15 Jūnijā, Svētdiena
Sievietēm :

Rupjmaizes un plūmju kārtas ar maskarpones krēmu

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 16 Aug 2011 , 18:29

Rupjmaizes un plūmju kārtas ar maskarpones krēmu

Šos mazos desertiņus man negribētos saukt par kārtojumiem, bet gan kārtās veidotiem desertiem. Vislabāk, gatavo tos atsevišķos mazos trauciņos, jo tā būs skaistāk un praktiskāk. Ziemā izmanto saldētas plūmes, vasarā – svaigas. Plūmes lieliski der, jo ar savu skābumu neitralizē maskarpones krēma saldumu un maizes rūgtenumu. Un, lai gan liekas, ka glāzīte, kurā gatavo, ir maziņa, ar to pilnībā pietiek.

Sastāvdaļas:  

  • 350 g saldētu plūmju
  • 1 ēd.k. brūnā vai baltā cukura
  • 50 g rupjmaizes rīvmaizes
  • 100 g maskarpones siera
  • 40 g baltā cukura
  • 90 ml salda krējuma

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē krāsni 200 grādus karstu. Uz pannas izber rīvmaizi un liec grauzdēties. Rūpīgi pieskati, jo tā ļoti ātri var piedegt. Izņem no krāsns, pārber šķīvī un atdzesē.
  2. Pēc tam cepeškrāsns pannā izkārto plūmju pusītes ar griezuma vietu uz augšu. Pārber ar cukuru un liec krāsnī vidējā nodalījumā cepties kādas 15-20 minūtes, līdz tās mīkstas un ir nedaudz iztecējusi sula. Ņem pannu ārā no krāsns un atdzesē. Sulu, kas izveidojusies pannā, ielej glāzītē, atšķaidi ar nedaudz ūdens (lai kopā sanāktu 130 ml sulas) - to izmantosi, lai aplaistītu rīvmaizi.
  3. Kad rīvmaize un plūmes atdzisušas, sāc veidot deserta kārtas. Pirmo kārtu liec ar rīvmaizi. To pārlej ar plūmju sulu tā, lai veidojas mitra, bet ne šķidra masa. Pa virsu kārto plūmes. Tad uzber vēl vienu kārtu ar rīvmaizi, pārlej ar sulu un liec vēl plūmes. Ja paliek vēl rīvmaize, tad uzber vēl vienu kārtu. Noliec trauku vai trauciņus malā.
  4. Bļodā liec sieru un cukuru un puto, līdz masa ir vijīga, tad, turpinot putošanu, pielej saldu krējumu un puto tikai tik ilgi, līdz ar karoti paņemts krēms ir stingrs, bet gaisīgi viegls, apmēram 1 minūti.
  5. Uz kārtojuma liec maskarpones krēmu un, ja vēlies, rotā ar pavisam maz pāri palikušas rīvmaizes.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv


IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 16 Augustā 2011

Skatīts : 2519 reizes

Avots : http://woman.delfi.lv/gimene/virtuve/rupjmaizes-un-plumju-kartas-ar-maskarpones-kremu.d?id=40129827

Birkas : krēmu, plūmju, krējuma, krēma, desertiem, plūmes, rupjmaizes, siera, maizes, maskarpones

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
  • Kas notiek tavā mutē jeb Interesanti par zobiem

  • Latvijas iedzīvotāji var palikt bez aptiekām

  • Hosa nākamajā sezonā spēlēs 'Ak Bars'

Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Daba tā ir iekārtojusi, ka nodarītie apvainojumi ilgāk turas atmiņā nekā labie darbi. Labais piemirstas, bet sliktais spītīgi par sevi atgādina.
-- Seneka

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 15 Jūnijā vēsturē

    Vai Jums ir problēmas ar kredītsaistībām?
    Atbildes: 42

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Pedavaju kreditu

    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..

    Komentē    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..
    15 Jūnijā 2023, 11:41
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV


    Šos mazos desertiņus man negribētos saukt par kārtojumiem, bet gan kārtās veidotiem desertiem. Vislabāk, gatavo tos atsevišķos mazos trauciņos, jo tā būs skaistāk un praktiskāk. Ziemā izmanto saldētas plūmes, vasarā – svaigas. Plūmes lieliski der, jo ar savu skābumu neitralizē maskarpones krēma saldumu un maizes rūgtenumu. Un, lai gan liekas, ka glāzīte, kurā gatavo, ir maziņa, ar to pilnībā pietiek.">