Aug 2011 , 20:35

Kabaču uzvaras gājiens

Latvijā ir sācies kabaču laiks, un tas ir jāizmanto! No Vidusjūras nākušais dārzenis satur C un B grupas vitamīnus, polisaharīdus un olbaltumvielas, zemās kalorāžas dēļ to droši var lietot arī tie, kas uztraucas par slaido līniju. Kabači izvada no organisma lieko ūdeni, palīdz sagremot un izmantot barību. Tie arī sekmē holesterīna izvadīšanu, veicina tūskas samazināšanos, atindē organismu un likvidē neorganiskās skābes. Par vērtīgākajiem uzskatāmi mazie, vēl nepāraugušie kabacīši, kas satur vairāk vitamīnu, bet šķiedrvielu uzņemšanai der arī lielie.

Jaunos kabačus ieteicams ēst ar visu mizu. Neitrālās garšas dēļ kabačus var pievienot dažādiem ēdieniem, sautējumiem, zupām, pat kotletēm, bet vislielākā vērtība būs svaigi apēstajiem. Tos var pievienot jebkuriem dārzeņu salātiem. Ēdami ir arī kabaču ziedi, kurus var likt pie salātiem, pildīt, cept vai lietot tējā. Klasiski ēdieni ir pildīti kabači un kabaču ikri. Pilnīgi nogatavojušos kabačus ziemā var glabāt tāpat kā ķirbjus, savārītus dažādās vīriešu zaptēs vai marinētus.

Kabaču pankūkas

Vajadzēs: kabaci, olas, mannu, sieru, ķiplokus, zaļumus, sāli, piparus, eļļu cepšanai.
Kā pagatavot: kabaci sarīvē uz rupjās rīves, apber ar sāli un noliek, lai atsulojas. Pēc laika nolej sulu. Kabača biezumus sajauc ar olām, rīvētu sieru un mannu, lai veidojas viendabīga masa. Garšai pievieno saspiestu ķiploku, zaļumus un maltus piparus. Pannā uzkarsē eļļu un cep pankūciņas zeltaini brūnas. Pasniedz ar skābo krējumu.

Kabaču salāti

Vajadzēs: 200 g kabaču, 5 tomātus, 50 g diļļu, pētersīļus, lokus, mērci.
Kā pagatavot: kabaci sarīvē skaidiņās, pievieno sīki sagrieztus tomātus, dilles, pētersīļus un lokus. Pārlej ar eļļas vai krējuma mērci. Mērcei var izmantot ar citrona sulu sajauktu eļļu. Var sajaukt ar zaļumiem krējumu vai naturālo jogurtu.

Kartupeļu, gaileņu un kabaču sacepums

Vajadzēs: 3 lielus kartupeļus, gailenes, pusi no vidēji liela kabača, saldo krējumu, 200 g siera, 1 olu, nedaudz miltu, majonēzi.
Kā pagatavot: sarīvē sieru, pievieno sakultu olu, majonēzi un mazliet miltus, samaisa. Kabaci un kartupeļus nomizo, sagriež plānās šķēlītēs. Sēnes sasmalcina. Pīlē vai citā cepšanai cepeškrāsnī paredzētā traukā kārto kartupeļus un kabačus. Pa vidu pieliek nedaudz sarīvēta siera. Pārlej saldo krējumu, kas sajaukts ar garšvielām. Virsējā kārtā uzliek sasmalcinātas gailenes un pa virsu izklāj siera masu. Cep apmēram 30 min.


IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 04 Augustā 2011

Skatīts : 2243 reizes

Avots : http://woman.delfi.lv/gimene/virtuve/kabacu-uzvaras-gajiens.d?id=39938323

Birkas : ēdieniem, vitamīnus, kabačus, organismu, dārzenis, kabači, holesterīna, olbaltumvielas, kabacīši, kabaču

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Slēpjot savus trūkumus - labāks nekļūsi: mūsu autoritāte iegūst no tās nožēlas ar kādu mēs tajos atzīstamies.
-- Lihtenbergs

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 16 Jūnijā vēsturē

    Uz kā gatavojat ēst savās mājās?
    Atbildes: 77

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Pedavaju kreditu

    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..

    Komentē    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..
    15 Jūnijā 2023, 11:41
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV


    Latvijā ir sācies kabaču laiks, un tas ir jāizmanto! No Vidusjūras nākušais dārzenis satur C un B grupas vitamīnus, polisaharīdus un olbaltumvielas, zemās kalorāžas dēļ to droši var lietot arī tie, kas uztraucas par slaido līniju. Kabači izvada no organisma lieko ūdeni, palīdz sagremot un izmantot barību. Tie arī sekmē holesterīna izvadīšanu, veicina tūskas samazināšanos, atindē organismu un likvidē neorganiskās skābes. Par vērtīgākajiem uzskatāmi mazie, vēl nepāraugušie kabacīši, kas satur vairāk vitamīnu, bet šķiedrvielu uzņemšanai der arī lielie.">