1 Decembrī , Pirmdiena
Sievietēm :

Rupjmaizes un plūmju kārtas ar maskarpones krēmu

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 16 Aug 2011 , 18:29

Rupjmaizes un plūmju kārtas ar maskarpones krēmu

Šos mazos desertiņus man negribētos saukt par kārtojumiem, bet gan kārtās veidotiem desertiem. Vislabāk, gatavo tos atsevišķos mazos trauciņos, jo tā būs skaistāk un praktiskāk. Ziemā izmanto saldētas plūmes, vasarā – svaigas. Plūmes lieliski der, jo ar savu skābumu neitralizē maskarpones krēma saldumu un maizes rūgtenumu. Un, lai gan liekas, ka glāzīte, kurā gatavo, ir maziņa, ar to pilnībā pietiek.

Sastāvdaļas:  

  • 350 g saldētu plūmju
  • 1 ēd.k. brūnā vai baltā cukura
  • 50 g rupjmaizes rīvmaizes
  • 100 g maskarpones siera
  • 40 g baltā cukura
  • 90 ml salda krējuma

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē krāsni 200 grādus karstu. Uz pannas izber rīvmaizi un liec grauzdēties. Rūpīgi pieskati, jo tā ļoti ātri var piedegt. Izņem no krāsns, pārber šķīvī un atdzesē.
  2. Pēc tam cepeškrāsns pannā izkārto plūmju pusītes ar griezuma vietu uz augšu. Pārber ar cukuru un liec krāsnī vidējā nodalījumā cepties kādas 15-20 minūtes, līdz tās mīkstas un ir nedaudz iztecējusi sula. Ņem pannu ārā no krāsns un atdzesē. Sulu, kas izveidojusies pannā, ielej glāzītē, atšķaidi ar nedaudz ūdens (lai kopā sanāktu 130 ml sulas) - to izmantosi, lai aplaistītu rīvmaizi.
  3. Kad rīvmaize un plūmes atdzisušas, sāc veidot deserta kārtas. Pirmo kārtu liec ar rīvmaizi. To pārlej ar plūmju sulu tā, lai veidojas mitra, bet ne šķidra masa. Pa virsu kārto plūmes. Tad uzber vēl vienu kārtu ar rīvmaizi, pārlej ar sulu un liec vēl plūmes. Ja paliek vēl rīvmaize, tad uzber vēl vienu kārtu. Noliec trauku vai trauciņus malā.
  4. Bļodā liec sieru un cukuru un puto, līdz masa ir vijīga, tad, turpinot putošanu, pielej saldu krējumu un puto tikai tik ilgi, līdz ar karoti paņemts krēms ir stingrs, bet gaisīgi viegls, apmēram 1 minūti.
  5. Uz kārtojuma liec maskarpones krēmu un, ja vēlies, rotā ar pavisam maz pāri palikušas rīvmaizes.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv


IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 16 Augustā 2011

Skatīts : 2558 reizes

Avots : http://woman.delfi.lv/gimene/virtuve/rupjmaizes-un-plumju-kartas-ar-maskarpones-kremu.d?id=40129827

Birkas : krēmu, plūmju, krējuma, krēma, desertiem, plūmes, rupjmaizes, siera, maizes, maskarpones

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
  • Video: Positivus festivāls jau šonedēļ

  • Miris slavenais krievu dzejnieks Andrejs Vozņesenskis

  • Zeķes un zeķturi atgriežas

Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Jūs dūšīgi lamājat kristīgo ticību, un tās vergu tikumi un morāle ir jums visiem dziļi asinīs, bet jūs gribat to noliegt un krāpjat citus un paši sevi, dēvējat sevi par altruistiem. Un tomēr altruists nav nekas cits kā filozofējoša āksta drānās iebāzts kristietis. Jūs ceļat savos plecos tādu pašu vainas apziņas un respekta nospiedošo pienākumu nastu kā kristietis, tikai bezkristīgā mierinājuma garā nabago bezapziņas ticībā. Jums vajag justies nožēlojamāk nekā parasti cilvēki jūtas. Jūs apspiestajiem nevarat īsti palīdzēt, un, ja jūs tomēr esat palīdzējuši, tad esat melojuši paši sev. Tad jūs esat bijuši egoisti un glābjamos padarījuši par egoistiem. Ko tad citādi lai nozīmētu jūsu mācība par naidu uz laiku? Nesprediķojiet kautrīgu mīlestību, bet gan patmīlu.
-- Rainis

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 1 Decembrī vēsturē

    Uz kā gatavojat ēst savās mājās?
    Atbildes: 77

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Tieši jautājumi par attiecībām (1.daļa)

    Es nekad īsti neticu, ka jebkad varēšu atgūt savu vīru. Ar tempļa atkalapvienošanās risinājumu mīlestības burvestība atkal ir atjaunojusi mieru. Priecājos būt jūsu liecību lapā, lai dalītos savā laimē. Sazinieties ar viņu un dalieties savā liecībā. Sazinieties ar viņu, rakstot uz šo e-pastu ((egbedietakuta@gmail.com.)) vai rakstot viņam WhatsApp, zvanot uz šo tālruņa numuru +1(659)2027218

    Komentē    Seoyun Allis
    27 Novembrī 2025, 06:04
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV


    Šos mazos desertiņus man negribētos saukt par kārtojumiem, bet gan kārtās veidotiem desertiem. Vislabāk, gatavo tos atsevišķos mazos trauciņos, jo tā būs skaistāk un praktiskāk. Ziemā izmanto saldētas plūmes, vasarā – svaigas. Plūmes lieliski der, jo ar savu skābumu neitralizē maskarpones krēma saldumu un maizes rūgtenumu. Un, lai gan liekas, ka glāzīte, kurā gatavo, ir maziņa, ar to pilnībā pietiek.">