Gāzētā ūdens pankūkas
Nepieciešams:
2 glāzes miltu
3 olas
2 glāzes piena
2 glāzes gāzēta ūdens
sāls
3 ēdamkarotes cukura
paciņa cepampulvera
eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Olas sakuļ ar sāli, cukuru, cepampulveri, pielej pienu, pieliek miltus, sakuļ viendabīgu masu. Pašās beigās pielej minerālūdeni, samaisa mīklu. Eļļā cep plānas pankūkas. Pasneidz ar krējumu, ievārījumu vai pilda ar dažādiem pildījumiem. Lai labi garšo!
Kefīra pankūkas
Nepieciešams:
1 glāze kefīra
3 olas
sāls
cukurs
1,5 glāzes miltu
soda
vaniļas cukurs
Pagatavošana:
Olas sakuļ ar šķipsni;nu sāls, 2 ēdamkarotēm cukura, vaniļas cukuru. Olu masai pielej kefīru, pieliek pustējkaroti sodas un miltus.
Pankūkas cep sakarsētā eļļā brūnas. Pasniedz ar ievārījumu un skābu krējumu.
Krējuma pankūkas ar banāniem
Nepieciešams:
500 ml piena
250 ml skāba krējuma
3 olas
400 g miltu
4 banāni
sāls
šķipsniņa sodas
50 g cukura
eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Skābā krējumā iejauc šķipsniņu sodas, pieliek sāli, cukuru, olu dzeltenumus, pienu, samaisa. Masai pieliek miltus un gabaliņos sagrieztus banānus.
Olu baltumus saputo stingrās putās, iecilā mīklā. Pankūkas cep sakarsētā eļļā gaiši brūnas.Burkānu pankūkas
Nepieciešams:
200 ml piena
200 g miltu
200 g burkānu
3 olas
ēdamkarote cepampulvera
sāls
2 ēdamkarotes cukura
šķipsniņa muskatrieksta
eļļa + sviests cepšanai
Pagatavošana:
Burkānus sarīvē uz smalkas rīves. Olas sakuļ ar cukuru un sāli, muskatriekstu, pielej pienu. Masai liek klāt miltus, cepampulveri un burkānus, samaisa mīklu, atstāj uz 30 minūtēm.
Pankūkas cep eļļā, kurā iemet piciņu sviesta. Pasniedz ar skābu krējumu vai ievārījumu.
Pankūkas ar siera pildījumu
Nepieciešams:
500 ml piena
3 olas
2 ēdamkarotes cukura
šķipsniņa sāls
300 g miltu
eļļa
Pildījumam:
400 g siera
4 daiviņas ķiploka
dilles
3 vārītas olas.
Pagatavošana:
Olas, cukuru un daļu eļļas sakuļ ar mikseri. Pievieno pienu, samaisa un pakāpeniski pieber miltus. Sakuļ ar mikseri, lai iegūtu viendabīgu masu.
Uz pannas sakarsētā eļļā lej kausu mīklas un apcep no abām pusēm.
Pildījumā liek sarīvētu puscieto sieru, kam pievienotas sakapātas vārītas olas, sasmalcinātus ķiplokus un dilles. Pankūkas var salocīt vai arī sarullēt un tad no abām pusēm apcep.