14 Jūnijā, Sestdiena
Sievietēm :

Plūmju un bumbieru ievārījums ar garšvielām

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 24 Aug 2011 , 21:18

Plūmju un bumbieru ievārījums ar garšvielām

Maigs, samtains un salds ievārījums. Nav tik salds, jo izmantots ievārījuma cukurs. Saderēs gan ar pankūkām, gan maizes izstrādājumiem, putrām un pat sacepot gardu, vienkāršu smilšu kūku, kurai pildījumā ir ievārījums. Labi ēst Ziemassvētku sezonā, jo svētkus simbolizē kanēlis un smaržīgie pipari.

Sastāvdaļas:

  • 500 g atkaulotu plūmju, puses
  • 500 g nomizotu un notīrītu bumbieru, kubiņi 
  • 300 g gaišā muskavado cukura
  • 200 g „Dansukker ievārījuma cukura 1+3"
  • 2 kanēļa standziņas
  • 3 ēd.k. citrona sulas
  • 6 smaržīgie pipari

Rezultāts:

5 x 250 ml

Pagatavošana:

  1. Katlā liec plūmes, bumbierus, abus cukurus, citrona sulu, piparus un kanēļa standziņas. Uz nelielas liesmas vāri, kamēr cukurs izkūst. Tad palielini liesmu līdz lielai un vāri, ik pa laikam apmaisot, 10 minūtes.
  2. Pildi karstu ievārījumu karstās burkās un tās aizvāko. Atdzesē līdz istabas temperatūrai un tad liec vēsā vietā.

Pirms sāc vārīt ievārījumu, izmazgā burkas un vāciņus un liec burkas sterilizēt. Sakarsē krāsni 150 grādus karstu un liec iekšā burkas uz 15 minūtēm. Kad tuvojas želejas vārīšanās beigu laiks, katliņā uzvāri ūdeni un kādas 3 minūtes vāri arī burku vāciņus. Ja ievārījums vārās ilgāk nekā nepieciešamais sterilizācijas periods krāsnī, tad izslēdz krāsni un atstāj burkas krāsnī.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv


IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 24 Augustā 2011

Skatīts : 2561 reizi

Avots : http://woman.delfi.lv/gimene/virtuve/plumju-un-bumbieru-ievarijums-ar-garsvielam.d?id=40245121

Birkas : ievārījums, cukurs, plūmju, bumbierus, cukura, garšvielām, bumbieru, plūmes, kanēlis, kanēļa

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
  • Notikusi sacīkste starp 'MINI' un 'Porsche'

  • Pirmo reizi ierakstīta Saules mūzika

  • Smaržīgi, ēteriski un veselīgi garšaugi

Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Mums jātiek atstumtiem līdz galējībai, lai saprastu mūsu pretenciozā Es niecību un bezspēcību.
-- Mauriņa

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 14 Jūnijā vēsturē

    Kas ir vissvarīgākais Tavā dzīvē?
    Atbildes: 128

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Pedavaju kreditu

    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..

    Komentē    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..
    15 Jūnijā 2023, 11:41
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV


    Maigs, samtains un salds ievārījums. Nav tik salds, jo izmantots ievārījuma cukurs. Saderēs gan ar pankūkām, gan maizes izstrādājumiem, putrām un pat sacepot gardu, vienkāršu smilšu kūku, kurai pildījumā ir ievārījums. Labi ēst Ziemassvētku sezonā, jo svētkus simbolizē kanēlis un smaržīgie pipari.">