Sastāvdaļas:
- 350 g saldētu plūmju
- 1 ēd.k. brūnā vai baltā cukura
- 50 g rupjmaizes rīvmaizes
- 100 g maskarpones siera
- 40 g baltā cukura
- 90 ml salda krējuma
Pagatavošana:
- Uzkarsē krāsni 200 grādus karstu. Uz pannas izber rīvmaizi un liec grauzdēties. Rūpīgi pieskati, jo tā ļoti ātri var piedegt. Izņem no krāsns, pārber šķīvī un atdzesē.
- Pēc tam cepeškrāsns pannā izkārto plūmju pusītes ar griezuma vietu uz augšu. Pārber ar cukuru un liec krāsnī vidējā nodalījumā cepties kādas 15-20 minūtes, līdz tās mīkstas un ir nedaudz iztecējusi sula. Ņem pannu ārā no krāsns un atdzesē. Sulu, kas izveidojusies pannā, ielej glāzītē, atšķaidi ar nedaudz ūdens (lai kopā sanāktu 130 ml sulas) - to izmantosi, lai aplaistītu rīvmaizi.
- Kad rīvmaize un plūmes atdzisušas, sāc veidot deserta kārtas. Pirmo kārtu liec ar rīvmaizi. To pārlej ar plūmju sulu tā, lai veidojas mitra, bet ne šķidra masa. Pa virsu kārto plūmes. Tad uzber vēl vienu kārtu ar rīvmaizi, pārlej ar sulu un liec vēl plūmes. Ja paliek vēl rīvmaize, tad uzber vēl vienu kārtu. Noliec trauku vai trauciņus malā.
- Bļodā liec sieru un cukuru un puto, līdz masa ir vijīga, tad, turpinot putošanu, pielej saldu krējumu un puto tikai tik ilgi, līdz ar karoti paņemts krēms ir stingrs, bet gaisīgi viegls, apmēram 1 minūti.
- Uz kārtojuma liec maskarpones krēmu un, ja vēlies, rotā ar pavisam maz pāri palikušas rīvmaizes.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv