Sastāvdaļas
- Mīklai:
- 200-250 g rupjo rudzu vai kviešu miltu
- 100 ml ūdens
- 2 ēd.k. cūku tauku vai margarīna
- tējkarote cukura
- ola
- sāls
- Kartupeļu pildījumam:
- 150 g kartupeļu
- 2 ēd.k. piena
- ēd.k. sviesta
- sāls
- Burkānu pildījumam:
- 250 g burkānu
- 3 ēd.k. medus
- ēd.k. skāba krējuma
- ola
- ēd.k. kviešu miltu
- sāls
Pagatavošana:
Rudzu miltus izsijā uz galda virsmas, vidū izveido bedrīti, tajā saplucija taukus vai margarīnu, pievieno olu, siltu ūdeni, kurā izšķīdināts cukurs un sāls.Samīca stingru un labi veltnējamu mīklu.
Mīklu izveltnē 2-3mm biezā plāksnē, ar glāzi izspiež apļus, katram uzloka 1-1,5 cm augstu maliņu un saliek pannā. katrā mīklas aplī liek pildījuma masu. Cep 10-15 min 200 grādu temperatūrā, līdz virspuse apcepusies zeltaina, bet mīkla sausa un kraukšķīga. Kartupeļu pildījumam nomizotus kartupeļus novāra sālsūdenī, nolej, izberž caur sietu, pievieno uzvārītu pienu, sviestu un samaisa.
Pildījumam burkānus novāra ar mizu, nomizo, izberž caur sietu. Biezenim pievieno sāli, medu, olu, skābo krējumu, miltus un visu samaisa.