2 burkāni
1 paprika
1 sīpols
1 ķiploks
Kāposts vai cukīni
1 ola
milti
garšvielas
zaļumi
Mērcītei:
Dilles
Majonēze
Krējums
Kečups
garšvielas
Pagatavošana:
Pankūkas: Visas sastavdalas
sarīve, pievieno olu un miltus, samaisa, lai veidojas viendabiga masa.
Pēc vēlmes dārzeņus var rīvēt gan skaidiņās, gan putrā, kā kuram labāk
garšo.
No garšvielām jāpievieno tikai sāls un pipari, jo pārējo garšu buķeti veido pankūku sastāvdaļas. Pēc vēlēšanās var pievienot arī zaļumus - dilles vai ko citu. Nedrīkst pārspīlēt ar sīpolu daudzumu, jo tas padara visu saldu.
Cep uzkarsētā pannā, ar vidēji lielu eļļas daudzumu. Pēc cepšanas novietot pankūkas uz virtuves dvieļa, lai notecinātu eļļu. Atdzesē.
Mērce: sagriež dilles, pievieno klāt 50/50 krējumu un majonēzi, nedaudz kečupu (bet ne pārāk daudz, lai mērce nav skāba), garšvielas.
Labu apetīti!!!
Kristīne