7 Decembrī , Trešdiena
Sievietēm :

Plūmju un bumbieru ievārījums ar garšvielām

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 24 Aug 2011 , 21:18

Plūmju un bumbieru ievārījums ar garšvielām

Maigs, samtains un salds ievārījums. Nav tik salds, jo izmantots ievārījuma cukurs. Saderēs gan ar pankūkām, gan maizes izstrādājumiem, putrām un pat sacepot gardu, vienkāršu smilšu kūku, kurai pildījumā ir ievārījums. Labi ēst Ziemassvētku sezonā, jo svētkus simbolizē kanēlis un smaržīgie pipari.

Sastāvdaļas:

  • 500 g atkaulotu plūmju, puses
  • 500 g nomizotu un notīrītu bumbieru, kubiņi 
  • 300 g gaišā muskavado cukura
  • 200 g „Dansukker ievārījuma cukura 1+3"
  • 2 kanēļa standziņas
  • 3 ēd.k. citrona sulas
  • 6 smaržīgie pipari

Rezultāts:

5 x 250 ml

Pagatavošana:

  1. Katlā liec plūmes, bumbierus, abus cukurus, citrona sulu, piparus un kanēļa standziņas. Uz nelielas liesmas vāri, kamēr cukurs izkūst. Tad palielini liesmu līdz lielai un vāri, ik pa laikam apmaisot, 10 minūtes.
  2. Pildi karstu ievārījumu karstās burkās un tās aizvāko. Atdzesē līdz istabas temperatūrai un tad liec vēsā vietā.

Pirms sāc vārīt ievārījumu, izmazgā burkas un vāciņus un liec burkas sterilizēt. Sakarsē krāsni 150 grādus karstu un liec iekšā burkas uz 15 minūtēm. Kad tuvojas želejas vārīšanās beigu laiks, katliņā uzvāri ūdeni un kādas 3 minūtes vāri arī burku vāciņus. Ja ievārījums vārās ilgāk nekā nepieciešamais sterilizācijas periods krāsnī, tad izslēdz krāsni un atstāj burkas krāsnī.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv


IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 24 Augustā 2011

Skatīts : 2322 reizes

Avots : http://woman.delfi.lv/gimene/virtuve/plumju-un-bumbieru-ievarijums-ar-garsvielam.d?id=40245121

Birkas : ievārījums, cukurs, plūmju, bumbierus, cukura, garšvielām, bumbieru, plūmes, kanēlis, kanēļa

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Katrā aicinājumā ir kaut kas no likteņa.
-- Hadamers

"Jo vairāk krievu jaunkareivju nosals tranšejās, jo būs mazāk izvarotu un nogalinātu ukraiņu"

  • Visi aktuālie video
  • 7 Decembrī vēsturē

    Vai jūs atbalstītu tautas vēlētu prezidentu?
    Atbildes: 60

    „Nu, nemīl tevi šeit neviens, saproti, nemīl!” – atceros bērnu dienu ķīviņu, kad mums, sētas bērniem, vajadzēja „atšūt” vienu kaimiņsētas puišeli, kurš runāja tikai krieviski, postīja mūsu „štābiņu”, regulāri zaga pīrādziņus un spārdīja kaķus. „Ņičevo, poļubiķe,” (nekas, iemīlēsit – krievu val.) – viņš augstprātīgi teica. Nesanāca – neiemīlējām. Tagad ar TV kanālu „Doždj” ir kaut kā līdzīgi: nu, nemīl jūs šeit neviens, saprotiet, nemīl! Iespējams, kāds tomēr mīl, bet tas ir mazākums. Un tas nav svarīgi. Galvenais – nebāzieties mums virsū ar savu dižpārākuma apziņu, nemāciet mūs dzīvot un nemēģiniet būt par spundi visām savām lielkrievu mucām, kuras te esat ievēluši. Brauciet prom. Mēs jums pat kādu savu pīrādziņu ceļam iedosim.

    06 Decembrī 2022
    Elita Veidemane

    Hercoga Jēkaba iekšzemes ūdensceļu plāns

    Paldies par aizrādījumu - kļūme izlabota !

    Komentē    Admin
    28 Janvārī 2014, 18:31
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV


    Maigs, samtains un salds ievārījums. Nav tik salds, jo izmantots ievārījuma cukurs. Saderēs gan ar pankūkām, gan maizes izstrādājumiem, putrām un pat sacepot gardu, vienkāršu smilšu kūku, kurai pildījumā ir ievārījums. Labi ēst Ziemassvētku sezonā, jo svētkus simbolizē kanēlis un smaržīgie pipari.">