22 Novembrī, Piektdiena
Sievietēm :

Ungāru gulašzupa

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 16 Dec 2013 , 18:52

Ungāru gulašzupa

Rudenī vienu dienu paviesojāmies Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā un, protams, ēdām gulašzupu. Tā bija garšīga un sildoša, tāpēc izlēmu pamēģināt to savārīt mājās.

Manuprāt, bez klimpiņām mierīgi var iztikt, tāpēc izmantoju recepti bez tām. Zupa sanāca brīnišķīga, un man gribētos teikt, ka pat labāka kā Budapeštas restorānā. Protams, nevar noliegt, ka zupas pagatavošana ir visai laikietilpīga, bet tā jau ir ar lielāko daļu zupu.

Recepte
- kilograms liellopa šķiņķa
- pāris ēdamkarotes miltu
- eļļa cepšanai
- divi vidēji sīpoli
- četri vidēji burkāni
- sarkanā paprika
- piecas ķiploka daiviņas
- četras ēdamkarotes paprikas pulvera
- divas ēdamkarotes ķimeņu
- četras ēdamkarotes tomātu pastas
- trīs lauru lapas
- divi litri liellopa buljona
- četri kartupeļi
- sāls un melnie pipari

Sāk ar dārzeņu kapāšanu. Sagriež sīpolus un paraud.

Klāt liek caur ķiplokspiedi izspiestus ķiplokus.

Burkānus nomizo un sašķēlē.

Paprikai izgriež sēklotni un sagriež palielos gabalos.

Tagad ķeras klāt pie gaļas – liellopa šķiņķi sagriež gabaliņos (man bija jau veikalā nopirkti sagriezta liellopa gabaliņi). Liek palielā bļodā, apkaisa ar miltiem, tējkaroti sāls un piparu. Bļodu pakrata, lai gaļas gabaliņi aplīp ar miltu maisījumu.


Foto: kalnina.com

Sakarsē pannu un eļļā apcep liellopa gabaliņus. Cep vairākos piegājienos, lai gaļa pannā būtu vienā kārtā un apceptos no visām pusēm. Sacepto gaļu liek katlā, kur vārīs zupu.

Pannu izmazgā, atkal liek uz plīts, sakarsē eļļu un apcep sīpolus, ķiplokus, burkānus un papriku. Cītīgi maisot cep kādas 10 minūtes, kamēr dārzeņi kļūst mīkstāki.

Saceptos dārzeņus liek katlā pie gaļas. Pievieno piestā drusku saberztas ķimenes, paprikas pulveri, tomātu pastu, lauru lapas un buljonu (es izmantoju bioloģiskos liellopa buljona kubiciņus). Labi izmaisa un uz vidējas uguns vāra kādu pusotru stundu, kamēr gaļa kļūst mīksta.


Foto: kalnina.com

Tad pievieno nomizotus un gabaliņos sagrieztus kartupeļus. Vāra vēl kādu pusstundu. Beigās nogaršo un, ja gribas, pievieno sāli un piparus.

Pasniedz, kā nu gribas – tāpat vai ar krējumu un pētersīļiem.



IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 16 Decembrī 2013

Skatīts : 1362 reizes

Avots : http://www.tvnet.lv/sievietem/receptes/490364-ungaru_gulaszupa

Birkas : garšīga, gulašzupu, Ungārijas, recepte

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
  • LMT un "Tele2" līdzīgi rādītāji klientu skaita ziņā

  • Igaunija vēlas Latvijai atdot lielgabalus

  • Par iekārojamāko līgavu Latvijā uzskata Znaroka meitu

Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Sadumpojies ateisms (absolūtais ateisms) Dieva vietā liek vēsturi un maina dumpīgumu pret absolūto paklausību. Pienākums un morāle viņam nav nekas cits, kā pilnīga pakļaušanās un pilnīga sevis upurēšana nepiesātināmās tapšanas svētumam.
-- Kamī

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 22 Novembrī vēsturē

    Kam šobrīd visvairāk būtu nepieciešama sociālā palīdzība?
    Atbildes: 55

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Eiduka prestižajā 'Tour de Ski' sasniedz karjeras labāko rezultātu slēpojumā klasiskajā stilā

    Наша команда искусных исполнителей приготовлена выдвинуть вам передовые системы утепления, которые не только гарантируют долговечную протекцию от холодильности, но и подарят вашему жилищу стильный вид.
    Мы эксплуатируем с современными строительными материалами, заверяя постоянный срок службы службы и превосходные решения. Изоляция наружных стен – это не только сокращение расходов на подогреве, но и ухаживание о окружающей природе. Экологичные инновации, каковые мы внедряем, способствуют не только личному, но и поддержанию природных ресурсов.
    Самое основное: <a href=https://ppu-prof.ru/>Утепление фасада дома снаружи цена</a> у нас стартует всего от 1250 рублей за м²! Это доступное решение, которое превратит ваш домик в истинный приятный корнер с минимальными затратами.
    Наши достижения – это не только изоляция, это образование пространства, в где каждый член символизирует ваш личный образ действия. Мы берем во внимание все твои потребности, чтобы преобразить ваш дом еще более дружелюбным и привлекательным.
    Подробнее на <a href=https://ppu-prof.ru/>ppu-prof.ru</a>
    Не откладывайте заботу о своем квартире на потом! Обращайтесь к экспертам, и мы сделаем ваш обиталище не только теплым, но и стильным. Заинтересовались? Подробнее о наших работах вы можете узнать на нашем сайте. Добро пожаловать в мир гармонии и стандартов.

    Komentē    ppu-prof_ea
    18 Janvārī 2024, 11:58
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV