19 Aprīlī, Piektdiena
Sievietēm :

Rupjmaizes un plūmju kārtas ar maskarpones krēmu

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 16 Aug 2011 , 18:29

Rupjmaizes un plūmju kārtas ar maskarpones krēmu

Šos mazos desertiņus man negribētos saukt par kārtojumiem, bet gan kārtās veidotiem desertiem. Vislabāk, gatavo tos atsevišķos mazos trauciņos, jo tā būs skaistāk un praktiskāk. Ziemā izmanto saldētas plūmes, vasarā – svaigas. Plūmes lieliski der, jo ar savu skābumu neitralizē maskarpones krēma saldumu un maizes rūgtenumu. Un, lai gan liekas, ka glāzīte, kurā gatavo, ir maziņa, ar to pilnībā pietiek.

Sastāvdaļas:  

  • 350 g saldētu plūmju
  • 1 ēd.k. brūnā vai baltā cukura
  • 50 g rupjmaizes rīvmaizes
  • 100 g maskarpones siera
  • 40 g baltā cukura
  • 90 ml salda krējuma

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē krāsni 200 grādus karstu. Uz pannas izber rīvmaizi un liec grauzdēties. Rūpīgi pieskati, jo tā ļoti ātri var piedegt. Izņem no krāsns, pārber šķīvī un atdzesē.
  2. Pēc tam cepeškrāsns pannā izkārto plūmju pusītes ar griezuma vietu uz augšu. Pārber ar cukuru un liec krāsnī vidējā nodalījumā cepties kādas 15-20 minūtes, līdz tās mīkstas un ir nedaudz iztecējusi sula. Ņem pannu ārā no krāsns un atdzesē. Sulu, kas izveidojusies pannā, ielej glāzītē, atšķaidi ar nedaudz ūdens (lai kopā sanāktu 130 ml sulas) - to izmantosi, lai aplaistītu rīvmaizi.
  3. Kad rīvmaize un plūmes atdzisušas, sāc veidot deserta kārtas. Pirmo kārtu liec ar rīvmaizi. To pārlej ar plūmju sulu tā, lai veidojas mitra, bet ne šķidra masa. Pa virsu kārto plūmes. Tad uzber vēl vienu kārtu ar rīvmaizi, pārlej ar sulu un liec vēl plūmes. Ja paliek vēl rīvmaize, tad uzber vēl vienu kārtu. Noliec trauku vai trauciņus malā.
  4. Bļodā liec sieru un cukuru un puto, līdz masa ir vijīga, tad, turpinot putošanu, pielej saldu krējumu un puto tikai tik ilgi, līdz ar karoti paņemts krēms ir stingrs, bet gaisīgi viegls, apmēram 1 minūti.
  5. Uz kārtojuma liec maskarpones krēmu un, ja vēlies, rotā ar pavisam maz pāri palikušas rīvmaizes.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv


IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 16 Augustā 2011

Skatīts : 2413 reizes

Avots : http://woman.delfi.lv/gimene/virtuve/rupjmaizes-un-plumju-kartas-ar-maskarpones-kremu.d?id=40129827

Birkas : krēmu, plūmju, krējuma, krēma, desertiem, plūmes, rupjmaizes, siera, maizes, maskarpones

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Mēs pieejam ar dažādām mērauklām tam apvainojumam, kuru veltām citam, un tam, no kura ciešam paši.
-- Ēzops

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 19 Aprīlī vēsturē

    Uz kā gatavojat ēst savās mājās?
    Atbildes: 76

    „Lai karš beigtos, Krievijai tas jāzaudē,” Davosas forumā teicis Vācijas kanclers Olafs Šolcs, „tāpēc mēs piegādāsim Ukrainai bruņojumu ciešā komunikācijā ar mūsu partneriem.” Šķiet, viens no cerīgākajiem paziņojumiem. Šodien Vācijā acīmredzot tiks apstiprināts jauns aizsardzības ministrs – Boriss Pistoriuss, kuru vieni dēvē par klasisko vācu sociāldemokrātu raudzes politiķi, citi raugās uz viņu ar piesardzību, tomēr atzīst, ka diez vai ministrs pieņems lēmumus, kas nebūs saskaņoti ar Šolca politisko pozīciju. Ja Šolca pozīcija ir tāda, kādu viņš parādīja Davosā, tad nacistiskās Krievijas noorganizētā šausmu nakts varētu iet uz rīta pusi.

    19 Janvārī 2023
    Elita Veidemane

    Eiduka prestižajā 'Tour de Ski' sasniedz karjeras labāko rezultātu slēpojumā klasiskajā stilā

    Наша команда искусных исполнителей приготовлена выдвинуть вам передовые системы утепления, которые не только гарантируют долговечную протекцию от холодильности, но и подарят вашему жилищу стильный вид.
    Мы эксплуатируем с современными строительными материалами, заверяя постоянный срок службы службы и превосходные решения. Изоляция наружных стен – это не только сокращение расходов на подогреве, но и ухаживание о окружающей природе. Экологичные инновации, каковые мы внедряем, способствуют не только личному, но и поддержанию природных ресурсов.
    Самое основное: <a href=https://ppu-prof.ru/>Утепление фасада дома снаружи цена</a> у нас стартует всего от 1250 рублей за м²! Это доступное решение, которое превратит ваш домик в истинный приятный корнер с минимальными затратами.
    Наши достижения – это не только изоляция, это образование пространства, в где каждый член символизирует ваш личный образ действия. Мы берем во внимание все твои потребности, чтобы преобразить ваш дом еще более дружелюбным и привлекательным.
    Подробнее на <a href=https://ppu-prof.ru/>ppu-prof.ru</a>
    Не откладывайте заботу о своем квартире на потом! Обращайтесь к экспертам, и мы сделаем ваш обиталище не только теплым, но и стильным. Заинтересовались? Подробнее о наших работах вы можете узнать на нашем сайте. Добро пожаловать в мир гармонии и стандартов.

    Komentē    ppu-prof_ea
    18 Janvārī 2024, 11:58
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV


    Šos mazos desertiņus man negribētos saukt par kārtojumiem, bet gan kārtās veidotiem desertiem. Vislabāk, gatavo tos atsevišķos mazos trauciņos, jo tā būs skaistāk un praktiskāk. Ziemā izmanto saldētas plūmes, vasarā – svaigas. Plūmes lieliski der, jo ar savu skābumu neitralizē maskarpones krēma saldumu un maizes rūgtenumu. Un, lai gan liekas, ka glāzīte, kurā gatavo, ir maziņa, ar to pilnībā pietiek.">